Rollade van zalm en kabeljauw

Rollade van zalm en kabeljauw

Ingrediënten

(voor 4 personen)

200 g garnalen
1 ei
100 ml slagroom
2 el dille, fijngesneden
600 g kabeljauw aan één stuk, zonder vel
150 g gerookte zalm
8 plakken bacon of ontbijtspek
50 g boter
peper en zout

Bereiding

Pureer de garnalen met het ei en een scheut slagroom. Breng op smaak met peper en zout.

Klop de rest van de slagroom stijf en schep hem met de dille door het garnalenmengsel.

Sla de kabeljauw tussen 2 stukken huishoudfolie voorzichtig wat platter.

Leg op een nieuw stuk huishoudfolie de plakken bacon of ontbijtspek naast elkaar en laat ze elkaar net overlappen. Leg de kabeljauw erop, verdeel de gerookte zalm erover en bestrijk hem met het garnalenmengsel. Bestrooi met peper en zout.

Duw de zijkanten naar binnen en rol de rollade met behulp van de huishoudfolie strak op. Zorg ervoor dat er geen folie tussen de rollade komt te zitten. Leg hem met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat en gaar hem zoals hieronder aangegeven.

De rollade hierna in plakken snijden en serveren met een stamppotje van frisee en witte wijnsaus.

Combi stomen
190 °C / 13‐14 minuten

Pagina afdrukken in PDF