ANTWERPEN PROEFT 2022

Van 26 tot en met 29 mei kan je in de Waagnatie in Antwerpen genieten van signatuurgerechtjes van gerenommeerde restaurants, jong keukentalent en tv-chefs. Met andere woorden hét ideale event voor alle foodies onder ons! AEG is al enkele jaren trotse partner van dit culinair festival en ook dit jaar zijn we als echte foodlovers opnieuw van de partij. Waarom je het zeker niet mag missen? Dat ontdek je hier.

Antwerpen Proeft AEG Cooking Club

Leerrijke Cooking Club sessies

Tijdens Antwerpen Proeft zullen er enkele Cooking Club sessies doorgaan. Ontdek tijdens deze interactieve kookworkshops, met professionele AEG-chefs, in no time onze toestellen én leer de kneepjes van het vak kennen. Van verrassende technieken tot nieuwe smaakbommetjes!

Kom zeker langs, volg een van de sessies en til je kookkunsten naar een hoger niveau!

Klik hier om je in te schrijven

David Martin ambassadeur van AEG

Mystery cooking met David Martin

David Martin, tweesterrenchef van restaurant La Paix in Anderlecht, is al twee jaar een trotste AEG-ambassadeur. Hij verrast je tijdens Antwerpen Proeft dan ook graag met een mysterieuze kookworkshop.
Heb je altijd al creaties willen maken samen met een topchef? Schrijf je dan nu in voor de workshop op zaterdag 28 mei om 18u.

Opgelet, vergeet je toegangsticket voor Antwerpen Proeft niet te kopen wanneer je aan deze gratis workshop wil deelnemen. Er zijn slechts 20 vrije plaatsen. Het is dus voor de snelle beslissers!

Klik hier om je in te schrijven en kies de sessie met David Martin

Sofie Dumont ambassadeur van AEG

Kidsproof koken met Sofie Dumont

Niets leuker dan gezellige momenten delen met je kinderen. Zo denkt onze AEG-ambassadrice en lady chef Sofie Dumont er ook over. Tijdens Antwerpen Proeft geeft ze op zaterdag 28 mei om 16u30 een kookworkshop speciaal voor ouders en kinderen.

Zin om samen met één van je kinderen en Sofie Dumont aan de slag te gaan? Doe mee aan onze wedstrijd en wie weet maak jij wel kans op een van de 10 duotickets!*

* Per winnaar mogen in totaal 2 gezinsleden deelnemen.

Giovanni Bruno ambassadeur van AEG

Ster van de dag Giovanni Bruno

Ook onze trouwe AEG-ambassadeur Giovanni Bruno zal aanwezig zijn op Antwerpen Proeft. De chef van de Italiaanse sterrenzaak Senzanome in Brussel wordt er op zaterdag 28 mei in de spotlights gezet. Hij zal er doen wat hij het beste kan, fenomenaal koken! Ben je benieuwd naar zijn vurige creaties? Ontdek hem in de ‘Ster van de dag’-zone en laat je inspireren.

Recepten

Proef deze gerechten tijdens een Cooking Club sessie op Antwerpen Proeft.
Smaakt dit naar meer? Bekijk hier dan alle recepten. 

 • Gestoomde duif met citroen stracciatella

  door David Martin

  AEG ambassadeur David Martin
 • Gestoomde ballekes met boontjes, broccolini en yoghurt-muntsaus

  door Sofie Dumont

  Recept voor gestoomde ballekes
 • Gestoomde chocoladepudding

  door Sofie Dumont

  Recept voor gestoomde chocoladepudding door Sofie Dumont
 • Dim sum met garnalen
  Dilm sum
 • Tortellini met wokgroentjes
  Tortellini met wokgroentjes
 • Chimichurri
  Chimichurri
 • Crème brûlée
  Crème brûlée

Sfeerbeelden

Benieuwd naar sfeerbeelden van de nieuwste editie? Volg ons dan op Instagram