Awards en onderscheidingen

Onze voortdurende inspanningen om het leven van onze consumenten te vergemakkelijken werden erkend door externe instellingen en internationaal bekroonde merken. Hieronder vind je een aantal titels die we hebben gewonnen.

IF & RED DOT DESIGN AWARD

De iF DESIGN AWARD is een van de belangrijkste designprijzen ter wereld. Het iF-label is een symbool van vertrouwen voor consumenten en gebruikers. Verschillende AEG toestellen vielen door hun kwaliteit, innovatie en design meermaals in de prijzen.  

De Red Dot Design Award is een internationale wedstrijd waarbij toestellen worden beoordeeld op basis van productdesign, communicatieontwerp en concept.
AEG heeft al een mooi aantal bekroonde toestellen, hieronder lijsten we ze op.

AEG Awards 2023

 • Reddot Design Award

  Steelstofzuiger
  AEG 7000 steelstofzuiger - Klik hier

  Stofzuigers met zak
  AEG 6000 series - Klik hier

  Inbouw koel-vriescombinatie
  AEG 7000 series MaxiSpace 190 cm - Klik hier

 • IF Design Award

  Steelstofzuigers
  AEG 8000 steelstofzuigers - Klik hier
  AEG 7000 steelstofzuigers - Klik hier

  Stofzuigers met zak (Gold Award!)
  AEG 6000 series - Klik hier

  Vrijstaande vaatwasser
  AEG ComfortLift 9000 series - Klik hier

  Inbouw koel-vriescombinatie
  AEG 9000 series MultiChill - Klik hier

  Wijnkasten
  AEG Premium wijnkasten - Klik hier

 • Best Reviewed by Kieskeurig.be

  Juni | AEG FSE76738P - Klik hier
  Juli | AEG AR61UW1DB - Klik hier
  Augustus | AEG LWR7586CUB - Klik hier
  Augustus | AEG AP71UB14GG - Klik hier

AEG AWARDS 2022

 • AEG nieuwe range wasmachines en droogkasten
  NIEUW ASSORTIMENT WASSEN EN DROGEN

  De nieuwe range van AEG wasmachines en droogkasten maakt het verschil dankzij de technologische innovatie en designervaring. De nieuwe modellen bevatten een links-naar-rechts gebruikersinteractie die een geweldige consumentenervaring oplevert. 

 • AEG ultimate 8000 steelstofzuiger
  ULTIMATE 8000 STEELSTOFZUIGER

  Deze draadloze stofzuiger combineert kracht met gebruiksgemak om je hele huis in één keer schoon te maken. Ontworpen voor maximale veelzijdigheid en uitstekende ergonomie.

 • ‘Beste van de test’ volgens Test Aankoop
  ‘Beste van de test’ volgens Test Aankoop

  In november 2022 kreeg de AEG RX9 robotstofzuiger de titel ‘Beste van de test’ van Test Aankoop. Deze onafhankelijke, Belgische consumentenorganisatie staat gekend als expert in het testen van producten en diensten. Het label ‘Beste van de Test’ volgens Test Aankoop geeft aan dat een bepaald product of een bepaalde dienst in de tests de beste eindscore heeft behaald volgens verschillende kwaliteitscriteria. 

 • AEG microplastic filter
  MICROPLASTIC FILTER

  De nieuwe microplastic filter helpt de hoeveelheid microplastic vezels die in het afvalwater terechtkomen bij het wassen van synthetische kleding te verminderen. Een innovatieve stap richting duurzamere keuzes in het dagelijkse leven.

 • AEG UniversalDose wasmachine
  UNIVERSALDOSE WASMACHINE

  UniversalDose is een unieke lade die ontworpen is voor PODS®-capsules en gebruikt speciale waterjets om de PODS® in de lade te verzachten en open te maken, waardoor ze 60% sneller worden geactiveerd dan in de trommel.

AEG AWARDS 2021

 • AX5/AX7 Award
  AX7/AX5 LUCHTREINIGER

  Elegantie gecombineerd met efficiëntie. Discrete, draagbare luchtreiniger met sensoren die de filtratie detecteren om verontreinigende stoffen, allergenen en bacteriën te neutraliseren.

 • QX6/QX7/QX8 STEELSTOFZUIGERS

  Door de lage gewichtsverdeling ligt de stofzuiger lichter in de hand voor moeiteloze vloerreiniging, terwijl de dubbele handgreep zorgt voor comfortabele reiniging boven de vloer en wanneer je hoog reikt.

AEG AWARDS 2020

 • QX9 STEELSTOFZUIGER

  De AEG QX9 steelstofzuiger is onze stilste en krachtigste 2-in-1 draadloze stofzuiger die net zo geavanceerd, comfortabel en krachtig zuigt als hij eruit ziet.

   

 • VX8.2 STOFZUIGER

  De VX8.2, met zijn bekroonde ontwerp, is onze stilste stofzuiger op harde vloeren en tapijt met een uitstekende zuigkwaliteit. Ultieme flexibiliteit dankzij een actieradius van 12m.

 • AEG AX9 luchtreiniger
  AX9 LUCHTREINIGER

  De AX9 levert niet enkel uitstekende zuivere lucht, maar heeft ook een Scandinavisch design, geïnspireerd op modern meubilair, textiel en materialen, dat bij elke consument mooi in huis staat.

AEG AWARDS 2019

 • AEG QuickSelect vaatwasser
  QUICKSELECT VAATWASSER

  QuickSelect vaatwassers gebruiken een nieuw soort bediening. De gebruiker kiest de tijd voor de wascyclus aan de hand van de schuifbediening. De Ecometer geeft het energieverbruik weer op basis van de geselecteerde tijd en het gekozen programma, om de gebruiker zijn toestel op de meest duurzame manier te leren gebruiken.

 • AEG AutoDose wasmachine
  AUTODOSE WASMACHINE

  AEG AutoDose technologie zorgt ervoor dat je kleding steeds grondig gewassen is en goed verzorgd wordt. Daarnaast zorgt AutoDose ervoor dat je niet langer manueel de hoeveelheid wasmiddel moet inschatten of bij elke wasbeurt detergent moet toevoegen.

   

   

   

 • AEG SensePro inductie kookplaat
  SENSEPRO® INDUCTIE KOOKPLAAT

  Deze hoogtechnologische kookplaat werd ontwikkeld om je gerechten te helpen klaarmaken als een echte sterrenchef met behulp van slimme sensoren. Met deze kookplaat kan je koken op een professioneel niveau dankzij een draadloze temperatuursensor zonder batterijen die de temperatuur heel precies meet.

   

ELECTROLUX ONTVANGT 'TOP EMPLOYERS EUROPE' AWARD

Electrolux werd verkozen tot beste werkgever van Europa na het ontvangen van de prijs voor Beste Werkgever voor 2019 in vijf van de grootste Europese markten – het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Frankrijk en Duitsland. Het Top Employer Instituut erkende Electrolux voor zijn buitengewone werknemerscondities en om een voorloper te zijn in Europa. Electrolux sprong eruit door zijn communicatiemiddelen, ontwikkelingsprogramma´s, netwerking, talent management en leiderschap.