Groene bonensalade met citroen-amandelboter

Groene bonensalade met citroen-amandelboter

Ingrediënten

(voor 4 personen)

100 g sugarsnaps
100 g peultjes
100 g groen bonen
100 g snijbonen
100 g gedopte doperwten (vers of diepvries)
30 g boter
sap van ½ citroen
½ tl citroenschil, geraspt
5 takjes bonenkruid, grof gehakt
2 el geschaafde amandelen, geroosterd
peper en zout

Extra nodig
stoomovenschaal met gaatjes

 

Bereiding

Maak sugarsnaps, peultjes, groene bonen en snijbonen schoon. Halveer de groene bonen en snijd de snijbonen in ruiten.

Leg alle groenten in een stoomovenschaal met gaatjes.

Doe boter, citroensap en citroenschil in een kommetje en dek het af met huishoudfolie.

Zet de groenten en de boter in de oven, zoals hieronder aangegeven.

Haal de groenten en de boter uit de oven. Klop de boter goed door en schenk hem over de groenten. Schud ze goed om en doe ze over in een mooie schaal. Bestrooi met bonenkruid en amandelschaafsel.

Deze salade kan zowel warm als koud worden gegeten.

Stomen
96 °C / 12‐15 minuten

Pagina afdrukken in PDF