Gemarineerde mosselen

Voor een snel en eenvoudig gerecht dat er bovendien geweldig uitziet, zit je gebeiteld met deze Franse klassieker.

Ingrediënten

2 kleine bosjes peterselie, 1 teentje knoflook, 2 sjalotten, 2 kg mosselen, 2 laurierblaadjes, 1 takje tijm, zout, 1 snufje witte peper, gemalen, 15 g boter, 50 ml witte wijn, 150 ml room

Voor 4 personen

1  Hak de peterselie, de knoflook en de sjalotten fijn. Spoel de mosselen twee of drie keer grondig schoon in koud water. Mosselen die open blijven staan of boven blijven drijven, gooi je weg. Verwijder mogelijke zeepokken en de baard van de schelpen met een mes.

2  Leg de mosselen in een ovenschaal of op een bakplaat. Doe er de knoflook, de sjalotten, de laurierblaadjes, de tijm en de helft van de peterselie bij. Breng op smaak met zout en gemalen witte peper.

3 Breng de boter, witte wijn en room aan de kook en giet over de mosselen. Zet de oven op niveau 2, kies het stoomprogramma en stoom op 99°C gedurende 30 minuten of tot alle schelpen open staan.

Serveertip
Bestrooi met de rest van de fijngehakte peterselie en serveer de mosselen in de ovenschaal.

Accessoires die het koken gemakkelijker maken

Bakken, grillen, stomen ... lukt het beste met onze accessoires. Til je kookkunsten naar een hoger niveau met onze stoomschalen, plancha grill of één van de vele andere accessoires.