Gertrude en Pietro Urso

Gertrude en Pietro Urso

AEG Cooking Club Luik

Bij de Urso's is koken een familieverhaal...
Door die gezamelijke ervaring werden chefkoks Gertrude en Pietro echte kunstenaars in de Italiaanse keuken...

Hun geheim? Liefde, passie en traditie!
Met slechts 3 ingrediënten kunnen zij een gerecht creëren dat zorgt voor een explosie van smaken en intense emoties oproept tijdens het eten.

 

 

Wie is Pietro Urso?

Al jaren tovert chef-kok Pietro Urso de smaken van Italië met succes op een bord. Kraakverse seizoensproducten en overheerlijke kruiden vormen de basis van zijn kookstijl, die u beslist het water in de mond brengt. 

Zijn passie voor koken gaat terug tot zijn kindertijd. Hij heeft het meegekregen van zijn grootvader tijdens hun vakanties in Italië. Al spelend op het Siciliaanse platteland, ontdekte hij het bestaan van fruitbomen en groenten in de moestuin.

In 2001 organiseerde hij zijn eerste evenement voor een bekend merk van olijfolie. Het concept was een 'bruschetta bar' waarbij alle gerechten bereid werden met olijfolie van eerste persing. Daarna ontwikkelde hij andere concepten, zoals een traditionele pizza bar, een originele pasta bar, enz. 

De pasta bar is geïnspireerd op de traditionele Italiaanse keuken met haar verse producten: olijfolie, knoflook, kerstomaten, truffels, basilicum, rucola, olijven. De sauzen worden ter plaatse bereid, precies zoals de klant ze wil. De Italiaanse salad bar en het geroosterde vlees zijn zijn specialiteiten geworden waaraan hij ook zijn succes dankt.

Contact
AEG COOKING CLUB LUIK
(MAGASIN JACOBY)
28 Quai de Coronmeuse
4000 Liège

Sessies zijn in het Frans