Eierpotje met garnalen

Eierpotje met garnalen

Ingrediënten

(voor 4 personen)

100 g belegen kaas, geraspt
125 ml slagroom
100 g Hollandse garnaaltjes
4 eieren
4 sneetjes wit brood
1 el bieslook, fijngesneden
peper en zout

Extra nodig:
4 eenpersoons‐schaaltjes

Bereiding

Roer de helft van de kaas door de slagroom, breng op smaak met peper en zout en verdeel het mengsel over de schaaltjes. Verdeel de garnaaltjes erover en breek boven elk schaaltje een ei.

Strooi de rest van de kaas over de eieren en dek de schaaltjes af met huishoudfolie. Stoom ze zoals hieronder aangegeven tot het eiwit is gestold maar de eidooier nog zacht is.

Rooster de sneetjes brood onder de grill van de oven, verwijder de korstjes en snijd elk sneetje in 4 reepjes.

Bestrooi het eierpotje met bieslook en geef de reepjes brood erbij.

Combi‐stoomoven 96 °C / 8 minuten

Pagina afdrukken in PDF