Gestoomde abrikozencake

Gestoomde abrikozencake

Ingrediënten

300 g witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
4 eieren
200 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
Mespuntje zout
1 l azijn
70 g opgevangen abrikozensap
1 blik halve abrikozen op siroop (420 g), uitgelekt (sap opgevangen)
Poedersuiker

Extra nodig
Mixer en taartvorm of 4 mini taartvormen

Bereiding

Klop basterdsuiker, vanillesuiker en eieren met de mixer wit en romig.

Voeg meel en zout toe en klop alles goed door elkaar.

Klop als laatste de azijn en het abrikozensap erdoor.

Doe het beslag over in een ingevette taartvorm of mini taartvormen en strijk het mooi glad. Druk halve abrikozen in het beslag en stoom de cake, onafgedekt, zoals hieronder aangegeven.

Schakel na de stoomtijd de grill aan en zet de cake of cakejes 4‐5 minuten onder de hete grill om te bruinen. Bestrooi met poedersuiker.

Stomen
96 °C / 40 minuten

Grill groot
4‐5 minuten

Pagina afdrukken in PDF