Hoe houd je groenten langer vers?

Laatst bijgewerkt 23/07/2020 17:22

Seizoensgebonden groenten en fruit zijn heerlijk, maar ze vers houden kan een uitdaging zijn.


ASPERGES BEWAREN

Zorg dat asperges niet uitdrogen. Laat de rubberen band op de asperges zitten en snijd ongeveer 2,5 cm van de uiteinden. Zet de asperges rechtop in een glas met een paar centimeter water en dek ze losjes af met een plastic zak. Ze blijven maximaal 7 dagen knapperig.
AVOCADO BEWAREN

Avocado’s kunnen zeer goed in de koelkast worden bewaard omdat de koeling het rijpingsproces tegenhoudt. Laat avocado’s op het keukenblad rijpen en gebruik dan de koelkast om de rijpheid te bewaren. Moet het snel gebeuren? Doe avocado’s in een papieren zak om het rijpingsproces te versnellen.BROCCOLI BEWAREN

Broccoli is een gewas dat groeit bij koud weer en heeft een hoge luchtvochtigheid nodig, dus het wordt het best bewaard in de groentelade van je koelkast met de luchtvochtigheid ingesteld op hoog. Bewaar broccoli niet bij fruit omdat het bederft door het ethyleengas dat fruit produceert.
SALADE BEWAREN

Salade kan ook het best in de groentelade van je koelkast worden bewaard met de vochtigheidsinstelling op hoog - dit geldt voor alle bladgroenten. Als je geen luchtvochtigheidsregeling hebt, was dan de sla, wikkel deze in keukenpapier en plaats in een afgesloten bakje.
DE VOCHTIGHEIDSREGELING GEBRUIKEN

Weet je niet goed hoe je de vochtigheidsregeling in je groentenlade moet gebruiken? Er is een eenvoudige vuistregel. Voedsel dat kan rotten heeft een lage vochtigheidsinstelling nodig, terwijl andere soorten voedsel een hoge vochtigheid vereisen. Bewaar fruit afzonderlijk omdat het vaak groenten doet bederven door het ethyleengas dat het produceert.
ANTISCHIMMEL KOELKASTMATJE

De opencelstructuur van deze Fresh Keeper Mat laat lucht vrij circuleren rond het groentevak in je koelkast en voorkomt daarmee schimmelvorming en slechte luchtjes. Het houdt fruit en groente langer gezond, vers en krokant waardoor je minder weggooit en geld bespaart.

Beoordeel jouw product
Beoordeel jouw product

Jouw mening is belangrijk voor ons. We stellen alle feedback die we ontvangen op prijs en moedigen alle reviews aan zolang ze jouw ervaring met het product weergeven.