Storing - Foutcode iF0 op vaatwasser

Laatst bijgewerkt 28/06/2022 11:13

Probleem

• De vaatwasser geeft foutmelding iF0, iFo of iF1 weer.

Geldt voor

• Vaatwasser

Oplossing

Foutmelding iF0 op een vaatwasser duidt op een probleem met het waterniveau.

1. Controleer of de waterkraan open staat.

2. Controleer of de filter in de toevoerslang niet verstopt is. De filter van de toevoerslang bevindt zich in het verbindingsstuk naast de kraan/klep. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing voor meer info, klik rechts van dit artikel op "Vind de gebruikershandleiding".
    • Trek de stekker uit het stopcontact!
    • Draai de waterkraan dicht en verwijder de watertoevoerslang.
    • De toevoerfilter moet schoon en vrij zijn van kalkaanslag.

3. Controleer de waterdruk
    Plaats een emmer van 10 liter onder de kraan en vul deze in 1 minuut of een emmer van 5 liter in 30 seconden. Als dit niet lukt, dan is de waterdruk te laag. Neem contact op met jouw waterleverancier voor meer informatie.

4. Controleer de toevoerslang op mogelijke knikken of verdraaiingen.

5. Reinig de filters en de sproeiarmen. Lees ook dit artikel: Hoe de binnenkant van de vaatwasser reinigen?

6. Reset uw toestel
    • Trek de stekker uit, wacht 1 minuut en sluit deze weer aan.
    • Schakel de vaatwasser in, selecteer een geschikt programma en start.

7. Als de foutcode blijft verschijnen, raden we het bezoek aan van onze servicetechnieker. Boek zelf online een service-afspraak in en kies daarbij de datum die voor jou het beste past. Klik rechts van dit artikel op "Herstelling aanvragen".
    We raden af de vaatwasser te gebruiken totdat het probleem is opgelost. Haal de stekker uit het stopcontact.
Vind je gebruikershandleiding
Vind je gebruikershandleiding

Los problemen op en vind instructies en andere documentatie voor je toestel.