SELECTEER EEN AEG-VAATWASSER

of ontdek waar je moet op letten voor je aankoop.

 

Bespaar tot 20% energie*

Begeleid door QuickSelect met Ecometer
 
Verantwoorde keuzes gemakkelijk gemaakt. Gebruik de QuickSelect trouchscreen schuifregelaar om je favoriete cyclustijd te selecteren en de Ecometer toont je het meest duurzame programma om energie en water te besparen via de groene gekleurde balken.

*Gebaseerd op een interne test waarbij het ECO-programma werd vergeleken met het standaard 90 min-programma van een vaatwasser met energieklasse C.

Beste in het gamma

9000 ComfortLift®

Waarom niet op jouw niveau. Leg de lat hoger - en breng de onderste mand van je vaatwasser naar boven met de ComfortLift® technologie. Laat de vaat naar jou toekomen! Waarom zou je genoegen nemen met een keuken die niet voldoet aan jouw standaard?

Ons populairste product

6000 SatelliteClean®

4,6

4,6 (107)

FSK63627P

Reiniging van hoek tot hoek met de 6000 SatelliteClean®. De innovatieve sproeiarm garandeert een optimaal waterbereik. Voor diepe reiniging. Tot driemaal betere sproeidekking en levert verbluffende resultaten op elk vlak.

  • App op smartphone
    Slim afwassen op afstand

    Onze QuickSelect vaatwassers maken slim en verantwoord afwassen mogelijk. Krijg advies over het juiste programma, afhankelijk van de lading, de duur en de vuilgraad. Programmeer het wassen om de energiekosten te verlagen. De app geeft een overzicht van het gebruik en biedt ECO-rapporten.

  • Wijnglazen in vaatwasser
    Bespaar tot 90 liter water en 60% energie door afwassen in een vaatwasser versus handwassen*.

    *Vergelijking van het water- en energieverbruik per afwasbeurt voor het ECO-programma van klasse D en hoger met het gemiddelde verbruik in de EU voor handafwas (zoals vastgesteld door Stamminger et al., Washing-up behaviour and techniques in Europe (2007) rekening houdend met 12 sets van borden).

Bespaar energie

Een A-klasse vaatwasser bespaart meer dan 30% energie*

*Berekening gebaseerd op de energie-efficiëntie-index (EEI) van AEG-vaatwassers met klasse A (EEI 31,9) vergeleken met klasse D (EEI 49,9), wat resulteert in een EEI-verschil van 36%.

HET NIEUWE ENERGIELABEL

Het vernieuwde energielabel met QR-code is sinds 1 maart 2021 te vinden op alle toestellen. Dit label heeft een classificatie van A tot G, waarbij A het meest efficiënte is en G het meest energie-intensieve.

Waarom een nieuwe classificatieschaal?

In de loop der jaren en naarmate de technologie zich heeft ontwikkeld, zijn de meeste huishoudelijke toestellen uitgegroeid tot klasse A. De klassen A+, A++ en A+++ moesten worden gecreëerd om hen van elkaar te kunnen onderscheiden. Deze A+, ++, +++ klassen waren onduidelijk en misleidend voor de consument.

Om het voor de consument begrijpelijker te maken, heeft de Europese Unie daarom besloten om de classificatie van de energie-etiketten te herzien en ze in te delen van A tot G, zodat er een marge voor verbetering is.