Hoe de AEG app gebruiken met je AEG oven

Laatst bijgewerkt 14/11/2023 15:09

Vrouw gebruikt de AEG app met oven

De AEG app helpt je om dagelijks lekkere maaltijden te bereiden, met weinig moeite. Het zal de functies van jouw AEG oven verbeteren, het opvolgen van je bereidingen gemakkelijker maken en je in staat stellen je kookrepertoire uit te breiden met vooraf geprogrammeerde recepten. Leer hoe je de functies van jouw smart oven kunt maximaliseren voor moeiteloos koken.

Aan de slag met de AEG app

Wat je nodig hebt:

1. Je moet ervoor zorgen dat je de AEG app op je smartphone hebt geïnstalleerd en je oven ermee hebt verbonden. Als je je oven nog niet hebt aangesloten, begin dan hiermee

2. Zorg ervoor dat je oven is verbonden met Wi-Fi

3. Bediening op afstand toestaan: Bediening op afstand moet zijn ingeschakeld om veel van de app-functies te laten werken – elke functie waarbij de app de oveninstellingen bestuurt of wijzigt. Hiermee wordt bediening op afstand aangegeven . Op bepaalde ovens kan je gewoon op dit pictogram klikken om bediening op afstand in te schakelen. Op andere ovens activeer je het in het MENU onder INSTELLINGEN > VERBINDINGEN of INSTELLINGEN > BEDIENING OP AFSTAND

Veiligheidsopmerking: om veiligheidsredenen wordt bediening op afstand na een bepaalde tijd automatisch uitgeschakeld en moet je deze mogelijk opnieuw inschakelen voordat je begint met koken.

Overzicht van handige functies in de AEG app

Let op: Dit is een algemeen overzicht van verschillende functies die al dan niet beschikbaar zijn, afhankelijk van het ovenmodel dat je hebt. Er kunnen ook extra functies beschikbaar zijn in de app.

Aan de slag

Bewaking op afstand – geeft je tijdens het koken toegang tot de oven in de app om de oveninstellingen te controleren en de resterende tijd te bekijken.

Camera (CookView) – hiermee kan je de voortgang van je bereiding op afstand visueel volgen door toegang te krijgen tot de ovencamera. Meer informatie over CookView.

Bediening op afstand – als bediening op afstand is ingeschakeld, kan je je oveninstellingen rechtstreeks vanuit de app starten, stoppen of wijzigen. Selecteer gewoon je oven in de app om toegang te krijgen tot de beschikbare bedieningselementen.

Zo kan je halverwege je kooktijd een gewenste temperatuurverandering doorvoeren of de grillfunctie inschakelen om je gerecht aan het einde te bruinen, zonder dat je naar de keuken hoeft te gaan.

Meldingen – je kan direct in de app relevante meldingen van je oven ontvangen, zoals voor de oventimer, als er een fout optreedt tijdens het koken of als er onderhoud nodig is. Bovendien, als je met stoom aan het koken bent en de oven geen water meer heeft, krijg je een melding in de app.

Beheer je meldingsinstellingen in het meldingenmenu wanneer je je oven in de app hebt geopend.

Mijn kookboek – bewaar je eigen recepten in de app, inclusief kookprogramma, tijd en temperatuur. Deze instellingen kunnen ook rechtstreeks naar de oven worden gestuurd wanneer je je recept wilt bereiden. Je vindt Mijn Kookboek in de smaaktab van de app.Meer ontdekken

AssistedCooking – is er een gerecht dat je wilt maken, maar weet je niet welke ovenstanden je op je oven moet gebruiken? De AssistedCooking-functie geeft je de perfecte instellingen en stapsgewijze instructies voor wat je wilt koken, zodat je de gewenste resultaten bereikt. Je vindt AssistedCooking in het Smaakgedeelte van de app. Meer informatie over AssistedCooking.

Spraakbesturing - nu wordt je slimme oven echt intelligent. Je kan stembesturing inschakelen om je oven met alleen jouw stem te bedienen, zodat je je handen vrij houdt voor andere taken. Kijk onder het tabblad Partnerschap om te ontdekken welke systemen we ondersteunen en om aan de slag te gaan.

Raadpleeg de handleiding voor meer informatie over jouw specifieke ovenmodel. Jouw handleiding kan je hier vinden.

AEG Smart Home
AEG Smart Home

Een slim huis met ervaringen op het gebied van koken, wassen, welzijn en gemoedsrust voor een beter, aangenamer en duurzamer leven.

Beoordeel jouw product
Beoordeel jouw product

Jouw mening is belangrijk voor ons. We stellen alle feedback die we ontvangen op prijs en moedigen alle reviews aan zolang ze jouw ervaring met het product weergeven.