AssistedCooking gebruiken op jouw AEG oven

Laatst bijgewerkt 15/11/2023 15:01

Vrouw kijkt naar haar telefoon Slaag elke keer weer in het bereiden van heerlijke gerechten. AssistedCooking helpt je bij het vinden van de juiste instellingen en juiste ovenfunctie voor het gerecht dat je wilt bereiden. Ontdek de diverse mogelijkheden die jouw nieuwe oven te bieden heeft met onze AssistedCooking-functie. Je vindt deze functie op een selectie AEG ovens.

Wat is AssistedCooking en waarom zou je het gebruiken?

AssistedCooking is een handige functie die je helpt bij het selecteren van de beste ovenfunctie en instellingen op basis van wat je gaat klaarmaken. Als je weet wat je wilt koken en suggesties wilt hebben voor het instellen van de oven om de gewenste resultaten te krijgen, raadpleeg dan AssistedCooking. Voer gewoon de functie in en beantwoord stapsgewijs vragen over wat je aan het koken bent en wat de gewenste resultaten zijn (bv. rood, medium, doorbakken), en AssistedCooking stelt voor hoe de oven moet worden ingesteld. Pas de voorgestelde instellingen aan je eigen voorkeuren aan, en als je de app gebruikt, kun je ze ook rechtstreeks naar de oven sturen om te beginnen met koken.

Toegang tot AssistedCooking vanuit de AEG app als je een oven met wifi hebt of rechtstreeks op de bedieningselementen van je oven.

Als je oven het EXPlore LED-display heeft, vind je hier een artikel met meer uitleg over de programmanummers van AssistedCooking.

Hoe AssistedCooking te gebruiken

1. Selecteer 'Kook- en bakassistent' in het ovenmenu of in de AEG app
2. Selecteer je gerecht en kookvoorkeuren in de stapsgewijze begeleiding
3. AssistedCooking stelt tijd, functie en temperatuur voor. Je kan deze instellingen aanpassen indien gewenst
4. Als je de app gebruikt: stuur de instellingen naar de oven
5. Druk op START om te beginnen met koken

Tips en tricks

  • De oven geeft een signaal wanneer er nog 10% van de kooktijd over is. Je kan de kooktijd verlengen of de kookfunctie wijzigen, afhankelijk van jouw voorkeur
  • De kerntemperatuursensor wordt in veel AssistedCooking-scenario's aanbevolen – we raden je aan deze te gebruiken omdat deze extra nauwkeurigheid en controle biedt
  • Let op: AssistedCooking is geen kookprogramma, maar een begeleidingsfunctie. Daarom vind je het niet in de lijst met kookfuncties van je oven – je vindt AssistedCooking op de meeste modellen in het menu


Raadpleeg de handleiding voor meer informatie over jouw specifieke ovenmodel. Jouw handleiding kan je hier vinden.

Nu je hebt geleerd over AssistedCooking, wil je misschien meer weten over het gebruik van de AEG app.

AEG Smart Home
AEG Smart Home

Een slim huis met ervaringen op het gebied van koken, wassen, welzijn en gemoedsrust voor een beter, aangenamer en duurzamer leven.

Beoordeel jouw product
Beoordeel jouw product

Jouw mening is belangrijk voor ons. We stellen alle feedback die we ontvangen op prijs en moedigen alle reviews aan zolang ze jouw ervaring met het product weergeven.