Philippe Renard

Philippe Renard

AEG Cooking Club Luik

"Loyaliteit en vertrouwen zijn twee eigenschappen die voor mij heel belangrijk zijn in mijn relaties in het algemeen en meer bepaald in mijn professionele relaties in de kookwereld, mijn passie.

Uit respect voor de deelnemers van mijn culinair atelier, moeten alle recepten die ik ontwerp makkelijk te bereiden zijn in een ‘huiskeuken’. Toen ik de mogelijkheden en technieken van de AEG toestellen ontdekte, stelde ik vast dat de toestellen heel hard lijken op die van professionele koks maar tegelijkertijd ook heel makkelijk te gebruiken zijn door iedereen. die zowel professioneel (inductie en multi-functie ovens) als dagdagelijks, heb ik geen moment meer getwijfeld om mijn keuken uit te rusten met het beste wat er tegenwoordig gemaakt wordt en dit tot groot genoegen van mijn klanten.

Van loyaliteit is er dus sprake door mezelf als ambassadeur te verbinden met het merk AEG. Naast het geven van opleidingen en demonstraties van de toestellen, is er ook dat vertrouwen in de toekomst omdat AEG altijd wel een stap voor staat, op elk niveau."

Wie is Philippe Renard?

1967-1975 : Hotelschool te Luik

1975-1976 : Militaire Dienst in Duitsland (Keulen)

Eind 1976 : Oprichting van een cateringdienst voor het organiseren van banketten

April 1981 : Aankoop van een eigendom te St-Georges sur Meuse, opbouw van een professionele keuken voor traiteurs.

Maart 1983 : Bouw van het restaurant « Le Pré Bida », opening op 01 maart 1983

Januari 1990 : Verkoop van het restaurant « Le Pré Bida » en overname van het restaurant « Bruegel » te Damme bij Brugge (2 sterren Michelin)

Mei 1995 : Publicatie van het boek « Ma Cuisine Belge - Mijn Belgische Keuken »

Juni 1995 : Carrièrestop na een verkeersongeval

Februari 1996 : Verantwoordelijke van het eerste verkooppunt van de Chocolatier Jean Galler op de Grote Markt in Brussel

December 1997 : Nadat de fysieke letsels van 1995 volledig verdwenen waren, aanname van de functie chef-kok in het Belgisch restaurant « Le Bouillon Racine » te Parijs

Juni 1998 : Chef-kok bij Zijne Excellentie Alain Rens Ambassadeur van België in Parijs

Mei 1999 : Terugkomst naar België en oprichting van Culin’Art SPRL Fraternity; een consultancy bureau voor de agroalimentaire sector. Verschillende reizen georganiseerd door de AWEX om Waalse producten te promoten in het buitenland tijdens beurzen en in grote Europese hotels.

September 2000 : Ondertekening van het contract van keuken- en restaurantverantwoordelijke bij ETHIAS (verzekering- en bankgroep)

September 2002 : Publicatie van een tweede boek « La Nouvelle Cuisine Wallonne », bij uitgeverij La Renaissance du Livre in Doornik.

Oktober 2003 : Publicatie van het derde boek "La Cuisine au Chocolat", zelfde uitgever.

September 2005: Oprichting van « Goût et Saveurs… ». De focus lag op smaaklessen en -initiaties voor kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs, lokale producten en biologische kweek in de verf zetten en advies en conferenties over bio.

Oktober 2005: Publicatie van een nieuw boek bij Editions Labor, "Belges Cuisines" en nieuwe editie van « Cuisine et Chocolats » bij dezelfde uitgever. Consultant « Projets Collectivités » voor BioForum in Wallonië en Vlaanderen.

Oktober 2007: Oprichting van het Convivium Slow Food in Luik, het "Universum van Smaak"

Januari 2008: Nieuw adres: Allée de la Picherotte 10, 4053 Embourg fraternity@scarlet.be

Februari 2008: Samenwerking tussen BioForum Wallonië en Leefmilieu Brussel om koks op te leiden die kunnen gaan werken in instellingen in regio Brussel.

November 2008: BTW-plichtig als zelfstandige in bijberoep

April 2009: Lid van een studiegroep die verschillende projecten begeleidt met betrekking tot bio-duurzaamheid; gespecialiseerde cursussen voor koks, huishoudsters, leraren en leden van de schooldirectie.

Oktober 2009: Fusie van de twee Conviviums in Luik die nu luisteren naar de definitieve naam Convivium "Pays de Liège"

Juni 2010: Opening van "Philosophie de Cuisine"

Contact

AEG COOKING CLUB LUIK
(MAGASIN JACOBY)
28 Quai de Coronmeuse
4000 Liège

Sessies zijn in het Frans