SELECTEER EEN AEG DROOGKAST

Ontdek de perfecte droogkast die veilig voor je kleding zorgt. Wat je ook droogt, onze geavanceerde technologieën geven je telkens weer de gewenste resultaten. Elke droogkast is deskundig ontworpen met een uitzonderlijke efficiëntie voor grote of kleine ladingen. Controleer de beweging en temperatuur van je wasgoed met een droger van AEG en laat je kleding comfortabel aanvoelen.

Lees meer

Ons beste A+++ energielabel

AEG EcoLine droogkasten zijn onze meest energiezuinige drogers met een energieklasse A+++. Deze droogkasten besparen tot 68% meer energie dan traditionele droogkasten*. En zelfs je meest delicate stoffen zoals zijde** en wol*** worden beschermd tegen krimpen door het drogen op lage temperatuur.
 

Drogen. Zorgen. Besparen.

De droogkasten van AEG verbruiken tot 68% minder energie dan traditionele droogkasten¹ en je kunt zelfs je meest delicate kledingstukken drogen - wol krimpt niet,² zijde behoudt zijn vorm,³ donsjassen blijven pluizig en warm en outdoorkleding wordt weer waterdicht.
 • Vrouw naast AEG wasmachine en droger.
  ZACHT DROGEN OP DE HELFT VAN DE TEMPERATUUR

  AEG droogkasten met warmtepomptechnologie zorgen ervoor dat kleding gelijkmatig droog wordt bij lage temperaturen. Jouw kledingstukken krijgen alleen de benodigde hoeveelheid warmte, voor het zachtste drogen, waardoor kleding langer meegaat.

 • Close-up van twee blauwe truien.
  KRIMPT NIET, GEGARANDEERD⁶

  De aangepaste bewegingen en temperatuur van de droogtrommel zorgen ervoor dat wol niet krimpt en zijde zijn vorm niet verliest

 • Close-up van groene donsjas.
  DEKBEDDEN EN DONSJASSEN BLIJVEN ALS NIEUW.

  De 3DScan-technologie scant diep om de vochtigheid in kledingstukken te meten. Je kan erop vertrouwen dat al je wasgoed, zelfs winterjassen en dekbedden, gelijkmatig worden gedroogd en pluizig en warm blijven.

¹68%: Berekend door het jaarlijkse energieverbruik van onze 8 kg warmtepompdroogkast (energieklasse A+++) te vergelijken met onze 8 kg condensdroogkast (energieklasse B).
²Vergelijkbaar met plat drogen. OK
³Even goed als natuurlijk drogen. OK
⁴Herstelt de waterafstotendheid beter dan luchtdrogen.
⁵Gebaseerd op externe test van thermische weerstand voor items gedroogd met 3DScan-technologie, uitgevoerd volgens ISO 11092
⁶Wol vergelijkbaar met plat drogen. Zijde even goed als natuurlijk drogen. Herstelt waterafstotendheid beter dan luchtdrogen voor buitenkleding.

Beste in het gamma

9000 SERIE ABSOLUTECARE® PLUS

Droog zonder zorgen. De 9000 AbsoluteCare® Plus droogkast biedt superieure droogprecisie en -verzorging, dankzij 3DScan-technologie en AbsoluteCare®. Door de vochtigheid in de kleding te analyseren wordt zelfs kleding in laagjes gelijkmatig gedroogd.

Ons populairste product

7000 SERIE SENSIDRY®

4,7

4,7(74)

TR78L34B

De 7000 serie SensiDry® droogkast maakt gebruik van warmtepomptechnologie en droogt kleding gelijkmatig en op lage temperaturen. Mild drogen zorgt ervoor dat je kledij nooit wordt blootgesteld aan onnodige hitte, zodat ze langer meegaan.

Ons gamma

Voor een persoonlijke en nauwkeurige controle over het verzorgingsproces.
 • 3DScan Technology
 • AbsoluteCare®
 • MixDry
 • SensiDry®
 • Hygiene
 • ProSteam® *
Handige en intuïtieve functies om je kleding perfect te verzorgen.
 • AbsoluteCare®
 • MixDry
 • SensiDry®
 • Hygiene*
Je kleding wassen en verzorgen wordt makkelijk.
 • MixDry
 • SensiDry®
 • PreciseDry

*Beschikbaar op bepaalde modellen.

 

 

Durf wol en zijde te drogen met AbsoluteCare®

De 8000 serie AbsoluteCare® droogkast maakt gebruik van warmtepomptechnologie en beheerst ook nauwkeurig de beweging en temperatuur van de droogtrommel, zodat wol niet krimpt en zijde haar vorm niet verliest. AbsoluteCare® herstelt waterdichtheid van outdoorkleding en is Woolmark Blue-gecertificeerd.

MINDER KREUKEN. MAKKELIJK STRIJKEN. MET PROSTEAM®

ProSteam® helpt geurtjes te neutraliseren en vermindert kreuken in je kleding. Doordat je kleren minder kreuken, kost strijken minder inspanning, waardoor je kleren ook minder worden belast. ProSteam® zorgt dat kleren langer meegaan.

 

Connectivity-duo voor naadloze communicatie

De Premium editie-wasmachine en -droogkast in de 9000 serie werken uitstekend op hun eentje. Maar samen werken ze nog beter, met hun passende design, overeenkomende cycli en gedeelde smartphone-app. Wanneer ze met elkaar worden verbonden, kunnen ze in minder dan drie uur een volledig geïntegreerde wasdienst leveren – zonder dat je je was hoeft te sorteren.

Premium editie-wasmachine kopen

Premium editie-droogkast kopen

 • vrouw met smartphone en wasmachine
  My AEG App

  Gebruik de app om instellingen te personaliseren en ontvang slimme tips

 • man naast wasmachine en droogkast
  AEG & Duurzaamheid

  Met verantwoorde technologieën kun je verouderde regels vergeten en je kleren langer nieuw houden.

 • microplastic filter aan muur
  Was- en droogaccessoires

  Doe de was op jouw eigen manier en draag zorg voor je toestellen met accessoires die je tijd en moeite besparen.