EEN BETERE TOEKOMST CREËREN

We creëren innovaties die vandaag opvallen en helpen om een betere toekomst op te bouwen. Als het om duurzaamheid gaat, geloven we dat daden meer zeggen dan woorden. Daarom zijn onze doelstellingen meer dan alleen maar getallen, het zijn belangrijke mijlpalen om ervoor te zorgen dat we altijd vooruitgaan en ons steentje bijdragen aan de wereld waarin we leven.

Klimaatneutrale doelstellingen voor 2030

Onze missie is om de voorkeurspartner te zijn voor jouw project, om je te voorzien van de allerbeste, innovatieve oplossingen en diensten. We doen dat met sterke wereldmerken, met toegewijde teams van deskundigen met inzicht in de lokale markt en cultuur. Onze activiteiten tonen aan dat de Electrolux Groep een lange geschiedenis heeft als toonaangevende leverancier voor de projectbusiness op vele markten over de hele wereld.


Vrouw op de top van een berg

Onze belangrijkste mijlpalen sinds 2015:

 • 50% text
  van ons totale energieverbruik komt nu uit duurzame bronnen.

            

 • 71% text
  reductie van onze operationele CO2-uitstoot.

              

 • 24% text
  reductie van onze primaire CO2-uitstoot door transport.

              

We hebben ook onze eerste 100% groene route in Italië ontwikkeld, waarop we via e-trucks producten rechtstreeks aan onze klanten in de regio Milaan leveren. Met meer dan 34.000 gereden km hebben we al meer dan 21 ton CO2 bespaard.

Hoe we actie ondernemen

Onze focus ligt op het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Daarom optimaliseren we het gebruik van energie en andere hulpbronnen in al onze activiteiten, en schakelen we over op hernieuwbare energiebronnen.

Alle reden voor actie

Als integraal onderdeel van onze bedrijfsvoering streven we naar een zuinige omgang met bronnen door toepassing van de beste praktijken uit de industrie. Dit weerspiegelt onze waarden en waarvoor wij als bedrijf staan - deel uitmaken van de oplossing is belangrijk voor onze medewerkers én onze consumenten.

Meer dan 400 ton hergebruikte kunststoffen in 2020

Onze ambitie is te komen tot systemen die meer circulair zijn en een maximale waarde uit de hulpbronnen halen door aan het eind van elke productlevenscyclus materialen terug te winnen en opnieuw te gebruiken. Daarom hebben we het percentage hergebruikt plastic in onze toestellen verhoogd, terwijl we het volume van het totale geproduceerde plastic hebben verlaagd.

Hoe we actie ondernemen

Onze ambitie is om bij te dragen aan de circulaire economie. We zullen dit bereiken door gerecycleerde materialen te integreren in onze productplatformen, recycleerbaarheid te bevorderen, duurzamere verpakkingsoplossingen te gebruiken, de beschikbaarheid van reserveonderdelen voor de reparatie van onze producten te vergroten en circulaire bedrijfsoplossingen te ontwikkelen.

Alle reden voor actie

Door de hoeveelheid hoogwaardige gerecycleerde materialen in onze producten te verhogen, kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan het bestrijden van klimaatverandering. Door staalafval als grondstof te gebruiken, kunnen we onze CO2-voetafdruk voor materialen aanzienlijk verminderen. Uitstoot kan ook worden gereduceerd door de levensduur van onze producten te verlengen.

Dit kan worden bereikt door meer circulaire bedrijfsmodellen te promoten of door naverkoopdiensten aan te bieden, waardoor bronnen uiteindelijk veel beter worden gebruikt.

Geen afval bij onze fabrieken

We zijn er trots op dat we voor onze fabriek een zero stortcertificatie bereikt hebben. Dit betekent voortdurend zoeken naar mogelijkheden voor hergebruik en recycling van materialen en de hoeveelheid verwijderd afval te verminderen.

AEG en Natuurpunt geven het bos een boost

In ons streven naar duurzaamheid zien wij Natuurpunt als een ideale partner. Al vijf jaar op rij engageren we ons, samen met Natuurpunt, voor een kleurrijker en gezonder België. We maken komaf met papieren catalogi en communiceren zo veel mogelijk digitaal waardoor we bomen kunnen sparen en aanplanten.

Een voorproefje op de toekomst

We verruimen de wereld van de smaak met innovaties die de manier waarop je kookt opnieuw definiëren, zodat je jouw normen kunt verhogen en elke keer perfecte resultaten kunt bereiken, op een gezonde en verantwoorde manier.


Smullen met een tafel vol groenten

Eten vers houden

Bescherm je etenswaren met precisie. Verantwoordelijk. Onze koelkasten zijn ontwikkeld om de kwaliteit van etenswaren te beschermen door de temperatuur en het vochtgehalte geavanceerd te controleren en door speciale vakken voor bepaalde soorten etenswaren. Zo kun je vitamines en sappigheid behouden en voedselverspilling tot een minimum beperken, en een positieve invloed uitoefenen door wat je eet.

