Hoe gebruik je de kerntemperatuursensor van jouw AEG oven

Laatst bijgewerkt 14/11/2023 15:22

Kerntemperatuursensor in braadstuk

De Food Sensor is een handige, geïntegreerde kookthermometer die je kookvoortgang continu in de gaten houdt. Het is gemakkelijk in gebruik en zorgt ervoor dat je eten altijd goed gaar is. Je vindt deze functie op geselecteerde AEG ovens.

Wat is de kerntemperatuursensor en waarom zou je hem gebruiken?

De kerntemperatuursensor, ook wel de voedselsonde of vleessonde genoemd, is een geïntegreerde kookthermometer die de kerntemperatuur van voedsel meet. Het is geschikt voor het bereiden van een verscheidenheid aan gerechten en is een ideale hulp bij het bereiden van voedsel zoals vlees, vis of gevogelte.

Tijdens het gebruik weet je zeker dat je eten de juiste kerntemperatuur bereikt - nooit meer te gaar of niet gaar genoeg. Over kooktijden hoef je je geen zorgen te maken, want de kerntemperatuur bepaalt precies hoe lang je gerecht in de oven moet.


Hoe de kerntemperatuursensor te gebruiken

Bij het koken met de kerntemperatuurensor moeten twee temperaturen worden ingesteld: de oventemperatuur en de gewenste kerntemperatuur van je gerecht.

1. Plaats de kerntemperatuursensor in je gerecht

2. Steek de kerntemperatuursensor in de oven. Zorg ervoor dat de volledig in de aansluiting zit

  • De aansluiting bevindt zich op de meeste van onze modellen in de rechterbovenhoek van het voorframe en is toegankelijk wanneer de ovendeur open is

Kerntemperatuursensor in braadstuk aangesloten op oven


3. Stel een verwarmingsfunctie en oventemperatuur in

4. Druk op  en stel de gewenste kerntemperatuur voor je gerecht in

5. Druk op START

6. De ingestelde kerntemperatuur wordt nu gecontroleerd en er klinkt een alarm als deze is bereikt

Tips en tricks

De kerntemperatuursensor kan ook in veel AssistedCooking-scenario's worden gebruikt - je kan er vervolgens voor kiezen om deze te gebruiken wanneer dit wordt voorgesteld in de AssistedCooking-navigatie op de oven of in de app, als dit van toepassing is op jouw oven. Een extra functionaliteit in deze scenario's is dat je je gerecht kunt instellen op rare, medium of well done, op basis van jouw voorkeuren. Klik hier voor meer informatie over AssistedCooking.

Voor het beste resultaat steek je de punt van de kerntemperatuursensor in het midden of het dikste deel van je gerecht. Zorg ervoor dat minstens ¾ van de kerntemperatuursensor in het gerecht zit.

Optimaal is dat het voedsel dat je bereidt op kamertemperatuur komt voordat je begint met koken. De kerntemperatuursensor werkt niet als het voedsel te koud is of niet volledig ontdooid is.


Waarschuwingen

  • Gebruik alleen de meegeleverde kerntemperatuursensor of originele wisselstukken
  • Zorg ervoor dat er een ruimte van enkele centimeters tussen de grillelementen en het snoer van de kerntemperatuursensor blijft om te voorkomen dat het snoer beschadigd raakt door overmatige hitte
  • Pas op dat je je niet verbrandt wanneer je de kerntemperatuursensor in een voorverwarmde oven plaatst
  • Haal de kerntemperatuursensor na gebruik altijd uit de ovenruimte. Pas op dat je je niet verbrandt, want zowel de kerntemperatuursensor als de oven zullen heet zijn
  • Gebruik de kerntemperatuursensor niet voor vloeistoffen


Raadpleeg de handleiding voor meer informatie over jouw specifieke ovenmodel. Jouw handleiding kan je hier vinden.

Nu je weet hoe je de temperatuursensor moet gebruiken, wil je misschien nog meer te weten komen over jouw oven. Klik hier voor een overzicht van ovenfuncties en symbolen.

Registreer je producten
Registreer je producten

Registreer je producten bij MyAEG en je hebt alles wat je nodig hebt op één plek.

Vind je gebruikershandleiding
Vind je gebruikershandleiding

Los problemen op en vind instructies en andere documentatie voor je toestel.

Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.