Op het display van mijn koffiemachine staat de melding: Leeg koffiedikresservoir.

Laatst bijgewerkt 29/07/2020 17:21

Probleem

  • Op het display van mijn koffiemachine staat de melding: Leeg koffiedikresservoir.

Geldt voor

  • Inbouw koffiemachine

Oplossing


1. Leeg het koffiedikresservoir. Het legen dient minstens 30 seconden te duren om het effectief te laten zijn. Zorg er voordat u start voor dat er niet meer dan drie dagen voorbij zijn gegaan sinds u voor het laatst koffie hebt gemaakt, zodat de hygiëne van de machine wordt gewaarborgd.

Zet het apparaat UIT met de hoofdschakelaar aan de rechterkant (om de hoofdschakelaar om te zetten moet u het apparaat uittrekken) en zet hem weer AAN.
Belangrijk: voor het verwijderen van het druppelrooster MOET het reservoir voor koffiedik worden geleegd, zelfs als deze niet volledig vol is. Anders kan bij het blijven gebruiken van de machine de hoeveelheid koffiedik de capaciteit van de bak overschrijden en uiteindelijk het mechanisme van de machine verstoppen. 

Instructievideo: 

2. Als het bericht na uitvoering van de bovenstaande handelingen nog steeds wordt weergegeven, kan er een probleem zijn met een functioneel onderdeel.

3. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak. 

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.

 

Boek een herstelling
Boek een herstelling

Maak een afspraak met één van onze gekwalificeerde AEG techniekers en ontdek onze professionele service bij je thuis.

Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.