Microplastic filter voor jouw wasmachine

Laatst bijgewerkt 18/03/2022 11:13Gefeliciteerd met je aankoop van de duurzame AEG microplastic filter voor je wasmachine.

Deze innovatieve filter is gemakkelijk te gebruiken en is een geweldige eerste stap naar een duurzame en milieubewuste wasverzorging.

Microplastics zijn plastic deeltjes die kleiner zijn dan 5 millimeter.De voordelen van het microplastic filter voor de wasmachine

Microplastics zijn stukjes plastic kleiner dan 5 mm die voornamelijk uit twee bronnen komen. Primaire microplastics, die als kleine deeltjes worden geproduceerd. En secundaire microplastics, die ontstaan wanneer grotere plastic voorwerpen worden afgebroken.
Bij het wassen van synthetische kleding en stoffen kunnen er microplastic vezels in het afvalwater van de was terechtkomen. Je innovatieve AEG microplastic filter helpt de meeste van deze microplasticvezels op te vangen voordat ze in het afvalwater van de was komen.Aan de slag


Fase één: controleer de inhoud van de doos

In de verpakking vind je de volgende items:
Fase twee: Vereiste hulpmiddelen

Verzamel en bereid de benodigde gereedschappen voor zodat je jouw microplastic filter veilig kunt installeren. Om je microplastic filter correct te installeren, heb je het volgende nodig:1. Schroevendraaier (kruiskop), 2. Schroevendraaier (platte kop), 3. Handschoenen, 4. Meter, 5. Boor (bit 6 mm), 6. Hamer, 7. Potlood, 8. Waterpas.Fase drie: Vind de juiste ruimte

Voor een veilige en correcte installatie moet de microplastic filter stevig aan de muur naast jouw wasmachine worden gemonteerd. Om lekkage te voorkomen, plaats je de microplastic filter niet direct boven jouw wasmachine, maar installeer je de microplastic filter ongeveer 110 cm boven de vloer aan de linker- of rechterkant van je wasmachine. Zorg er ook voor dat boven de filter minimaal 40 cm vrije ruimte is.

Raadpleeg voor meer details en veiligheidsinformatie de gebruikershandleiding in de verpakking.Fase vier: Installatie

Nu ben je klaar om de microplastic filter te installeren.STAP 1
Haal met behulp van een platte schroevendraaier de filter uit de verpakking en verwijder de muursteun van de microplastic filter.STAP 2
De positie van jouw filter moet voldoen aan de volgende voorwaarden in stap 2a en 2b:


STAP #2a:
Plaats de muursteun op de juiste hoogte, meet 110 cm* vanaf de bovenkant van de muursteun tot aan de vloer (of voetstuk indien aanwezig).

*Afwijking toegelaten in filterhoogte positie is +/-5cm.

- Controleer waar je afvoerpunt is voordat je de muursteun plaatst. De microplastic filter is voorzien van één afvoerslang met een lengte van 100 cm.
- Zorg voor voldoende ruimte boven je microplastic filter voordat je de muursteun plaatst. De filter heeft minimaal 40 cm vrije ruimte nodig boven de filter, zodat je het patroon kunt verwijderen en plaatsen.STAP 2b:
Zorg er bij het markeren van de 3 boorgaten voor dat de muursteun waterpas hangt.STAP 3
Gaten in de muur boren en pluggen plaatsen.

WAARSCHUWING! Controleer voordat je in de muur boort of er zich geen waterleidingen of elektrische leidingen bevinden achter de muur waar je doorheen boort. De aanbevolen boor is ф 6 mm. Het microplastic filterpakket bevat drie schroeven en pluggen voor het correct installeren van de filter. De meegeleverde hulpmiddelen om je filter te installeren zijn geschikt voor bevestiging op een stenen muur.

WAARSCHUWING! Als je muur van een ander materiaal dan baksteen is gemaakt, zorg er dan voor dat je de juiste pluggen en de juiste schroeven kiest om een veilige en functionele installatie te realiseren op basis van het type materiaal waarvan je muur is gemaakt.


STAP 4
Monteer de muursteun met de meegeleverde schroeven en pluggen, zorg ervoor dat de muursteun stabiel en goed uitgelijnd is.STAP 5
Pak de afvoerslangen, de slangklemmen en het filterhuis. Plaats de slangklemmen op de afvoerslangen en sluit de leidingen aan op de filter volgens de IN/OUT-aanduidingen op de achterkant:

IN: Sluit hier de afvoerslang van de wasmachine op aan.
UIT: Sluit hier de meegeleverde afvoerslang op aan en het andere uiteinde op de afvoer.

WAARSCHUWING! Voordat je de afvoerleiding aansluit op het externe accessoire/microplastic filter, moet je ervoor zorgen dat de wasmachine is uitgeschakeld en de stekker uit het stopcontact is gehaald.

