AEG Partner Natuurpunt

Colour the trees!
Geef het bos een boost

Kies voor onze digitale cataloog 

Meer info?

AEG en Natuurpunt
geven het bos een boost

Met de campagne ‘Bos voor Iedereen’ wil Natuurpunt de bos-arme Vlaamse regio extra zuurstof inblazen.
De vrijwilligersvereniging koopt daartoe gronden aan om er bomen te planten die uitgroeien tot machtige bossen vol leven. Liefst in de buurt van woonwijken, zodat meer mensen kunnen genieten van de natuur en kinderen vrijuit kunnen spelen. Zo nodigt Natuurpunt ook iedereen uit om de natuur in te trekken met deze mooie herfstwandelingen.
In ons streven naar duurzaamheid zien wij Natuurpunt dan ook als een ideale partner voor onze ‘Colour the Trees’ campagne. Een project om komaf te maken met onze papieren catalogi en, door digitaal te communiceren, bomen te sparen én aan te planten!

5 uitgespaarde papieren catalogi = 1 AEG-boom

Hoe meer mensen voor onze digitale catalogus kiezen, hoe minder brochures wij moeten drukken.
Zo sparen we papier, CO2 én bomen uit en maken we middelen vrij om te investeren in extra bos en zuurstof. Per 5 digitaal geconsulteerde brochures sponsort AEG 1 boom in een project van Natuurpunt. In 2018 konden we zo 1.000 bomen sponsoren in de uitbreiding van het Wavervoud te Sint-Katelijne-Waver.

In 2019 zetten we ons samen met Natuurpunt in voor de inrichting van het gebied ‘Berendries’, vlakbij het befaamde Hallerbos te Halle. Deze plantactie kadert in het ruimere ‘plan boommarter’. Plan boommarter is een samenwerking voor meer natuur rond het  Hallerbos, de Berendries, Maasdalbos, Lembeekbos en andere bossen ten zuiden van Halle.

In 2020 hebben we weer 1000 nieuwe bomen in de Zwalmvallei in Zottegem geplant.

Duurzaamheid = topprioriteit Electrolux-Group

AEG behoort tot de Electrolux-Group uit Zweden, een van de meest toonaangevende Scandinavische landen inzake duurzaam ondernemen. Het project ‘Colour The Trees’ kadert dan ook in het wereldwijde streven van onze groep naar betere producten, betere productiemethodes en een betere maatschappij. Dat doen we trouwens mét succes, zoals blijkt uit enkele recente cijfers.

Sustainability

Onze planeet heeft een extreem belangrijk keerpunt bereikt en duurzaamheid is daardoor voor Electrolux geëvolueerd van een belangrijk naar een cruciaal aandachtspunt.

Electrolux is erkend als een globale leider in het reageren op de klimaatverandering door CDP, de internationale niet-winstgevende organisatie die duurzame economieën stimuleert