Wat poft er in 2019? Quinoa, amarant en sorghum. Deze granen zullen uit verwarmde pannen poffen. Gepofte granen worden reeds gedurende eeuwen bereid met de eenvoudigste methoden, zoals bijvoorbeeld het simpele proces van popcorn poffen.


Moderne gepofte granen worden vaak bereid door hoge temperatuur te gebruiken, druk of extrusie. Deze granen kunnen dienen als een heerlijke topping voor salades maar ook als topping voor elk gerecht met yoghurt of geroosterde groenten. Omdat poffen hitte vereist, zorg je er best voor dat je over een goede temperatuurregeling beschikt om de beste resultaten te bereiken. Een inductiekookplaat met AEG-technologie stelt je in staat om de exacte temperatuur te behouden voor de meest nauwkeurige resultaten.

MaxiSense Pure Black kookplaat

Stel je een blinkend glazen plaat voor in ebbenhouten kleur die naadloos overgaat in jouw werkblad. De kookzones en bedieningstoetsen zijn onzichtbaar tot je vingertoppen ze tot leven brengen. De MaxiSense Pure Black kookplaat van AEG combineert een strak ontwerp met een vlotte bediening en maakt van koken een echt plezier.

De Direct Touch-bediening op deze kookplaat helpt je heerlijke resultaten te krijgen iedere keer wanneer je kookt. Een schuifbediening laat je de warmte verhogen, verlagen of uitzetten met een nauwkeurigheid die reageert op precies het juiste moment. Dus welke watertandende maaltijd je ook bereidt, inductie helpt je jouw gerecht volledig naar jouw wens te maken.

Lees meer over de MaxiSense Pure Black

Gepofte amarantpitten en zwarte rijst

Ingrediënten

2 eetlepels amarantpitten
2 eetlepels zwarte rijst

Instructies

- Maak een braadplan gloeiend heet op de MaxiSense Pure kookplaat. Verlaag daarna de temperatuur tot gemiddeld.
- Bestrooi met ongeveer 1 eetlepel amarantpitten of zwarte rijst per keer.
- Laat de pitten of rijst volledig opblazen, giet ze in een kom en doe nieuwe pitten of rijst in de pan.
- Gebruik het mengsel om op je favoriete soepen, salades of ontbijtgranen te strooien.