Groene bonensalade met citroen-amandelboter

Ingrediënten

(voor 4 personen)

100 g sugarsnaps
100 g peultjes
100 g groen bonen
100 g snijbonen
100 g gedopte doperwten (vers of diepvries)
30 g boter
sap van ½ citroen
½ tl citroenschil, geraspt
5 takjes bonenkruid, grof gehakt
2 el geschaafde amandelen, geroosterd
peper en zout

Extra nodig
stoomovenschaal met gaatjes

 

Bereiding

1. Maak sugarsnaps, peultjes, groene bonen en snijbonen schoon. Halveer de groene bonen en snijd de snijbonen in ruiten.
2. Leg alle groenten in een stoomovenschaal met gaatjes.
3. Doe boter, citroensap en citroenschil in een kommetje en dek het af met huishoudfolie.
4. Zet de groenten en de boter in de oven, zoals hieronder aangegeven.
5. Haal de groenten en de boter uit de oven. Klop de boter goed door en schenk hem over de groenten.
6. Schud ze goed om en doe ze over in een mooie schaal. Bestrooi met bonenkruid en amandelschaafsel.

Deze salade kan zowel warm als koud worden gegeten.

Stomen
96 °C / 12‐15 minuten

Pagina afdrukken in PDF

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.