Gefeliciteerd met jouw nieuwe AEG oven die je door vele jaren van fantastisch koken heen zal helpen. Neem voordat je aan je culinaire reis begint een paar minuten de tijd en volg de eenvoudige stappen hieronder om aan de slag te gaan.
Reiniging voor het eerste gebruik
1. Haal alle accessoires en verwijderbare inschuifrails uit de oven
2. Een eerste voorverwarming is vereist om de fijne oliefilm weg te branden die wordt gebruikt om de elementen tijdens de verzending te beschermen. Laat de oven een uur op maximale temperatuur draaien. De oven kan tijdens dit proces een geur en een beetje rook afgeven, wat normaal is, dus zorg ervoor dat de kamer goed geventileerd is
3. Reinig de oven en de accessoires met een microvezeldoek, warm water en een mild reinigingsmiddel. Reinig ovenaccessoires niet in de vaatwasser
4. Maak de voorkant van de oven schoon met een microvezeldoek, warm water en een mild reinigingsmiddel
5. Zodra de oven is afgekoeld, plaats je de accessoires en verwijderbare inschuifrails terug in de oven
Eerste instellingen
Wanneer je de oven voor het eerst inschakelt, word je mogelijk gevraagd om de taal, de helderheid van het display, het volume en de tijd in te stellen. Opmerking: Als jouw oven is voorzien van aanraakbediening, werkt deze niet zonder dat de tijd en datum zijn ingesteld
Als je een stoomoven hebt, word je ook gevraagd om de waterhardheid op te geven (zie het gedeelte over stoomovens hieronder).
Extra stappen voor stoomovens
Waterhardheid instellen
Voer een waterhardheidstest uit en stel op basis hiervan het niveau in op jouw stoomoven. In de gebruikershandleiding van je oven vind je een teststrip, maar als je deze niet bij de hand hebt, geven veel waterleveranciers je op hun website een indicatie van jouw lokale waterhardheid. Volg de onderstaande stappen en gebruik de tabel om jouw resultaten te berekenen.
1. Dompel de teststrip ongeveer een seconde kort in water. Plaats het niet onder lopend water.
2. Schud met de teststrip om het overtollige water te verwijderen
3. Controleer na een minuut de waterhardheid op de schaal die op de verpakking van de teststrips is gedrukt. Wacht niet langer dan een minuut met het controleren van de waterhardheid nadat je de teststrip hebt ondergedompeld, aangezien de kleuren op het testpapier blijven veranderen
Waterhardheid | |||||
Niveau | dH | Test papier | Calciumafzetting (mmol/l) | Calciumafzetting (mg/l) | Water classificatie |
1 | 0-7 | 0 - 1.3 | 0 - 50 | zacht | |
2 | 8-14 | 1,4 - 2,5 | 51 - 100 | matig hard | |
3 | 15-21 | 2,6 - 3,8 | 101 - 150 | hard | |
4 | ≧ 22 | ≧ 3.9 | ≧ 151 | heel hard |
Wanneer de hardheid van het kraanwater 4 is, vul je de waterlade met plat water uit een fles.
Vul het waterreservoir
Vul het waterreservoir voor het koken met stoom. Op de meeste ovens bevindt het waterreservoir zich in de rechterbovenhoek. Op SteamBake-modellen bevindt deze zich in plaats daarvan in de holte aan de onderkant van de oven.
Extra stap voor ovens met connectivity
Als je een oven met connectivity hebt, raden we je aan om je oven te verbinden met de app .
Raadpleeg de handleiding voor meer informatie over jouw specifieke ovenmodel. Jouw handleiding kan je hier vinden.
Als je de bovenstaande stappen hebt voltooid, wil je misschien meer weten over de functies en symbolen van jouw oven .