Steeds een idee vooruit

Over AEG

130 JAAR INNOVATIE

AEG blijft steeds streven naar vernieuwende ideeën, naar vooruit zijn op haar tijd. In 2017 vieren we dat we sinds 130 jaar innovatie in jouw huis brengen. Door de visie en de ontwerpfilosofie van AEG's architect Peter Behrens te volgen, brengen we intelligente technologie samen met een responsief design – Perfekt in Form und Funktion (perfectie in vorm en functie). We zullen blijven innoveren en zijn gemotiveerd om onze stempel te drukken op de toekomst van huishoudtoestellen.

Awards en onderscheidingen

Awards en onderscheidingen

We zijn voortdurend bezig met het vergemakkelijken van het leven van onze consumenten door middel van innovatieve producten. Bekijk hier welke producten in de prijzen zijn gevallen.

eerste aeg kantoor

Terugblikkend

AEG werd opgericht als de Deutsche Edison-Gesellschaft für angewandte Elektricität in 1883 door Emil Rathenau. Een fusie met dochterbedrijf Telefunken AG en daaropvolgende overnames door Daimler AG en tot slot Electrolux maakte AEG tot het vooruit denkend bedrijf dat het nu is. Innovatie staat centraal bij alles wat we doen bij AEG. Het is de drijvende kracht achter onze bekendste uitvindingen voor de woning, van de eerste elektrische koelkast tot de eerste warmtepomptechnologie voor droogkasten. Het is de inspiratie achter onze duurzame materialen. Het is onze geschiedenis en onze toekomst.

Blik vooruit

Morgen begint vandaag. De manier waarop we eten zal veranderen. De manier waarop we ons kleden zal veranderen. De manier waarop we leven zal veranderen. We weten hoe technologie de wereld om ons heen kan verbeteren. Daarom zorgen we ervoor dat onze apparaten niet alleen jouw behoeften vandaag overstijgen, maar ook de technologie van morgen omarmen, zodat ze voorbereid zijn op jouw toekomstige behoeften.

klok

Combinatie van vorm en functie

In 1907 werd de visionaire architect Peter Behrens aangesteld als artistiek adviseur bij AEG. Omwille van zijn werk bij AEG, wordt Behrens beschouwd als de grondlegger van modern industrieel design. Professor Behrens had een eenvoudige maar krachtige designfilosofie: 'Perfect in vorm en functie'. Hij spande zich voortdurend in om niet alleen de meest functionele AEG producten te creëren, maar ook de meest esthetisch aantrekkelijke producten.

Modern design

Vorm en functie evolueren

In elk toestel vind je intelligente technologie en responsief design, wat je telkens opnieuw buitengewone prestatie en resultaten garandeert. Met een druk op de knop geef je een nieuwe definitie aan wat je thuis kan realiseren. Wij ontwerpen onze toestellen met jou in het achterhoofd - en geven je volledige controle en garanderen buitengewone prestatie en resultaten. Telkens opnieuw.

Design … gaat om vormen creëren die passen bij het karakter van het object en daarbij nieuwe technologieën in de kijker zetten

Peter Behrens

Architect en Artistiek Adviseur van AEG

BRENG HET OP HET VOLGENDE NIVEAU

De volgende generatie zwart

Met het oog op het anticiperen van toekomstige wasbehoeften en het leveren van een bijdrage om de kledingsector duurzamer te maken - produceerde AEG ‘The Next Black’. Een documentaire van 45 minuten die de toekomst van kleding onderzoekt.
Bekijk de documentaire

TASTEOLOGY

Smaak optimaliseren. Tasteology is een documentaire die smaak vanuit een nieuw gezichtspunt verkent. We hebben de wetenschap en de ervaring onderzocht, niet alleen de smaken en ingrediënten. Met onze vijf afleveringen hopen we je in te inspireren in de keuken en daarbuiten.

Bekijk de serie

DUURZAME RESULTATEN

We willen het beste bedrijf voor huishoudtoestellen ter wereld zijn, zodat we een positieve bijdrage kunnen leveren aan het dagelijks leven van mensen en voor onze planeet.

We zijn ambitieus in wat we willen bereiken. Onze ecologische voetafdruk met 50% verlagen en de materiaalefficiëntie verhogen zijn twee belangrijke gebieden waar we een verschil willen maken in de nabije toekomst. We weten dat er uitdagingen voor ons liggen. Maar we zijn er sterk van overtuigd dat door samen te werken aan het vinden van duurzame oplossingen voor iedereen, we een positief verschil kunnen blijven maken - elke dag.

 • 1
  Betere oplossingen

  Betere oplossingen draait rond het leveren van producten en diensten die klanten in staat stellen om betere levens te leiden, terwijl ze energie, water en hulpbronnen sparen.

 • 2
  Betere werkzaamheden

  De manier waarop we alles doen bij AEG zorgt voor een veilige, efficiënte en ethische basis voor onze mensen, zodat we een verschil maken in de wereld.

 • 3
  Betere gemeenschap

  Overal waar we ons ter wereld bevinden, probeert AEG betere gemeenschappen te bouwen door klanten en leveranciers autonomie te geven en de lokale gemeenschappen te ondersteunen.