SELECTEER AEG-KOOKPLATEN

Breng je kookkunsten naar een hoger niveau met ons assortiment veelzijdige kookplaten. Zorg voor perfecte resultaten, of het nu gaat om een maaltijd voor twee of een uitgebreid diner. Krijg smaken onder de knie en kook met grotere precisie.

Onze meest energiezuinige kookplaten

AEG EcoLine kookplaten zijn onze meest energiezuinige modellen. Onze inductiekookplaten uit het Sense-assortiment gebruiken alleen de energie die je nodig hebt als je kookt; al onze kookplaten met afzuiging hebben energieklasse A+ en onze gaskookplaten met verticale branders besparen tot 20% energie.*

Bekijk alle AEG EcoLine inductiekookplaten

Bekijk alle AEG EcoLine kookplaten met afzuiging

Bekijk alle AEG EcoLine gaskookplaten

Verhoog je kookkunsten. En bespaar energie.

Verleg je grenzen in de keuken én bespaar tot 18% energie* met AEG inductiekookplaten. Ons Sense-assortiment gebruikt sensortechnologie voor het bepalen van de exacte en meest efficiënte kooktemperatuur voor consistent uitzonderlijke resultaten.

 • Pot op AEG kookplaat met kokend water
  Bespaar tot 18% energie

  Kook water in maximaal de helft van de tijd en bespaar tot 18% energie met de inductietechnologie van AEG.*

 • Zalm koken op AEG kookplaat
  Koken met precisie
  Laat de saus sudderen of bak de biefstuk in perfectie. Het is zelfs mogelijk om op de kookplaat sous-vide te koken. De 9000 serie SensePro® kookplaat gebruikt alleen de energie die nodig is voor een nauwkeurige temperatuurregeling zodat betere kookresultaten worden bereikt.
 • Pasta koken in een pot op AEG kookplaat
  Het kookt niet over. Met SenseBoil®
  De 7000 serie SenseBoil® voorkomt dat iets overkookt en bespaart je evenveel energie als wanneer je een telefoon één keer volledig oplaadt.**

*Resultaten verkrijgbaar op alle AEG inductiekookplaten uit de 3000 tot 9000 series (behalve TotalFlex). Intern gemeten in vergelijking met elektrische keramische kookplaten (HK834060XB) voor het koken van 1,5 liter water op de kookzones van 180 mm.
**Interne tests tonen aan dat 20 seconden langer dan nodig water koken met volledig vermogen zonder kookdetectie hetzelfde is als het opladen van telefoonbatterij van 4500 mAh.

Upgrade naar inductie

Vervang eenvoudig je vitrokeramische kookplaat door een AEG inductiekookplaat, zonder impact op je werkblad. Aangezien lucht onder de kookplaten circuleert, is er geen verdere ventilatie nodig.

Beste in het gamma

9000 serie SensePro® inductiekookplaat

4,7

4,7(76)

IAE84881FB

Waarom zou je gokken als je tot op de graad nauwkeurig kunt zijn met de 9000 serie SensePro® kookplaat. De draadloze temperatuursensor meet de kerntemperatuur en geeft direct aanpassingen door aan de kookplaat. Zo kun je nauwkeurige resultaten bereiken.

Ons populairste product

7000 serie SenseBoil® inductiekookplaat

4,8

4,8(35)

IAE84421FB

Er zijn leukere dingen dan kijken hoe het water kookt. Laat de 7000 serie SenseBoil® inductiekookplaat je assisteren. Hij detecteert opstijgende belletjes en laat het water automatisch zachtjes pruttelen. Zo kookt het water nooit meer over.

Wat is er nieuw?

8000 serie TotalFlex

De 8000 serie TotalFlex inductiekookplaat detecteert automatisch potten en pannen van verschillende vormen en formaten en creëert een speciale kookzone. Zo heb jij meer vrijheid om vrijwel overal op het responsieve glazen oppervlak potten en pannen te plaatsen

Wat is er nieuw?

Kookplaat met afzuiging

De kookplaat met afzuiging combineert een efficiënte inductiekookplaat en een krachtige geïntegreerde dampkap in één ontwerp. Je kunt nu je keukenindeling plannen op een creatieve en vrije manier. Jouw keuken, jouw stijl.