AEG Partner Natuurpunt

Colour the trees!
Geef het bos een boost

AEG lanceert op Batibouw de actie ‘Colour The Trees!'.
Kies voor onze digitale catalogus en bespaar papier en bomen.
Samen met Natuurpunt bouwen we bovendien aan het AEG-bos!

Meer info?

AEG en Natuurpunt
geven het bos een boost

Met de campagne ‘Bos voor Iedereen’ wil Natuurpunt de bos-arme Vlaamse regio extra zuurstof inblazen.
De vrijwilligersvereniging koopt daartoe gronden aan om er bomen te planten die uitgroeien tot machtige bossen vol leven. Liefst in de buurt van woonwijken, zodat meer mensen kunnen genieten van de natuur en kinderen vrijuit kunnen spelen. In ons streven naar duurzaamheid zien wij Natuurpunt dan ook als een ideale partner voor onze ‘Colour the Trees’ campagne. Een project om komaf te maken met onze papieren catalogi en, door digitaal te communiceren, bomen te sparen én aan te planten!

5 uitgespaarde papieren catalogi = 1 AEG-boom

Hoe meer mensen voor onze digitale catalogus kiezen, hoe minder brochures wij moeten drukken.
Zo sparen we papier, CO2 én bomen uit en maken we middelen vrij om te investeren in extra bos en zuurstof. Per 5 uitgespaarde papieren catalogi zullen we 1 nieuwe boom aanplanten in het Waverwoud. Een heel bijzonder bos tussen Antwerpen en Mechelen, dat barst van uitzonderlijke plant- en diersoorten. Door de campagne ‘Bos voor Iedereen’ van Natuurpunt is het Waverwoud momenteel al met 10,2 ha uitgebreid, tot een volledige oppervlakte van 45 ha. Wij willen er met ‘Colour the trees’ eind 2018 nog een perceel van 4000 m² extra AEG-bos bij aanplanten.

Duurzaamheid = topprioriteit Electrolux-Group

AEG behoort tot de Electrolux-Group uit Zweden, een van de meest toonaangevende Scandinavische landen inzake duurzaam ondernemen. Het project ‘Colour The Trees’ kadert dan ook in het wereldwijde streven van onze groep naar betere producten, betere productiemethodes en een betere maatschappij. Dat doen we trouwens mét succes, zoals blijkt uit enkele recente cijfers.

infografiek duurzaamheid Electrolux Group

‘Industry Leader’ in Dow Jones Sustainability World Index

In 2016 werd de Electrolux-Group voor het 10de jaar op rij bekroond als 'Industry Leader' in deze prestigieuze Index van de 10% meest toonaangevende bedrijven inzake economisch, ecologisch en sociaal ondernemen.