Advies - Waarom opent de vaatwasserdeur tijdens een programma?

Laatst bijgewerkt 28/06/2022 11:39

Probleem

 • Vaatwasser deur springt open tijdens programma

Geldt voor

 • Vaatwasser

Oplossing

 1. Bij de huidige generatie vaatwassers gaat de deur open tijdens de droogfase van een programma. Dit is de AirDry-functie.
  Afhankelijk van het gekozen programma kan de tijd wanneer de deur open gaat verschillen. Bij het ECO programma kan zelfs tot 80 minuten voor het einde van het programma (totale duur = 1 u 20 min) de deur open springen.
  Misschien heb je interesse in ons artikel: Hoe kan ik de AirDry-functie uitschakelen?

 2. Controleer het gewicht en de afmetingen van het deurpaneel, raadpleeg hiervoor de installatie-instructie. Wanneer het gewicht of de afmetingen groter zijn dan in de installatieinstructie is aangegeven, neem dan contact op met de installateur van de vaatwasser. De installateur kan eventueel andere scharnieren voorzien.

 3. Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij het bezoek van een technieker. Een servicebezoek kan 24 uur per dag online geboekt worden. Kies daarbij de datum die voor jou het beste past. Klik rechts van dit artikel op "Herstelling aanvragen".


Voorbeeld uit de installatieinstructie:


Oorzaak

 • Vaatwassers die uitgerust zijn met een AirDry-functie laten tijdens de droogfase automatisch de deur open gaan. De AirDry technologie sluit elke cyclus af met een natuurlijke luchtstroom die drie keer beter presteert dan de systemen met gesloten deur.
 • Wanneer het deurpaneel niet voldoet aan de opgegeven specificaties die in de installatieinstructie staan, kan de deur open gaan/vallen.
Boek een herstelling
Boek een herstelling

Maak een afspraak met één van onze gekwalificeerde AEG techniekers en ontdek onze professionele service bij je thuis.

Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.