Madeleinekoekjes

Madeleinekoekjes

Ingrediënten

(voor 4 tot 6 personen)

120 g gesmolten boter
100 g griessuiker
2 eieren
150 g bloem
10 g droge gist
1 eetlepel honing
1 zakje vanillesuiker
een klein beetje zout
1 afgestreken koffielepel geraspte citroenschil

Bereiding

Klop de eieren met de suiker tot u een gladde massa hebt. Voeg de gezeefde bloem, het zout en de gist toe. Doe er daarna de gesmolten boter, de citroenschil en de honing bij.

Laat alles een half uur rusten. Verwarm de oven voor op 200°C (intervalstoom).

Vul de madeleine vormpjes tot een derde van de hoogte. Zet dit in de oven en laat gedurende 8 – 10 minuten bakken (in functie van de grootte van de vormpjes).

Combi stomen
200°C / 8‐10 minuten

Pagina afdrukken in PDF