Dumpling met koriander en honingsaus

 

Dumpling met koriander en honingsaus

Ingrediënten

(voor 4 personen)

1 kg bloemige aardappelen
250 g bloem
1 ei
Zout, peper en nootmuskaat
1 eetlepel honing
1 koffielepel sesamolie
1 eetlepel sojaolie
0,5 dl gevogeltebouillon
1 kleine, fijn gehakte rode peper
1 eetlepel gehakte verse koriander

 

Bereiding

Pel de aardappelen en stoom ze.

Maak nadien een puree die u op smaakt brengt met zout, peper en nootmuskaat. Meng het ei en de gezeefde bloem onder de puree.

Strooi een beetje bloem op het werkblad en maak lange rollen pasta. Snij de rollen in stukjes van 2,5 cm en leg ze op een vork. Laat alles afkoelen en drogen.

Bak de aardappeldumplings gedurende ongeveer 15 minuten in een oven op 100°C.

Saus: meng de bouillon, sesamolie, honing, sojasaus, peper en koriander.

Dien de dumplings met de saus op.

Combi stomen
100°C / 15 minuten

Pagina afdrukken in PDF