Koopgidsen

Welke droogkast kiezen?

Energiezuinige droogkast

AEG biedt een breed assortiment aan droogkasten van C tot A +++. (A +++ is de meest energiezuinige en heeft de grootste impact op de energiekosten.) Geavanceerde warmtepomptechnologie kan tot 40% energie besparen in vergelijking met standaard condensatiedroogkasten, waardoor het een kosteneffectieve oplossing is.

Ontdek hier hoe een warmtepompdroger werkt.

Droog slimmer dankzij ProSense dat zorgt voor het beste energieverbruik door de cyclus snel aan te passen aan de lading. Kies een machine met een invertermotor. Deze is zachter voor de trommel en de ventilator en laat je droogkast langer meegaan. Het resultaat: kortere droogtijden en consistentere resultaten.

Tip: Doe je droogkast niet te vol. Als je ruimte voorziet om je kleding te laten “ademen”, droogt je kleding sneller.

Afmetingen droogkast

Het eerste waar je rekening moet mee houden wanneer je een droogkast kiest, is of je er de ruimte voor hebt.
Breedte: 60cm - Een standaard droogkast zal in je ruimte passen.
Als je een standaard voorlader wasmachine hebt, kan je er een standaard droogkast bovenop stapelen.

Tip: Gebrek aan ruimte? Overweeg een compacte 2-in-1 was-droogcombinatie te kopen.

Droogkastcapaciteit

Bij capaciteit denk je vaak aan hoeveel kilo’s was je in je machine kunt stoppen. Maar je moet met meer zaken rekening houden:

Type en omvang van wasgoed: Bijvoorbeeld beddengoed, donsdekens en gordijnen hebben een grotere trommel nodig voor de beste resultaten.
Gewoonten: hoe vaak per droog je? Hoeveel was stop je in één keer in de droogkast?

Alle AEG-droogkasten zijn uitgerust met ProSense-technologie. ProSense maakt gebruik van geavanceerde vochtigheids- en temperatuursensoren om het energieverbruik voor grote en kleine ladingen aan te passen.

DROGEN. DELICATE ARTIKELEN. STOFFEN EN WOL

Onze meest geavanceerde AEG-droogkasten zijn geschikt voor 93 procent van alle stoffen en hebben speciale programma's voor gemengde stoffen, synthetische stoffen, denim, katoen, wol, zijde, dons, kant en andere fijne stoffen met programma's zoals:

 • Zwarte delicate was
  Delicate artikelen

  Ons wolprogramma biedt een ‘niet-krimpen’-garantie in vergelijking met plat drogen. Het is zo effectief dat Woolmark een assortiment van onze AEG-droogkasten heeft gecertificeerd.

  Je zijden kleding drogen in onze machine resulteert in minder kreuken in vergelijking met drogen in open lucht.

 • Houdini-jas
  Outdoor

  Help je favoriete ski-jas er als nieuw uitzien, telkens opnieuw. Gebruik ons Outdoor-programma en herstel de waterafstotendheid van je kleding beter dan wanneer deze aan de lucht droogt.

 • Oranje donsjas
  Dons-kleding

  Gebruik dit programma om het uiterlijk van donsjassen te beschermen en hun thermische isolatie tot maar liefst 30 procent te behouden in vergelijking met drogen in open lucht.

 • Grijze donsdekens
  Donsdekens

  Donsdeksens kunnen moeilijk te drogen zijn. Daarom hebben we een programma ontworpen om grotere items zoals donsdekens en lakens aan te kunnen.

Bij elkaar passende toestellen

Als je je droogkast wilt "matchen" met je wasmachine, zijn onze AEG-modellen daarvoor uitermate geschikt. Je kan ze stapelen of naast elkaar installeren en zo je optimaal gebruik maken van je wasruimte.


Twee machines

Droogkast met stoom

ProSteam maakt gebruik van stoom als een snelle en eenvoudige manier om gekreukte kleding op te frissen zodat deze meteen gedragen kan worden. Het korte, zachte programma vermindert kreuken in droge stoffen.

Droogkasten met sensors

Elke AEG-droogkast in onze 6000, 7000, 8000 en 9000 serie is uitgerust met ProSense-technologie. Geavanceerde vochtigheids- en temperatuursensoren detecteren wanneer stoffen droog zijn en stoppen het programma. ProSense bespaart tijd en energie en beschermt artikelen tegen te veel drogen. AEG's 3D Scan-technologie is beschikbaar op modellen uit de 9000 serie. De unieke sensor detecteert vochtigheid op het oppervlak en aan de binnenkant van kleding. Het resultaat: stoffen - van wol tot zijde en zelfs dons - worden behandeld met precisie en zorg.

