AEG & Natuurpunt geven het bos een boost!


AEG behoort tot de Electrolux Groep uit Zweden, een van de meest toonaangevende Scandinavische landen inzake duurzaam ondernemen. In ons streven naar duurzaamheid zien wij Natuurpunt dan ook als een ideale partner. Voor elke 5 catalogen die we minder hoeven te drukken, schenken we een boom aan een bosproject van Natuurpunt.

5 uitgespaarde papieren catalogi = 1 AEG boom

Hoe meer mensen voor onze digitale catalogus kiezen, hoe minder brochures wij moeten drukken.
Zo sparen we papier, CO2 én bomen uit en maken we middelen vrij om te investeren in extra bos en zuurstof.

Plantacties Natuurpunt

Met de campagne ‘Bos voor Iedereen’ wil Natuurpunt de bos-arme Vlaamse regio extra zuurstof inblazen.
De vrijwilligersvereniging koopt daartoe gronden aan om er bomen te planten die uitgroeien tot machtige bossen vol leven. Liefst in de buurt van woonwijken, zodat meer mensen kunnen genieten van de natuur en kinderen vrijuit kunnen spelen. Zo nodigt Natuurpunt ook iedereen uit om de natuur in te trekken met deze mooie herfstwandelingen.

groen bos

Al 6 jaar op rij

In 2018 konden we zo 1.000 bomen sponsoren in de uitbreiding van het Waverwoud te Sint-Katelijne-Waver.

In 2019 zetten we ons samen met Natuurpunt in voor de inrichting van het gebied ‘Berendries’, vlakbij het befaamde Hallerbos te Halle. Deze plantactie kadert in het ruimere ‘plan boommarter’. Plan boommarter is een samenwerking voor meer natuur rond het Hallerbos, de Berendries, Maasdalbos, Lembeekbos en andere bossen ten zuiden van Halle.

In 2020 hebben we weer 1.000 nieuwe bomen in de Zwalmvallei in Zottegem geplant.

In 2021 konden we opnieuw bomen planten, deze keer in het Maasdalbos te Halle/Lembeek.

In 2022 hebben we opnieuw bomen geplant, deze keer in Kampenhout.

In 2023 zetten we ons opnieuw samen met Natuurpunt in voor een boomplantactie in Ninove, in de Beverbeekvallei. 

Duurzaamheid bij AEG

Onze planeet heeft een extreem belangrijk keerpunt bereikt en duurzaamheid is daardoor voor de Electrolux Groep geëvolueerd van een belangrijk naar een cruciaal aandachtspunt.

AEG digitale brochure

Kies voor onze digitale catalogus

Durkwerk heeft een grote impact op het milieu. Daarom creëerden we digitale catalogi. Nog handiger dan papier en veel beter voor het milieu: snelle navigatie, zoekfunctie, automatische updates, notities toevoegen,... Je kan ze bovendien downloaden op je smartphone of tablet - zo heb je de brochures altijd bij de hand, ook als je offline bent.

Sfeerbeelden

Electrolux is erkend als een globale leider in het reageren op de klimaatverandering door CDP, de internationale niet-winstgevende organisatie die duurzame economieën stimuleert