Welke gegevens meet de luchtreiniger?

Laatst bijgewerkt 17/09/2020 11:04

Probleem

 • Welke gegevens meet de luchtreiniger? (PM 2.5, PM 1, PM 10, TVOC, vochtigheid, temperatuur)

Geldt voor

 • AEG AX9 serie luchtreinigers

Oplossing

De luchtreiniger meet de volgende waarden:

 • PM 2.5 zijn inhaleerbare fijne deeltjes met een diameter van 2,5 μm (micrometer) of minder die mogelijk klein genoeg zijn om de bloedbaan binnen te dringen en de immuunrespons te verstoren. PM 2,5 kan verbrandingsdeeltjes, organische verbindingen en metaalemissies bevatten.
 • PM 1 zijn inhaleerbare ultrafijne deeltjes met een diameter van 1 μm (micrometer) of minder die klein genoeg zijn om de bloedbaan binnen te dringen en het zuurstoftransporterend vermogen van het bloed te verminderen. PM 1 kan dagen of weken in de lucht blijven.
 • PM 10 zijn inhaleerbare grove deeltjes met een diameter van 10 μm (micrometer) of minder die luchtwegen en longen kunnen ontsteken. PM10 kan stof, pollen en schimmel bevatten.
 • Total Volatile Organic Compounds (TVOC) zijn gassen die zich in uw huis kunnen ophopen en worden uitgestoten door bepaalde vaste stoffen of vloeistoffen, waaronder een verscheidenheid aan chemicaliën. Niet alle VOS zijn schadelijk, veel VOS zijn relatief goedaardig. Sinaasappels en koffiebonen stoten bijvoorbeeld VOS uit.
  Verminder VOC's in uw huis door ramen of deuren te openen om lucht te laten circuleren en door producten te verminderen of te verwijderen die VOC's in uw huis brengen.
  Om een nauwkeurige meting te krijgen, opent u af en toe een raam om uw luchtreiniger aan frisse lucht bloot te stellen. De TVOC-sensor kalibreert zichzelf om de 24 uur ongeveer. Tijdens het opnieuw kalibreren kunnen TVOC-gegevens onnauwkeurig zijn of fluctueren.
 • Vochtigheid is de hoeveelheid waterdamp in de lucht. Bacteriën, schimmels, meeldauw en virussen kunnen worden verminderd door de luchtvochtigheid tussen 30-50% te houden.
  Je luchtreiniger kan je vertellen hoe vochtig de lucht is, maar heeft geen controle over de luchtvochtigheid.
 • Temperatuur verwijst naar hoe warm of koud de lucht rond uw luchtreiniger is. Voor iedereen met ademhalingsproblemen of allergieën adviseert de Wereldgezondheidsorganisatie een kamertemperatuur van niet minder dan 16°C (61°F) en voor zieken, gehandicapten, zeer oud of zeer jong, een minimum van 20°C (68°F).
  Je luchtreiniger kan je de temperatuur vertellen, maar regelt de temperatuur niet.


Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.