Crème brûlée citroen met kardemom

Crème brûlée citroen met kardemom

Ingrediënten

(voor 4 personen)

3 eidooiers
30 g suiker
175 ml slagroom
125 ml volle melk
1 el citroenrasp
1 el citroensap
½ vanillestokje, het merg eruit geschraapt
1 kaneelstokje
3 kardemompeulen, gekneusd
2 l rietsuiker

Extra nodig
Mixer en 4 ovenvaste schaaltjes

Bereiding

Klop eidooiers en suiker met de mixer wit en romig.

Verwarm slagroom, melk, citroenrasp, citroensap en het vanillestokje met het merg, het
kaneelstokje en de kardemompeulen in een pannetje. Breng dit net niet aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes trekken. Schenk dit mengsel al roerende door een zeef bij het eidooiermengsel.

Verdeel de crème over 4 ovenvaste schaaltjes en dek ze af met huishoudfolie. Gaar ze zoals hieronder aangegeven.

Haal ze uit de oven en laat ze in de koelkast, nog steeds afgedekt, 1‐2 uur afkoelen. Haal het folie eraf en bestrooi de crème‐brûlée met rietsuiker. Karameliseer de suiker onder de hete grill van de oven.

Combi stomen 96 °C / 30‐35 minuten ‐ grill groot 4‐5 minuten

Pagina afdrukken in PDF