De lekkerste groenten

Onze stoomovens zetten precies de juiste hoeveelheid stoom in om de smaak en het vocht te absorberen in het eten en de vitamines en voedingswaarde te behouden. Door te koken met stoom blijven ook de texturen en vezels behouden. Zo krijg je sappige groenten, en oud brood kun je weer helemaal vers maken. Als je met stoom kookt, dringt de hitte dieper en sneller door in het eten. Dit kan de kooktijd verminderen met wel 30%. Dat betekent minder impact op de planeet.

 

 

Sneller of milieuvriendelijker in één beweging

Bij de QuickSelect-vaatwasser kies je snel en milieubewust hoe hij zal afwassen. De eco-meter geeft je onmiddellijke feedback over het energieverbruik tegenover de duur van je afwascyclus.

Nu kun je dus zorgen voor het milieu en afwassen op maat, in één beweging.

Kleding voor de lange termijn

We creëren oplossingen die een nieuwe definitie geven van wat jij van kledingzorg verwacht. Met vernieuwende, verantwoorde technologieën en lonende ervaringen kun je verouderde regels vergeten en je kleren langer nieuw houden.


Man die naast een wasmachine staat

Zacht water, intense kleuren

AEG SoftWater®-technologie zuivert en verzacht water door ongewenste stoffen zoals calcium en magnesium eruit te filteren.

Hierdoor kan je niet alleen de temperatuur verlagen en energie besparen. Het voorkomt ook dat kleuren verbleken en het behoudt de vorm en zachtheid van je favoriete kleren, waardoor ze langer meegaan.

Waarom wassen als je ook kan stomen

Met ProSteam®-technologie hoef je je delicate kleding niet te wassen. Opfrissen is genoeg en je kunt ze zo weer dragen. Stomen draagt zorg voor je kleding, het bespaart energie en verbruikt tot 96% minder water. Met de optie PlusSteam kun je ook stomen aan het einde van je cyclus toevoegen en zo kreuken met wel een derde verminderen.

Precieze dosering, duurzame verzorging

AutoDose van AEG weegt je wasgoed en doseert automatisch precies de juiste hoeveelheid wasmiddel, elke keer weer. Met deze technologie zal kleding beschermd worden tegen verbleken, krimpen en vroegtijdige veroudering, want een overdosis wasmiddel versnelt de beschadiging van de textielvezels. Nauwkeurige dosering betekent nauwkeurige zorg.

Verminder het vrijkomen van microplastic vezels

Met onze nieuwe AEG microplastic filter geven we iedereen de mogelijkheid om duurzamere keuzes te maken in hun dagelijkse leven. De filter houdt tot 90% van de microplastic vezels tegen, vezels die vrijkomen bij het wassen van synthetische kleding. Zo kan je zorg te dragen voor je kleding en tegelijkertijd milieuvervuiling voorkomen. Het is een voorbeeld van hoe wij verantwoorde innovaties creëren die niet alleen vandaag opvallen, maar die ook helpen bouwen aan een betere toekomst.

OPTIMALISEER DE ENERGIE-EFFICIËNTIE MET DE HOT & COLD WASMACHINE

Bespaar tot 50% energie door de wasmachine rechtstreeks te koppelen aan centraal verwarmd water of door integratie met milieuvriendelijke verwarmingssystemen zoals zonneboilers.

Energieklasse hoger dan het A-label

Als onderdeel van onze voortdurende focus op duurzaamheid en leiderschap, overtreffen we nu de toppositie van energielabel A. Door een 10%-35% betere beoordeling dan A*, betekent dit dat je tot 35% meer energie bespaart. Dit is mogelijk dankzij onze innovatieve technologieën - de CareDrum en de EcoInverter Motor.

*In energieverbruik rekening houdend met de EU-drempel voor energieverbruik.

 

 

Verwacht meer van je woning

We maken woningen gezonder en duurzamer met slimme oplossingen voor lucht en vloeren die niet bedoeld zijn om je verwachtingen te overtreffen, maar ook prachtig aansluiten op jouw leefstijl. Hoezeer we ook de nadruk leggen op schoon leven, we doen geen concessies aan het uiterlijk of de duurzaamheid


Woonkamer

Schoner, groener

Onze nieuwe sterke ULTIMATE 8000 Eco/Green steelstofzuigers bevatten 65% gerecycleerde kunststof. De stang is gemaakt van gerecycleerde kunststof en recycleerbaar geanodiseerd aluminium. De stofzuiger heeft ook modulaire componenten die kunnen worden gerepareerd en vervangen. Dit draagt bij aan een langer productgebruik, het upgraden van het product en de circulariteit.

Zuivere lucht, in stijl

Onze energiebesparende luchtreinigers zijn ontworpen om constant de luchtkwaliteitsniveaus binnenshuis te meten en intelligent te reageren op veranderingen in je omgeving. Door hun vijfstapsfiltratie werken deze luchtreinigers perfect tegen stof. Hun krachtige systeem reikt tot alle hoeken van de kamer, en toch zijn ze zo stil dat je ze nauwelijks hoort.