Italiaans visstoofpotje

Italiaans visstoofpotje

Ingrediënten

(voor 4 personen)

25 g boter
25 g bloem
300 ml melk
125 ml crème fraîche
1 wortel, in kleine blokjes
1 prei, in halve ringen
2 el oregano, fijngehakt
300 g schelpjespasta
1 el olijfolie
400 g gemengde vis (kabeljauw, zalm e.d.), in stukken
100 g garnalen
100 g gekookte mosselen
100 g tortillachips, grof verkruimeld
100 g Gruyèrekaas, grof geraspt
peper en zout

Extra nodig:
ovenschaal

Bereiding

Verhit de boter in een kookpan, voeg de bloem toe en laat hem 1 minuut meebakken. Voeg de melk toe en blijf roeren tot het een gladde, gebonden saus is. Roer er crème fraîche, wortel, prei en oregano door en breng op smaak met peper en zout.

Kook in de tussentijd de pasta in water met een beetje zout net niet beetgaar. Giet de pasta af, laat hem goed uitlekken en schud op met de olijfolie om vastplakken te voorkomen.

Doe de pasta in een ingevette ovenschaal en schep er de vis, garnalen en mosselen op. Schep er de saus met de groente over. Zet de schaal 20 minuten in de oven zoals hieronder aangegeven. Neem de schaal uit de oven, verdeel de tortillachips erover en bestrooi met geraspte kaas. Zet de schaal nog 10 minuten terug in de oven tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.

Combi stoom 160°C / 20 + 10 min.

Pagina afdrukken in PDF