Droogkast geeft een slecht droogresultaat

Laatst bijgewerkt 8/01/2021 17:18

Probleem

 • Droogkast geeft een slecht droogresultaat

Geldt voor

 • Droogkast

Oplossing

 1.  Controleer de instelling van de standaard droogniveaus zoals in de gebruikershandleiding staat vermeldt. Voor het beste droogresultaat dient de instelling éénmalig op CO_ te worden ingesteld
   
 2. Reinig de trommelribben en de trommel met schoonmaakazijn (Modellen voor 2011).

 3. Reinig de vochtmeting strips met schoonmaakazijn (2 metalen, deze zitten aan de binnenzijde aan de onderzijde van de vulopening (Modellen vanaf 2011).

 4. Reinig de filters, verwijder de pluizen en reinig de filter onder de warm waterkraan. Poets de filters met de vingertoppen schoon. Droog vervolgens de filter met een theedoek. 5. Reinig de condensor en de condensorruimte van de droogkast (geldt enkel voor warmtepomp- en condensdroogkasten).

 
Openen condensorruimte warmtepompdroogkastOpenen condensorruimte warmtepompdroogkast Reinigen condensor warmtepompdroogkast 
Openen condensorruimte condensdroogkastCondensor verwijderen condensdroogkastReinigen condensor condensdroogkast


6. Controleer of de luchtafvoerslang niet verstopt is of dubbelgevouwen (geldt enkel voor luchtafvoerdroogkasten).

7. Controleer de omgevingstemperatuur waarin de droogkast staat opgesteld. De omgevingstemperatuur moet tussen de 5˚C en 35˚C zijn. De ideale omgevingstemperatuur is 20˚C.

8. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak.
Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij het bezoek van een technieker. Een servicebezoek kan 24 uur per dag online geboekt worden. Kies daarbij de datum die voor jou het beste past.
OPMERKING: Afhankelijk van het probleem, kan ook tijdens de garantieperiode een servicebezoek van een technieker in rekening worden gebracht. (raadpleeg onze waarborgvoorwaarden op onze website)

Oorzaak

 • Wanneer de instelling van de standaard droogniveaus niet goed ingesteld staat, kan dit een slecht droogresultaat veroorzaken.
 • Wanneer de trommelribben of de trommel vervuild zijn door gebruik van wasverzachter tijdens het wassen, kan dit een slecht droogresultaat veroorzaken.
 • Wanneer de vochtmeting strips vervuild zijn door gebruik van wasverzachter tijdens het wassen, kan dit een slecht droogresultaat veroorzaken.
 • Wanneer de filters vervuild zijn, kan de warme lucht niet goed door de filters, waardoor een slecht droogresultaat kan ontstaan.
 • Wanneer de condensor vervuild is, kan de warme lucht niet goed gecondenseerd worden, door onvoldoende luchtstroming. Dit kan een slecht droogresultaat veroorzaken.
 • Wanneer de luchtafvoerslang verstopt of dubbel gevouwen is, kan de warme lucht niet goed afgevoerd worden met een slecht droogresultaat als gevolg.
 • Wanneer de omgevingstemperatuur te laag is, zal de droogtijd langer worden. Bij temperaturen tussen 10˚C en 15˚C kan de droogtijd met 30%  verlengd worden en bij temperaturen tussen de 5˚C en 10˚C kan de droogtijd met zelfs 50% verlengd worden.
Boek een technieker
Boek een technieker

Maak een afspraak met één van onze gekwalificeerde AEG techniekers en ontdek onze professionele service bij je thuis.

Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.