De voordelen van een robotstofzuiger

Het huis stofzuigen is niet ieders hobby. Daarom kan het handig zijn om dit klusje over te dragen aan een robot. Maar maakt een robotstofzuiger nou echt zo goed schoon als een normale stofzuiger? En brengt een robotstofzuiger verder nog voordelen met zich mee? De voordelen van robotstofzuigers, zoals de AEG RX9 of de AEG 6000 ten opzichte van normale stofzuigers, zullen je versteld doen staan.

AEG robotstofzuigers

AEG heeft diverse robotstofzuigers in het assortiment. Momenteel zijn er 2 verschillende robotstofzuigers in het assortiment te vinden namelijk de RX9.2 en de 6000 robotstofzuigers, iedere stofzuiger met zijn eigen unieke kenmerken. Het voornaamste verschil qua uiterlijk is dat de RX9.2 een unieke driehoekige vorm heeft met een 3D-navigatie en de 6000 series heeft weer de mogelijkheid om naast het stofzuigen ook te kunnen dweilen. Meer specifieke informatie over deze robotstofzuigers van AEG kun je vinden op de pagina van de RX9.2 en de 6000 robotstofzuigers.

Waarom kiezen voor een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger kent veel voordelen ten opzichte van reguliere stofzuigers. Het gemak dat een robotstofzuiger met zich meebrengt is waarschijnlijk het grootste voordeel. Zo hoef je niet meer je stofzuiger door het hele huis te sjouwen en constant het snoer van het ene naar het andere stopcontact te steken. Hierdoor hou je tijd over om intussen verder te gaan met andere huishoudelijke klussen. Of je kunt even lekker ontspannen.

Daarnaast biedt een robotstofzuiger uitkomst als je moeilijk ter been bent of gewoonweg weinig tijd te besteden hebt aan het huishouden.

Ontdek alle AEG robostofzuigers

Hoe navigeert een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger manoeuvreert zich zelfstandig door de (afgebakende) ruimte. De robotstofzuigers uit de RX9-serie brengen met het 3D Vision System™ je huis op een intelligente manier in kaart met een volledige weergave, van boven naar beneden en van links naar rechts. De RX9-modellen zijn tevens voorzien van het innovatieve 3D Vision System™ dat obstakels weet te detecteren waardoor fragiele meubels niet zullen worden beschadigd. De 6000 robotstofzuigers maken gebruik van gyroscopische technologie die rechte lijnen maakt voor een efficient schoonmaakpatroon in de ruimte waar deze moet stofzuigen.

Alle robotstofzuigers van AEG zijn in staat om door middel van een hoogtedetectiesysteem randen en verschillen in hoogtes te detecteren. De exclusieve ClimbForceDrive™ werkt eenvoudig over obstakels heen van maximaal 2,2 cm hoog zonder vast te komen zitten. Hierdoor zullen de robotstofzuigers van AEG ten alle tijden volledig onafhankelijk rondrijden en op een gestructureerde en efficiënte manier je huis schoonmaken.

Hoe maakt een robotstofzuiger schoon?

De robotstofzuigers van AEG maken niet alleen vlekkeloos schoon door de intelligente navigatie, maar ook door de speciaal ontworpen borstels. De exclusieve Trinity Shape bij de RX9.2 en PowerBrush (RX9.2 heeft 1 borstel en de 6000 2 borstels) zijn ontworpen om nog verder te reiken waardoor vuil zelfs op de meest lastige plekken wordt verwijderd. Hierdoor wordt geen enkele plek overgeslagen – zelfs niet in de allerkleinste hoeken of onder meubels. Bovendien kunnen de robotstofzuigers van AEG overweg met verschillende typen vloeren, zoals laminaat, houten vloeren, tegelvloeren, zeil en vloerbedekking.

Zuigkracht: Robotstofzuiger vs traditionele stofzuiger

Als het aankomt op zuigkracht kunnen de meeste robotstofzuigers niet worden vergeleken met gewone stofzuigers. Hierdoor kunnen de meeste robotstofzuigers geen stof uit diepe kieren of tapijt halen. Dankzij de AirExtreme Technology™ hebben de robotstofzuigers van AEG hier geen last van. Door een veelzijdige luchtstroom wordt een maximale zuigkracht geproduceerd dat elk type ondergrond aankan. Daarbij past de robotstofzuiger van AEG automatisch de zuigkracht aan wat resulteert in een optimale stofopname op iedere vloer.

Ontdek de AEG robotstofzuigers

Slimme bediening

Het grote voordeel van robotstofzuigers ten opzichte van normale stofzuigers is dat alles automatisch gaat en je er geen omkijken naar hebt. Zo is de RX9-robotstofzuiger van AEG voorzien van verschillende schoonmaakschema’s. Deze schoonmaakschema’s kun je eenvoudig vanaf iedere locatie instellen en configureren met behulp van een mobiele applicatie. Met deze mobiele app kunnen niet alleen schoonmaakschema’s worden opgesteld, ook kan op ieder moment de robotstofzuiger op afstand aan- en uit worden gezet en kan de schoonmaakstatus worden gecontroleerd. Voor de 6000 robotstofzuigers kun je via de app bijvoorbeeld ook aangeven hoeveel water er doorgelaten moet worden naar de dweil voor een optimaal resultaat.

De app werkt op alle robotstofzuiger van AEG in de series RX9.2 en 6000 en kun je hieronder downloaden voor 

Apple

Android

Robotstofzuiger opladen

Dankzij het slimme opladen en doorgaan-systeem rijdt de robotstofzuiger vanzelf naar het laadstation wanneer de batterij leeg begint te raken. Eenmaal opgeladen zal de robotstofzuiger weer terugkeren naar de plek waar hij is gebleven en doorgaan met het sotfzuigen van de ruimte. Kom thuis naar een schone vloer, gegarandeerd.

AEG robotstofzuigers

Beniewd naar de robotstofzuigers van AEG?

Checklist: Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een robotstofzuiger?

Om de aanschaf van een robotstofzuiger nog makkelijker te maken geeft AEG je een checklist waarmee je de juiste stofzuiger kiest:

 • Let goed op de zuigkracht van de robotstofzuiger
 • Let er op hoe goed de robotstofzuiger hoeken kan zuigen / schoon kan maken
 • Kan de robotstofzuiger goed overweg met obstakels, zoals meubels en vloerkleden?
 • Is de robotstofzuiger op afstand bestuurbaar door middel van een mobiele app?
 • Hoe lang gaat de accu mee?
 • Wat is het geluidsniveau van de robotstofzuiger?
 • Is de robotstofzuiger voorzien van schoonmaakprogramma’s?
 • Is de robotstofzuiger in staat om via Bluetooth / WiFi contact te maken met je huis en mobiele telefoon?
 • Hoe groot is de opvangbak?
 • Wat is de kwaliteit van het luchtfilter / Hepa filter?
 • Laadt de robotstofzuiger zichzelf op wanneer de accu dreigt leeg te raken?
 • Brengt de robotstofzuiger de kamer in kaart? Zo zie je waar de robot al geweest is en nog naartoe moet gaan
 • Is de robotstofzuiger voorzien van een dweilfunctie? Zo ja, hoe groot is de watercontainer?
 • Kan je via een app aangeven of je bepaalde zones wel/niet wenst te laten stofzuigen?
 • Is de robotstofzuiger voorzien van een slim navigatiesysteem? Rijdt de robot heen en weer, kriskras of is deze voorzien van een slim systeem waardoor de robot weet waar hij is en nog naartoe moet gaan?