Pietro Urso

Pietro Urso

AEG Cooking Club Henegouwen (Binche)

"Waarom AEG? Voor zijn sublieme design, zijn geavanceerde technologie en zijn eenvoud. AEG creëert ontelbare culinaire mogelijkheden. Alles moet op precies de juiste temperatuur worden gekookt om alle voedingswaarden en smaak van de producten te behouden. De toestellen van AEG laten dat zonder problemen en zonder ingewikkelde systemen toe. Ze zijn echt handig, professioneel en gebruiksvriendelijk."

Wie is Pietro Urso?

Al jaren tovert chef-kok Pietro Urso de smaken van Italië met succes op een bord. Kraakverse seizoensproducten en overheerlijke kruiden vormen de basis van zijn kookstijl, die u beslist het water in de mond brengt. 

Zijn passie voor koken gaat terug tot zijn kindertijd. Hij heeft het meegekregen van zijn grootvader tijdens hun vakanties in Italië. Al spelend op het Siciliaanse platteland, ontdekte hij het bestaan van fruitbomen en groenten in de moestuin.

In 2001 organiseerde hij zijn eerste evenement voor een bekend merk van olijfolie. Het concept was een 'bruschetta bar' waarbij alle gerechten bereid werden met olijfolie van eerste persing. Daarna ontwikkelde hij andere concepten, zoals een traditionele pizza bar, een originele pasta bar, enz. 

De pasta bar is geïnspireerd op de traditionele Italiaanse keuken met haar verse producten: olijfolie, knoflook, kerstomaten, truffels, basilicum, rucola, olijven. De sauzen worden ter plaatse bereid, precies zoals de klant ze wil. De Italiaanse salad bar en het geroosterde vlees zijn zijn specialiteiten geworden waaraan hij ook zijn succes dankt.

Contact
Rue de Namur 7
7130 Binche
Tel : 064/45 09 99

Sessies zijn in het Frans