Gebraad van duif met spek en rozijnen

Gebraad van duif met spek en rozijnen

Ingrediënten

(voor 4 personen)

4 duiven
4 tot 8 sneetjes gerookt spek
800 g rozijnen, zonder pit (muskaat)
3 dl kippenbouillon
3 sjalotjes
1 kruidentuiltje (laurier, peterselie en tijm)
50 cl droge witte wijn
20 g boter
2 eetlepels olie

Bereiding

Droog de duifjes met keukenrolpapier. Verbrand het dons met een brander of met een kaars. Verwijder de vleugels en de hals.

Neem de helft van de rozijnen en pers het sap eruit met een fijn vergiet.

Bak de vleugels en de hals van de duiven in een beetje olie. Doe hier de sjalotjes bij en laat sudderen. Voeg de witte wijn toe en laat inkoken. Doe er het rozijnensap en het kruidentuiltje bij. Laat op een zacht vuurtje sudderen.

Breng de binnenkant van de duifjes op smaak met peper en zout en doe het spek erin.

Verwarm de oven voor op 200°C en laat de duifjes gedurende 10 à 15 minuten bakken.

Doe de jus door een vergiet, voeg de rest van de rozijnen toe. Giet dit over de duifjes en dek af. Verlaag de temperatuur tot 150°C en laat gedurende 10 minuten verder bakken. Dien op in de ovenschotel.

Combi stomen
200 °C / 10‐12 minuten
150 °C / 10 minuten

Pagina afdrukken in PDF