Serge Koether

Serge Koether

AEG Cooking Club West-Vlaanderen (Ieper)

"Een steeds terugkomende vraag van klanten, vrienden en kennissen is welke oven of welk kookvuur ze nu moeten kopen. Het werken in verschillende keukens bij klanten gaf na een tijdje een duidelijk beeld. De mogelijkheden van de AEG toestellen zijn bijzonder: lage temperatuur, combinatie van stomen/ bakken, aankoppelbare thermometer voor precisiewerk, instellen van exacte gaartijden, ... Een 'Revelatio' aan mogelijkheden. Om deze passie voor koken ten volle te uiten is het noodzakelijk om met goede basisingrediënten te werken en te beschikken over de nodige infrastructuur. De AEG toestellen bewijzen ten volle dat de hobbykok niet moet beschikken over industriële materialen om zijn passie te uiten. Revelatio kiest dan ook heel bewust voor de kwaliteitsvolle toestellen van AEG om de creativiteit van de kookliefhebber te stimuleren. AEG laat toe om de allernieuwste kooktechnieken te integreren in de dagelijkse keuken."

Wie is Serge Koether?

Chef-kok Serge Koether verwelkomt iedereen met plezier in zijn kookstudio Revelatio, van echte foodies tot hobbykoks in de dop. De gerechten die hij uit zijn potten en pannen tovert, zijn een ware openbaring voor de zintuigen. 

Dat Ieper niet enkel een oorlogsdecor is, bewijzen de creativiteit en innovatie die Ieper de laatste jaren kent. Ook op gastronomiegebied kent de regio enkele sterrenzaken, maar “Revelatio” wil een openbaring zijn voor de hobbykok. Vanuit de passie voor koken is ieder gerecht een creatie, een prikkeling voor de verschillende zintuigen, een ontdekking van mogelijkheden, een revelatie … 

De kookcarrière van Serge Koether begon reeds in zijn kleuterjaren waar spelen met de potten en pannen interessanter was dan de auto’s en de blokken. Tijdens de klassieke hotelopleiding waren vooral de stages op bekende en minder bekende plaatsen een must. 

Kurt Vandekerckhove (Picasso * in Westouter) was de eerste chef waar hij echt naar opkeek en met wie hij met volle teugen zijn passie kon ontplooien. Na een 6-tal maanden in de kombuis van het marineschip ‘Den Aster’, was het vooral chef Franky Vanderhaeghe (hostellerie St.Nicolas ** in Elverdinge, voorheen Ieper) die de liefde voor het vak nog meer diepgang gaf. 

De passie voor het koken overbrengen op de jeugd werd de volgende stap. Als leerkracht in de hotelschool Snik in Kortrijk beschikt men steeds over de nieuwste technologieën en kan men zijn creativiteit op alle vlakken kwijt. Dit was meteen ook de start om de formule “kok aan huis” ten volle uit te werken. 

Contact
Revelatio
Elverdingestraat 55
8900 Ieper
www.revelatio.be

Sessies zijn in het Nederlands