Draai de slangklemmen vast met een schroevendraaier. Om de aansluiting correct te voltooien, moeten de slangklemmen worden aangebracht. Volg de instructies precies om ervoor te zorgen dat de slangklemmen goed zitten.
Bij gebruik van de schroevendraaier. zorg ervoor dat je het filterhuis of de slangen niet beschadigt.
STAP 6
Volg de beweging die op de afbeelding wordt getoond, bevestig het filterhuis aan de muursteun, zorg ervoor dat je de "klik" hoort die bevestigt dat het filterhuis correct aan de muursteun is bevestigd.

Nu ben je klaar om de was te doen met behulp van de AEG microplastic filter - een van de meest innovatieve duurzaamheidsaccessoires op de markt. Nadat je je AEG microplastic filter hebt geïnstalleerd, vind je hier eenvoudig te volgen instructies om de filter optimaal te laten werken.

 


Onderhoud en reiniging van je AEG microplastic filterDe AEG microplastic filter is een handig accessoire en een statement voor duurzaamheid in je dagelijks leven om actief deel te nemen aan de bescherming van onze planeet. Met slechts een kleine inspanning van jouw kant, kan deze filter een groot voordeel leveren door microplastic vezels die vrijkomen uit synthetische stoffen voor een groot deel op te vangen.

Als de filter vol is, wordt de indicator op het deksel rood zodat je weet dat de cartridge moet worden schoongemaakt.

OPMERKING: Als de filter vol is, wordt de wascyclus niet onderbroken, maar laat de filter het water langs de filter weglopen. Het zal geen microplastic vezels meer verzamelen totdat je het schoonmaakt.


De filter reinigen en leegmaken


STAP #1 – DE FILTER OPENEN
Open de filter door het deksel naar links te draaien van het vergrendelingssymbool naar het ontgrendelingssymbool (zichtbaar op de voorkant van het filterhuis zoals weergegeven in afbeelding 2) en til het deksel op.


STAP #2 – VOORBEREIDING OM DE CARTRIDGE TE REINIGEN
Houd er dus rekening mee dat deze vol afvalwater kan zitten voordat je begint met het reinigen van de cartridge. We raden aan om een emmer of een kleine plastic bak eronder te houden.

STAP #3 DE CARTRIDGE REINIGEN
Zodra je de cartridge in een bakje hebt geplaatst om eventueel water op te vangen, pak je gewoon de borstel die bij de microplastic filter is geleverd en verwijder je met op en neer gaande poetsbewegingen zoveel mogelijk van de vezels die aan de cartridge zijn bevestigd. Je kunt ook een papieren handdoek gebruiken om zoveel mogelijk materiaal te verzamelen.STAP #4– AFVALVERWIJDERING
Om de filter op een milieuvriendelijke manier te blijven gebruiken, vermijd het gebruik van water om de filter te reinigen of onder water te laten lopen. Gooi het ingezamelde afval in plaats daarvan weg in een daarvoor bestemde vuilnisbak. Als de cartridge leeg is, verwijder dan het vuil uit de cartridge en gooi deze in een droge afvalbak.


OPGELET! Afval dat door de cartridge wordt opgevangen bevat microplastics, microvezelresten, wasmiddelresten en vuil. Het moet in een droge afvalbak worden weggegooid.
STAP #5 – HET DEKSEL OPNIEUW AANSLUITEN
Voordat je het patroondeksel weer aansluit, moet je de knop resetten en het water in het deksel verwijderen. Houd het deksel vast, draai het zoals in afbeelding 10, en zorg ervoor dat al het water in een aparte bak wordt afgevoerd, en dat de rode wijzerplaat niet meer zichtbaar is wanneer het deksel op de filter wordt geplaatst.

STAP #6 – DE CARTRIDGE OPNIEUW AANSLUITEN
Om de cartridge opnieuw aan te sluiten:
1. Plaats de cartridge
2. Houd de patroon met één hand vast en draai vervolgens met de andere hand het deksel met de klok mee - van ontgrendelsymbool naar vergrendelsymbool.

STAP #7– DE FILTER SLUITEN

1. Plaats het patroon met het deksel in de filterbehuizing.
2. Draai het deksel met de klok mee — van ontgrendelsymbool naar vergrendelsymbool.
Je AEG microplastic filter is nu klaar voor gebruik en presteert op zijn best.

Registreer je producten
Registreer je producten

Registreer je producten bij MyAEG en je hebt alles wat je nodig hebt op één plek.

Vind je gebruikershandleiding
Vind je gebruikershandleiding

Los problemen op en vind instructies en andere documentatie voor je toestel.

Beoordeel jouw product
Beoordeel jouw product

Jouw mening is belangrijk voor ons. We stellen alle feedback die we ontvangen op prijs en moedigen alle reviews aan zolang ze jouw ervaring met het product weergeven.