Er komt geen ijs uit de dispenser

Laatst bijgewerkt 17/07/2020 16:39

Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben:

Geen watertoevoer.

Controleer of het apparaat goed is aangesloten op de hoofdwatervoorziening. Geef de ijsmachine de tijd om ijs te maken. Wanneer het ijs klaar is, zou de dispenser moeten werken.

De temperatuur van de vriezer is te hoog ingesteld.

Stel de vriezer in op een lagere temperatuur, zodat er snel ijs kan worden geproduceerd. Wanneer het ijs klaar is, zou de dispenser weer moeten werken.

De deur van de ijsdispenser is langer dan 4-5 minuten vastgehouden of geblokkeerd.

De motor is overbelast. De beveiliging tegen overbelasting van de motor wordt ongeveer 3 minuten na deblokkering van de deur gereset. Het ijs zal dan weer worden aangeleverd.

Het apparaat is gedurende een bepaalde periode uitgeschakeld.

Het ijs is waarschijnlijk gesmolten en rondom de vijzel weer bevroren vanwege onregelmatig gebruik van de machine, temperatuurschommelingen en/of stroomstoring. Verwijder de ijscontainer, laat het ijs ontdooien en gooi de inhoud weg. Reinig de container, laat hem drogen en plaats hem weer terug. Wanneer het nieuwe ijs klaar is, zou de dispenser moeten werken.

De ijsdispenser is geblokkeerd.

Er komen mogelijk ijsblokjes tussen de ijsmachine en de achterkant van de ijscontainer vast te zitten, of ze vriezen aan elkaar, waardoor de dispenser geblokkeerd raakt. In dat geval kunt u het probleem oplossen door de ijsblokjes die de dispenser blokkeren, te verwijderen.

Als de waterdispenser langzamer werkt dan normaal, is het ijs- en waterfilterpatroon mogelijk verstopt. U kunt het probleem in dat geval oplossen door de filters te vervangen.

Een filter vervangen: druk totdat het waterfilter op zijn plaats vastklikt (u moet twee klikken horen). Het filter moet goed op het apparaat aansluiten. Zie de gebruikershandleiding voor uitvoerige instructies.

Mijn ijsmachine maakt niet genoeg ijs. 

De ijsmachine kan 1,8 tot 2,7 kg ijs per dag produceren.

Als dit niet het geval is, moet het ijs- en waterfilterpatroon worden vervangen om het probleem op te lossen. 

Een filter vervangen: druk totdat het waterfilter op zijn plaats vastklikt (u moet twee klikken horen). Het filter moet goed op het apparaat aansluiten. Zie de gebruikershandleiding voor uitvoerige instructies.

Mijn ijsmachine houdt niet op met het maken van ijs.

 De ijsmachine werkt door middel van een elektrisch contact, dat per ongeluk door artikelen in de vriezer omlaag gehouden kan worden. Verplaats artikelen die het contact mogelijk omlaaghouden en verwijder eventuele aan elkaar vastgevroren ijsblokjes die op het contact zijn ontstaan. 

Mijn ijsmachine scheidt de ijsblokjes niet van elkaar. 

Dit kan gebeuren als de ijsblokfunctie niet vaak wordt gebruikt. Verwijder de ijscontainer en schud hem goed door, zodat de ijsblokjes van elkaar worden gescheiden. Hiermee lost u het probleem op. 

Het ijs uit mijn ijsmachine ruikt of smaakt onaangenaam. 

Het ijs wordt mogelijk doordrongen van de smaak of geur van het voedsel dat in het apparaat wordt bewaard. Zorg dat het voedsel goed wordt afgedekt, gooi het ijs weg en stel de ijsmachine in om een nieuwe partij te produceren.

Als het probleem aanhoudt, moet u mogelijk de binnenkant van het apparaat grondig reinigen. Zie het relevante artikel in de gebruikershandleiding voor advies over reiniging.

Boek een herstelling
Boek een herstelling

Maak een afspraak met één van onze gekwalificeerde AEG techniekers en ontdek onze professionele service bij je thuis.

Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.