Nemen op planten gebaseerde proteïnen het over? Als je de sociale media en zoekopdrachten bekijkt, is dat zeker het geval. Meer en meer mensen zijn op zoek naar gezonde alternatieven voor vlees zonder aan smaak of structuur in te boeten.

De hedendaagse producenten van vleesalternatieven willen niet alleen alternatieven voor vlees creëren, ze willen vlees vervangen. Als je op zoek bent naar een meer natuurlijke aanpak zijn er ook nieuwe en boeiende manieren om proteïnen uit planten te onttrekken. Neem bijvoorbeeld jackfruit: Het werd gevonden in de familie van vijgen en het is een perfect alternatief voor mensen die houden van varkensvlees.

SteamPro oven

Elke maaltijd zou een unieke ervaring moeten zijn. Daarom creëerden we de SteamPro oven. Hij is voorzien van drie kookstanden - hete lucht, stoom en een mix van beiden. In de combinatiestand zal het systeem zich automatisch aanpassen aan de juiste combinatie van hete lucht en stoom. Dat betekent dat de buitenkant van je gerecht altijd mooi bruin en knapperig zal zijn en de binnenkant steeds sappig en mals.

Of je nu vlees aan het roosteren of grillen bent, brood aan het bakken bent, heerlijke desserts aan het creëren bent of de sous-videfunctie gebruikt geïnspireerd op professionele restaurantapparatuur - je kan ervan op aan dat jouw kookkunsten zich tot een nieuw niveau ontwikkelen.

Lees meer over de SteamPro oven

Bao broodjes

Ingrediënten

1½ theelepel suiker
1 theelepel gist
50 ml melk
1 eetlepel raapzaadolie
1 eetlepel azijn
200 ml water
525g bloem
1 eetlepel bakbloem
2 eetlepels raapzaadolie voor het borstelen

Instructies

-Meng de gist met suiker, melk, olie en azijn. Voeg water en bloem toe en meng ongeveer 7 minuten in de GourmetPro mixer.
- Laat het deeg ongeveer 2 uur rijzen.
- Haal het deeg uit de mixer en kneed het op een met bloem bestrooid oppervlak.
- Plaats het op en schotel en bestrooi het met bakpoeder.
- Kneed opnieuw.
- Maak een soepele rol van het deeg en verdeel het in 18 gelijke stukken. Maak een balletje van elk stuk.
- Rol elk balletje voorzichtig tot een dikte van ongeveer 5 mm. Bestrijk elk balletje met een beetje olie.
- Snij een vel bakpapier in 18 delen van gelijke grootte. Neem elk deegballetje en rol het in het gesneden papier zodat het half ingepakt is in het papier zoals een taco.
- Plaats de balletjes op een stoomschotel bedekt met bakpapier en dek ze af met een handdoek. Laat alles ongeveer 1 uur rijzen.
- Plaats alles in de SteamPro oven op Stomen gedurende ongeveer 8 minuten.

Gestoomde en geglazuurde jackfruit

Ingrediënten

Jackfruit
Lente-uitjes
Wortelen

Glazuren
1 eetlepel fijn geplette look
1 eetlepel fijn geplette gember
1 eetlepel raapzaadolie
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels Goujuang (Koreaanse chilipasta)
2 eetlepels donkere muscovadosuiker
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels azijn

Instructies

- Stel de SteamPro oven in op Stomen op 90°C.
- Plaats de stukken gepelde jackfruit op een ovenschotel en laat deze ongeveer 10 minuten stomen.
- Doe 1 eetlepel raapzaadolie in een sauspan en zet op een laag vuurtje.
- Kook de look en de gember zachtjes in de sauspan.
- Voeg de resterende ingrediënten toe en laat het geheel 5 minuten koken.
- Stel de SteamPro oven in op 210 °C op het Multi Hetelucht-programma.
- Bestrijk de gestoomde stukken jackfruit met het glazuur en bak het geheel ongeveer 15 minuten in de oven.
- Vul de eerder gemaakt bao broodjes met de geglazuurde jackfruit, gesneden lenteuitjes en geplette wortelen.

MaxiSense Pure Black kookplaat

Stel je een blinkend glazen plaat voor in ebbenhouten kleur die naadloos overgaat in jouw werkblad. De kookzones en bedieningstoetsen zijn onzichtbaar tot je vingertoppen ze tot leven brengen. De MaxiSense Pure Black kookplaat van AEG combineert een strak ontwerp met een vlotte bediening en maakt van koken een echt plezier.

Bekijk de MaxiSense Pure Black kookplaat