Intelligente droogkasten

Met de My AEG Care app kan je je droogkast met connectivity verbinden met je telefoon om op een slimmere, snellere manier voor je was te zorgen. Open eenvoudig de app en kies de temperatuur, het soort stof en de kleur. En de app zal een programma op maat voorstellen. Voor op maat gemaakte wasverzorging - allemaal vanaf je smartphone.

Connectivity-pagina

Bespaar ruimte en tijd

Om je was aan de lijn te drogen heb je meer plaats nodig dan een droogkast. En de stoffen kreuken meer, wat zorgt voor meer strijkwerk. AEG-droogkasten zijn veel sneller dan aan de lijn drogen. In de plaats van kostbare tijd te besteden aan het ophangen en het eraf halen van je was, geniet je van 365 probleemloze droogdagen per jaar.

Certificeringen

De Woolmark-certificering is een label van de Woolmark Company. Je kan erop vertrouwen dat onze droogkasten voldoende behoedzaam zijn voor al je kleding; van wol tot delicate was.

Durf al je kleding te drogen

Maak kennis met de AEG-droogkast 9000 Serie die is gebouwd voor nauwkeurige droogprestaties met deskundige bescherming. De unieke 3DScan-technologie detecteert de luchtvochtigheid van de lading en past de draaitijd op een intelligente manier aan, voor een ongeëvenaard textielbehoud. In vergelijking met drogen aan de lucht wordt in zware donsjassen tot 30% thermische isolatie behouden. Je kan erop vertrouwen dat je favoriete kledingstukken met optimale zorg zullen worden gedroogd. Durf je garderobe te drogen met dit toestel van topkwaliteit.

 • Pictogram jas
  3DScan-technologie

  Een unieke sensor meet de luchtvochtigheid diep in je kleding, zodat het nauwkeurig kan worden gedroogd.

 • Pictogram letters Mix XL
  Mix XL-programma

  Uniek voormengen van wasmiddel, wasverzachter en water zodat elke vezel wordt bereikt.

 • Pictogram 2 handen in cirkel
  AbsoluteCare®-systeem

  Intelligente trommelbewegingen en temperatuuraanpassingen voor ultieme verzorging van je kleding.

Durf al je kleding te drogen

Donsjassen behouden hun vorm en tot 30% meer thermische isolatie in vergelijking met drogen aan de lucht.

Bekijk droogkasten van de 9000 Serie

Klaar om te dragen

Katoen en synthetische stoffen worden samen gedroogd zonder ze te sorteren, waarbij ieder kledingstuk 30% minder gekreukt en minder stijf wordt in vergelijking met drogen aan de lucht.

Bekijk droogkasten van de 9000 Serie

Zijde wordt beter gedroogd dan wanneer het aan de lucht wordt gedroogd

Het AbsoluteCare®-systeem kan kledingstukken van 100% zijde nu in de droogkast drogen. De vorm van de zijde wordt behouden, aangezien er even zacht mee wordt omgesprongen als bij natuurlijk drogen. Bovendien vertoont de zijde zelfs minder kreuken dan wanneer het aan de lucht wordt gedroogd.

Bekijk droogkasten van de 9000 Serie

Het is de beschermer van de wollen trui

Durfde je nooit wol, zijde of outdoorkleding te drogen in een droogkast? Nu kunt u alles wat je wast in de droogkast stoppen. Zowel de zachtste wollen trui als het hemd dat je elke dag draagt. Droogkasten met het AbsoluteCare®-systeem beschikken over aangepaste programmering om de beweging en temperatuur van de droogtrommel nauwkeurig te regelen. Het houdt delicate vezels bovenin zodat zijde haar vorm behoudt en het aantal kreuken wordt verminderd.

 • Pictogram twee handen in cirkel
  AbsoluteCare®-systeem

  Intelligente trommelbewegingen en temperatuuraanpassingen voor de ultieme verzorging van je kleding.

 • Pictogram thermometer
  SensiDry®-technologie

  Behoedzaam en energiezuinig drogen bij lagere temperaturen dankzij de warmtepomptechnologie.

 • Pictogram 3 hemden
  ProSense®-technologie

  Past automatisch de tijd, het watervolume en het energieverbruik aan bij elke lading.

