Deze website maakt gebruik van cookies. Als u doorgaat met het surfen op deze website zonder dat u de cookie-instellingen van uw internetbrowser wijzigt, dan stemt u in met ons gebruik van cookies.

U vindt meer informatie in onze richtlijn over cookies.
Terug naar alle artikelen

19/11/2010 - Keukennieuws

Nieuwe pannen voor inductie?

Pannen werken alleen op inductiekookplaten als de bodem tenminste 2/3 van de verwarmingszone bedekt. Hoewel de pan voor de meest efficiënte warmte-overdracht 100% van de kookzone moet bedekken, geeft de inductietechnologie wel wat speelruimte.

Meer flexibiliteit met de grootte van pannen


Tegenwoordig zijn er inductiekookplaten verkrijgbaar waarop geen verwarmingszones worden aangegeven, zodat u overal kunt koken. Een voorbeeld van deze geweldige technologie is de AEG MaxiSense™-kookplaat. Chef-koks kunnen hun pannen met een diameter tot wel 21 cm overal op de kookplaat neerzetten. En de enorme paella-kookzone heeft een diameter van 27 cm, voor maximale flexibiliteit.

Het is het materiaal


Als u zich afvraagt of u nieuwe pannen voor uw inductiekookplaat moet aanschaffen, moet u niet vergeten dat de grootte niet meer belangrijk is. Wat belangrijk is, is het materiaal waarvan uw pannen zijn gemaakt.
Inductiekookplaten creëren een elektro-magnetische turbulentie in de bodem van een pan voor het genereren van warmte voor koken. Daarom zijn pannen met een ijzermagnetische bodem het beste geschikt. Stalen emailpannen en gietijzeren pannen zijn perfect.
Maar niet elk materiaal is geschikt voor deze nieuwe manier van koken. Roestvrij staal, koper en aluminium bieden te weinig elektrische weerstand voor het genereren van de correcte hoeveelheid warmte. Er is één uitzondering op die regel: fabrikanten bieden nu speciale nieuwe roestvrijstalen pannen die compatibel zijn.

Terug naar alle artikelen
Onlangs bekeken producten ()
 

Naar een vriend versturen

Naar meer vrienden verzenden

Bekijk een voorbeeld van deze e-mail Hallo, dit interesseert u wellicht

Sluiten
 
 
Sluiten