HOE HAAL JE HET BESTE UIT JE AEG KOFFIEMACHINE

Laatst bijgewerkt 12/01/2022 9:27

Je innovatieve AEG koffiemachine is een cruciaal onderdeel om het beste uit je koffieritueel in de ochtend te halen of om je te helpen die middag een energieboost te krijgen. Daarom hier een handige gids om je te helpen optimaal te genieten van je AEG koffiemachine.


ZORG ERVOOR DAT JE KOFFIEMACHINE ALTIJD WORDT INGESCHAKELD

Voer deze eenvoudige stappen uit om ervoor te zorgen dat je koffiemachine wakker wordt wanneer je je ochtendkoffie nodig hebt. Controleer eerst of de hoofdschakelaar aan staat, controleer vervolgens of de IEC-kabel goed is aangesloten en controleer vervolgens of de koffiemachine is aangesloten op een stopcontact.

Bekijk deze video's om te zien hoe het werkt:

Als je een koffiemachine met een Shuttle draaiknop hebt:Als je een koffiezetapparaat met een touchscreen hebt:DE FILTER VAN DE WATERONTHARDER INSTALLEREN

Om er zeker van te zijn dat de wateronthardingsfilter correct werkt met je koffiemachine, draai je aan de draaiknop om "menu" te selecteren en vervolgens in "basisinstellingen", selecteer je "water" en bevestig je dat er een nieuwe wateronthardingsfilter is geïnstalleerd. Haal vervolgens de filter uit de verpakking en laat kraanwater door het gat in de filter lopen totdat er water uit de openingen komt. Plaats de filter in het waterreservoir en dompel hem volledig onder voor ongeveer tien seconden, kantel hem en druk er licht op om de luchtbellen te laten ontsnappen.

Alleen van toepassing op koffiemachines met een draaiknop.


ZORG ERVOOR DAT JE KOFFIE ALTIJD ZO HEET IS ALS JE WILT

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je koffie altijd zo heet is als je wilt. Voel je vrij om te implementeren wat voor jou werkt. Eerst kun je de machine opwarmen door gebruik te maken van de spoelfunctie. Je kunt ook heet water gebruiken om de kopjes op te warmen en vervolgens de koffietemperatuur in het menu in te stellen.

Bekijk deze video's om te zien hoe je dat doet:

Als je een koffiemachine met een Shuttle draaiknop hebt:Als je een koffiemachine met een touchscreen heeft:KRIJG ALTIJD STERKE EN ROMIGE KOFFIE

Om de gewenste koffieresultaten te krijgen, kan je proberen de draaiknop voor de maalgraad stap voor stap tegen de klok in te draaien. Zorg ervoor dat je de knop alleen draait terwijl de molen aan staat.


ZORG ERVOOR DAT JE MELKRESTEN ALTIJD REINIGT UIT HET MELKRESERVOIR

Volg deze stapsgewijze instructies om ervoor te zorgen dat je de latte van je dromen kunt maken. Verwijder het melkreservoir, reinig het heetwater-/stoomaansluitpijpje en verwijder het melkreservoir. Zorg ervoor dat wanneer je de thermische behuizing reinigt, je deze alleen met een vochtige doek schoonmaakt.

Verwijder vervolgens de melktuit en het zuigbuisje, draai de schuimregelknop rechtsom naar de “INSERT”-stand en trek hem eraf. Reinig elk onderdeel van de melkopschuimer en zorg ervoor dat er geen melkresten achterblijven op de holte en groef onder de wijzerplaat. Schraap indien nodig de groef met een tandenstoker.

Sluit de wijzerplaat opnieuw aan en lijn de pijl uit met het woord "INSERT". Sluit de tuit en de melkaanzuigslang weer aan. Plaats het melkreservoir in de thermische behuizing. Plaats tot slot het deksel weer op het melkreservoir.


ALS DE KOFFIE TE LANGZAAM DOORLOOPT OF SLECHTS EEN DRUPPEL PER KEER

Draai de regelknop voor de maalgraad één klik met de klok mee in de richting van "7" terwijl de koffiemolen in werking is. Ga met één klik per keer door totdat je tevreden bent van hoe de koffie doorloopt. Bedenk echter dat het effect pas zichtbaar is na het maken van twee koffies.

Bekijk deze video's voor een beter beeld:

Als je een koffiemachine met draaiknop hebt:Als je een koffiemachine met een touchscreen hebt:ZORG ERVOOR DAT JE KOFFIE ALTIJD UIT BEIDE KOFFIEUITLOPEN STROOMT

Er is niets beter dan een simpele life-hack voor je keukentoestel. Zoals het schoonhouden van de koffie-uitloop door een tandenstoker te gebruiken, waardoor de koffie uit beide schenktuiten blijft stromen.


NEEM DE ZETGROEP ER GEMAKKELIJK UIT OM TE REINIGEN

Om ervoor te zorgen dat de koffiemachine goed blijft werken, volg je deze stappen zodat je de zetgroep gemakkelijk kunt verwijderen om te reinigen. Schakel het toestel uit door op de aan/uit/stand-by-knop te drukken, wacht tot het koffiezetapparaat is uitgeschakeld, schuif het lekbakje iets terug en verwijder de zetgroep.


AAN HET EINDE VAN HET ONTKALKEN VERZOEKT DE MACHINE EEN DERDE SPOELING

Als je koffiemachine aan het einde van het ontkalken om een derde spoelbeurt vraagt, verwijder je gewoon het waterreservoir, vul je het tot het maximale niveau en leeg je vervolgens de vloeistof uit het lekbakje om te voorkomen dat het overloopt.


ZORG DAT ER WATER OF STOOM UIT HET STOOMPIJPJE KOMT

Stop stromend warm water door op “STOP” te drukken. Was alle delen van het heet water-/stoompijpje grondig met een spons en warm water.


SOMS BEVAT DE MELK GROTE BELLEN EN SPUIT HET UIT DE MELKUITLOOP OF IS ER WEINIG SCHUIM

Het kan zijn dat de melk niet koud genoeg is of niet halfvol of mager is. Zorg ervoor dat je magere of halfvolle melk gebruikt op koelkasttemperatuur (ongeveer 5°C). Als het resultaat niet naar wens is, probeer het dan eens met melk van een ander merk.

Bekijk hier:

Als je een koffiemachine met een Shuttle draaiknop hebt:Als u een koffiezetapparaat met een aanraakscherm heeft:
VOILA! VOLG DE BOVENSTAANDE GIDS OM ERVOOR TE ZORGEN DAT JE ALTIJD KUNT GENIETEN VAN EEN HEERLIJKE KOP VAN JE FAVORIETE KOFFIE. GENIETEN VAN!

Registreer je producten
Registreer je producten

Registreer je producten bij MyAEG en je hebt alles wat je nodig hebt op één plek.

Vind je gebruikershandleiding
Vind je gebruikershandleiding

Los problemen op en vind instructies en andere documentatie voor je toestel.

Beoordeel jouw product
Beoordeel jouw product

Jouw mening is belangrijk voor ons. We stellen alle feedback die we ontvangen op prijs en moedigen alle reviews aan zolang ze jouw ervaring met het product weergeven.