Dampkappen voor kookeiland van AEG

Ben je op zoek naar een krachtige dampkap voor je kookeiland? Wij vertellen je graag wat de verschillende mogelijkheden zijn en welke keuzes je kunt maken bij het aanschaffen van een eilanddampkap.

Eilanddampkap, plafonddampkap of werkbladdampkap?

Dampkappen zijn er in verschillende soorten. Een eilandafzuigkap is een standaard damkap met een schouw die het plafond in loopt. Dit type dampkap hangt relatief dicht boven je keuken. Een plafonddampkap zit daarentegen meteen op het plafond gemonteerd is daarom minder aanwezig. Dit maakt een plafondafzuigkap een goede keuze voor bijvoorbeeld een strakke, moderne uitstraling. Nog discreter weggewerkt is de Breeze damkap in werkblad. Deze werkbladdampkap schuift achter de kookplaat omhoog uit het werkblad en is dus niet zichtbaar wanneer deze niet wordt gebruikt!

Hob2Hood

Voor extra bedieningsgemak bieden wij ook dampkappen voor een kookeiland aan met Hob2Hood-functionaliteit. Hierbij zit de besturing van de dampkap verwerkt in de kookplaat waardoor je je dampkap extra makkelijk kan bedienen, zonder hiervoor omhoog te moeten kijken.

Geruisloos van je kookgeuren af komen

Een aantal van onze eilandafzuigkappen beschikt over een Breeze-functionaliteit. Hierbij zorgt de dampkap ervoor dat na het koken vrijwel geruisloos alle kookluchtjes uit je keuken worden gefilterd. Ideaal voor wanneer je een open keuken hebt en ongestoord wilt kletsen tijdens het eten.

Meer info over de prijzen op deze website vind je in de algemene voorwaarden.