Gevulde tong en ganzenlever

 

Ingrediënten

200 gram tongfilet afsnijdsels
1 ei
1 dl room
20 tongfilets
40 gram ganzenlever
truffel
knolselderij
geklaarde boter

Voorbereiding

snijd de knolselder in dunne plakken
stoom deze zacht
snijd in ongeveer dezelfde form als de tongfilets

maak eerst de farce (controleer op graatjes)
zorg dat alle ingrediënten goed koud zijn
draai de tong afsnijdsels en het ei samen glad in de blender
voeg de room al draaiende toe
breng op smaak met zout en peper

breng de tongfilet op smaak met zout en peper
leg 1 tongfilet op een ingevette bakplaat
leg daarop een stukje ganzenlever
spuit een klein beetje van de tongfarce op de ganzenlever
beleg met de geschaafde truffel
leg daarop de andere filet
spuit wat tongfarce op de tongfilet
strijk glad met een paletmesje
dek af met een plakje knolselderij
tip wrijf met wat losgeklopt eiwit in om beter te kleven
warm de geklaarde boter op
bak op de zijde belegd met de knolselderij
bak vervolgens op de andere zijde
gaar in een oven van 120°C.

Snijd in de gewenste grootte

Pagina afdrukken in PDF

Meer lezen