Hoe je jouw wasmachine, droogkast of was-droogcombinatie koppelt aan de My AEG Care-app

Laatst bijgewerkt 16/02/2023 10:35


Hieronder vind je de eenvoudige stappen die nodig zijn om je wasmachine, droogkast of was-droogcombinatie aan te sluiten op onze My AEG Care-app. De app geeft je slimme ondersteuning, wastips en -suggesties en verbetert je algehele waservaring.

Wat je nodig hebt

1. Draadloos netwerk met internetverbinding

2. Smartphone/Tablet verbonden met je draadloze netwerk

Let op: alleen 2,4 GHz-netwerken worden ondersteund. Als je meer dan één thuisnetwerk heeft, moeten jouw toestel en smartphone/tablet op hetzelfde netwerk zijn aangesloten (2,4 GHz).

Hoe te verbinden

Je product heeft mogelijk een QR-code op de rand van de deur. Als je daar een QR-code vindt, volg de stappen in het eerste gedeelte hieronder. Zo niet, scrol dan verder naar beneden en volg de stappen om in plaats daarvan handmatig verbinding te maken.

Optie 1: Verbind jouw toestel met behulp van een QR-code

1. Scan de QR-code om onze My AEG Care-app te downloaden
Scan de QR-code op de rand van de deur met de camera op je smartphone/tablet. Je wordt doorgestuurd naar de My AEG Care-app in de app store. Volg de instructies op je smartphone/tablet om de app te installeren. Maak daarna een account aan of log in met dezelfde gegevens die je hebt gebruikt om een account op aeg.be aan te maken.

2. Schakel jouw toestel en de wifi in
Zorg ervoor dat jouw toestel is ingeschakeld en dat starten op afstand is ingeschakeld. Raadpleeg indien nodig de gebruikershandleiding om starten op afstand mogelijk te maken.

3. Scan de QR-code opnieuw met de scanner van de app
Selecteer in de app jouw type toestel en zorg ervoor dat de vereiste machtigingen zijn toegestaan. Scan vervolgens de QR-code opnieuw, dit keer met de My AEG Care-app, en verbind het toestel met uw netwerk in de app. Geef jouw toestel een naam in de app om het proces te voltooien.

Hier is een videosamenvatting van de stappen die nodig zijn om jouw machine met de app te verbinden. Het model dat in de video wordt getoond, kan verschillen van het jouwe, maar de stappen zijn hetzelfde.


Optie 2: Sluit jouw toestel handmatig aan

1. Download onze app en log in
Installeer de My AEG Care-app, maak een account aan of log in met dezelfde gegevens die je hebt gebruikt om een account op aeg.be aan te maken.


2. Schakel jouw toestel en de wifi in
Schakel jouw toestel in en activeer Bluetooth en/of Wi-Fi. Controleer ook of Bluetooth is geactiveerd op jouw telefoon en dat je bent verbonden met jouw wifi-thuisnetwerk.

3. Verbind jouw telefoon met de Wi-Fi van het toestel
Selecteer in de My AEG Care-app jouw type toestel en verbind het met jouw thuisnetwerk. Verbind jouw telefoon met jouw toestel via Bluetooth of Wi-Fi.

4. Verbind jouw toestel met de wifi thuis
Binnen de app word je gevraagd om jouw toestel te verbinden met de wifi-inloggegevens thuis.

  • Zoek de wifi thuis en voer het wachtwoord in
  • Wacht op de verbinding. Het kan enkele minuten duren
  • Geef je toestel een naam in de app

Hier is een videosamenvatting met instructies voor het verbinden van jouw toestel met de app. Het model dat in de video wordt getoond, kan verschillen van het jouwe, maar de stappen zijn hetzelfde.

Voor iOS-toestellen, zie video 1:


Voor Android-toestellen, zie video 2:

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie over jouw specifieke toestel. Je vindt de gebruiksaanwijzing hier.

Beoordeel jouw product
Beoordeel jouw product

Jouw mening is belangrijk voor ons. We stellen alle feedback die we ontvangen op prijs en moedigen alle reviews aan zolang ze jouw ervaring met het product weergeven.