De ovengrillfunctie gebruiken

Laatst bijgewerkt 19/06/2020 16:47


Gebruik de ovengrill-functie

De grillfunctie van een oven wordt het minst vaak gebruikt. Wist je dat je deze kunt gebruiken als een soort barbecue?
Wie houdt niet van een goede BBQ?

Het heeft iets om voedsel boven een vuur te bereiden. Het zicht... Het geluid... De geur...


Maar soms heeft de natuur andere ideeën

Winter, regen, hagel of gewoon bitterkoud. Barbecue kan niet altijd buiten.


Geen nood

Met de grillfunctie op jouw oven kan je binnenshuis grillen - het hele jaar door.


De grillfunctie in je oven gebruiken

Heb je ooit de grillstand op je oven gebruikt? Beschouw het als een omgekeerde grill. In plaats van warmte die van beneden komt, komt deze van boven. Hoewel je geen rokerige smaak krijgt, krijg je een geweldig knapperig korstje. Snel te bereiden gegrilde recepten werken prima in de oven. De meeste ovens schakelen de grill uit zodra de doeltemperatuur is bereikt - laat de ovendeur op een kier staan om de "grill" nog even te laten gaan. Controleer het voedsel regelmatig zodat het niet verbrandt.


Grillen op je kookplaat

Maak een soort grill van je kookplaat. Gebruik een gietijzeren pan omdat deze de warmte goed vasthoudt, deze blijft warm en geeft je die typische schroeiplekken. Plaats de pan op de kookplaat en verwarm deze tot zeer heet, verlaag vervolgens de temperatuur tot medium en houd hem daar gedurende het hele kookproces. Als de pan begint te roken, is deze te heet. Voor het beste resultaat, dep je het voedsel droog en bestrijk je het licht met olijfolie voordat je het in de pan legt. En denk eraan, draai het voedsel niet te snel om - laat het minstens 3-4 minuten ongestoord sudderen zodat het de tijd heeft om dicht te schroeien.

Beoordeel jouw product
Beoordeel jouw product

Jouw mening is belangrijk voor ons. We stellen alle feedback die we ontvangen op prijs en moedigen alle reviews aan zolang ze jouw ervaring met het product weergeven.