Gegarandeerd zonder te krimpen*

AbsoluteCare®-systeem droogt je favoriete wollen kleding, zelfs wollen handwas, gegarandeerd zonder te krimpen. Ons gespecialiseerde wolprogramma werkt net zo goed als liggend drogen.

* Vergelijkbaar met wol liggend te laten drogen

Behoudt de kwaliteit van de waterdichte laag beter dan bij drogen aan de lucht

Ons nieuwe outdoor-droogprogramma is voor waterdichte, ademende stoffen zelfs beter dan drogen aan de lucht. Het gebruikt precies de juiste hoeveelheid warmte om de prestaties van het waterafstotende membraan in waterdichte kleding op peil te houden. Zorgt ervoor dat je hoogwaardige stoffen hun kwaliteit behouden.

Zo zacht als natuurlijk drogen

Herdefinieer drogen voor elke stof in je garderobe met onze 8000 Serie droogkasten met AbsoluteCare®-systeem. Het houdt delicate vezels bovenin en droogt deze op lage snelheden zodat je erop kunt vertrouwen dat zelfs 100% zijden kledingstukken hun vorm behouden en minder kreuken vertonen dan bij drogen aan de lucht.

Bekijk droogkasten met AbsoluteCare®-systeem

De beschermer van je delicate blouses

Vroeger gingen droogkasten hand in hand met hoge hitte. En hoge hitte is iets waaraan je kleding niet mag worden blootgesteld. Je gebreide kleding, katoenen T-shirts, hemden, kledingstukken die je dag in dag uit draagt, hebben speciale zorg nodig om speciaal te blijven aanvoelen. AEG SensiDry®-technologie droogt de stoffen op de helft van de temperatuur van conventionele droogkasten, zonder de droogtijd aanzienlijk te verlengen. Zorgt ervoor dat kledingstukken nooit worden blootgesteld aan onnodige hitte. Beperkt slijtage. Helpt ervoor te zorgen dat de kleding die je vaak draagt, er elke dag als nieuw uitziet en aanvoelt.

Meer lezen
 • Pictogram thermometer
  SensiDry®-technologie

  Behoedzaam en energiezuinig drogen bij lagere temperaturen dankzij de warmtepomptechnologie.

 • Pictogram 3 T-shirts
  ProSense®-technologie

  Past automatisch de tijd, het watervolume en het energieverbruik aan bij elke lading.

 • Pictogram stopwatch
  Snellere droogcycli

  Het verbeterde luchtstroomontwerp droogt kleding sneller en efficiënter.

AEG SensiDry®-technologie

SensiDry®-technologie droogt op de helft van de temperatuur van conventionele droogkasten, waardoor schade en slijtage wordt beperkt en de textuur van de stoffen in goede staat blijft.

ÖKOFlow-filtersysteem

Dankzij de nieuwe dubbellaagsfilter en -afdichting hoef je slechts één filter schoon te maken. De nieuwe filter zorgt ervoor dat de droogkast het energieverbruik zo laag mogelijk houdt.

De beschermer van je favoriete kleding

Kleding die wordt blootgesteld aan te veel hitte en beweging gaat niet lang mee. De ProSense®-technologie in AEG-droogkasten maakt gebruik van temperatuur- en vochtigheidssensoren om de droogcyclus elke keer af te stellen, zodat kleding nooit te lang wordt gedroogd. Of je nu één hemd droogt of een volledige lading, de droogkast past zich aan om de benodigde tijd zo kort mogelijk te maken. Beperkt slijtage. Beschermt stoffen. Bespaart energie en tijd. Je favoriete kledingstukken worden efficiënt gedroogd, voortdurend gecontroleerd en was na was verzorgd.

 • Pictogram 3 T-shirts
  ProSense®-technologie

  Past automatisch de tijd, het watervolume en het energieverbruik aan bij elke lading.

 • Pictogram klok
  Start uitstellen

  Start je droogcyclus automatisch op een door jou gewenst tijdstip.

 • Pictogram ronde pijl
  Volledig omkeerbare deur

  Vereenvoudigde hantering met de optie van vier verschillende handgreepposities.

Bespaar tijd, bespaar energie

ProSense®-technologie in droogkasten van de 6000 Series maakt gebruik van geavanceerde vochtigheids- en temperatuursensoren om de droogtijden en het energieverbruik aan elke lading aan te passen.

Volledig omkeerbare deur

Handig openen van de deur dankzij de vier verschillende manieren om de handgreep te plaatsen. De volledig omkeerbare deur geeft je gemakkelijke toegang, ongeacht hoe je ervoor kiest om je toestel ten opzichte van de wasmachine te plaatsen.