Koopgidsen

Welke droogkast kiezen? 

oranje donsjack
9000 Serie

De nieuwste en meest innovatieve droogkast van AEG tot nu toe.

wasdroger

Durf al uw kleding te drogen

Dankzij het FiberPro®-systeem met de unieke 3DScan-technologie wordt de vochtigheid door middel van een sensor zowel aan de buiten- als binnenkant van de kleding gedetecteerd. Hierdoor past het programma de droogtijd intelligent aan. Zo komen donslakens en donsjassen klaar voor gebruik uit de droogkast met 30% minder kreukels en 30% minder stijf.

Durf al uw kleding te drogen

Donsjassen behouden hun uiterlijk en tot 30% hogere thermische isolatie in vergelijking met drogen aan de lucht.

9000 Serie-droogkasten bekijken

Klaar om te dragen

Katoenen en synthetische kleding drogen zonder te sorteren. Ieder kledingstuk is 30% minder gekreukt en minder stijf in vergelijking met drogen aan de lucht.

Bekijk de 9000 serie droogkasten

Zijde wordt beter gedroogd dan aan de lucht

Met het AbsoluteCare®-systeem kunt u 100% zijden kledingstukken nu in de droogkast drogen. Het is even mild als bij natuurlijk drogen waardoor zijde haar vorm behoudt en zelfs minder gekreukt uit uw toestel komt dan wanneer u de kleding zou laten drogen aan de lucht.

Bekijk 9000 serie droogkasten
8000 Serie droogkasten

Onze 8000 Serie droogkasten hebben de grootste capaciteit in de AEG Series en houden maximaal 9 kg, zonder problemen.

De 8000 Serie droogkast van AEG

De betrouwbare beschermer van uw wollen trui

Durf uw kleding die u nooit eerder durfde te drogen in een droogkast, zoals uw zachtste wollen trui, te drogen met de AEG 8000 Serie droogkasten. Onze droogkasten met Woolmark label zijn voorzien van ons unieke AbsoluteCare® systeem, een op maat gemaakt programma dat de beweging en temperatuur van de droogtrommel nauwkeurig bepaalt. Delicate wollen kledingstukken, met een 'handwas' label, worden plat tegen de trommelwand gehouden zodat deze plat kunnen drogen. Uw truien behouden hierdoor hun vorm en textuur, gegarandeerd zonder krimpen.

Verfrist en versterkt

Bereid uw outdoorkleding voor op elke uitdaging met het AbsoluteCare®-systeem van AEG. Droogkasten zorgen vaak voor problemen met dure, hi-tech stoffen, maar AEG pakt het anders aan. De 8000 Serie droogkasten beschikken over een innovatief Outdoor droogprogramma waarmee u uw waterproof, ademende stoffen zelfs beter droogt dan wanneer u ze aan de lucht zou laten drogen. Dit programma gebruikt precies de juiste hoeveelheid warmte om de volledige functionaliteit van het waterdichte membraan in waterproof kleding te bewaren. Zo zullen uw prestatiegerichte kledingstukken blijven presteren.

Even zacht als natuurlijk drogen

Herdefinieer drogen voor elke stof in uw kleerkast met onze 8000 Serie droogkasten met AbsoluteCare®. Delicate stoffen worden continu omhoog getild en gedroogd op lage snelheden. U kunt dus zonder zorgen uw 100% zijden kledingstukken toevertrouwen aan onze droogkasten. Het is even mild als natuurlijk drogen en komt er zelfs met minder kreuken uit dan wanneer het aan de lucht gedroogd wordt.

Een vergelijkende afbeelding van een traditionele droogkast en de SensiDry-technologie. De SensiDry heeft een koelere en grotere luchtstroom om uw kledingstukken te beschermen.
SensiDry®-technologie

Bescherm uw kledij en verminder slijtage, op lagere en energiebesparende temperaturen.

Zo goed als nieuw

Sommige droogkasten beschadigen uw kleding, maar niet die van ons! De AEG 7000 Serie droogkasten gebruiken de energie-efficiënte SensiDry®-technologie om uw kledingstukken voorzichtig te drogen op veel lagere temperaturen dan conventionele droogkasten. Nauwkeurige sensoren houden de droogcyclus in de gaten om ervoor te zorgen dat uw kledingstukken nooit worden blootgesteld aan overmatige warmte. Dit houdt in dat uw kledingstukken hun textuur behouden en er langer blijven uitzien zoals de dag waarop u deze kocht.

Een close-up van de ProTex zachte trommel

Ingebouwde bescherming

Voor ons is het beschermen van kleding meer dan slechts een functie. Het is ingebouwd in het ontwerp van onze droogkasten. De AEG 6000 Serie droogkasten zijn voorzien van een zachte ProTex trommel met een distinctief patroon dat de luchtstroom naar uw kleding verbetert. Hierdoor wordt de kleding droger, zijn er minder kreuken en raakt het wasgoed minder in de knoop. Het is de beschermer van uw favoriete kledij.

Onze droogkast-series

Droog zelfs uw meest delicate kledingstukken in vol vertrouwen met de nieuwe serie droogkasten van AEG. We hebben het inzicht van consumenten en wetenschap gecombineerd om een ervaring te bieden die verder reikt dan enkel reinigen. We hebben een nieuwe invulling gegeven aan droogkasten; ze beschermen uw stoffen. Ze verdedigen kleur. Ze bewaken vezels.


Een diagram toont de verschillen van de AEG Series

De juiste zorg voor elke behoefte

 • Pictogram voor ProSense®-technologie
  Bespaar elke dag tijd en energie

  De ProSense®-technologie in de 6000 Serie droogkasten maakt gebruik van geavanceerde vochtigheids- en temperatuursensoren om de droogtijden en het energieverbruik voor elke lading aan te passen.

 • Pictogram voor SensiDry®-technologie
  Veilig drogen op lage temperaturen

  De AEG SensiDry®-technologie in de 7000 serie droogkasten droogt met lage temperaturen en gebruikt nauwkeurige sensoren om te waken over de droogcyclus. Daardoor worden stoffen nooit aan onnodige hitte blootgesteld.

 • Pictogram voor AbsoluteCare®
  Onberispelijke zorg

  De 8000 Serie droogkasten zijn voorzien van alle technologieën die beschikbaar zijn in de 6000 en 7000 Series, met daarbovenop het unieke AbsoluteCare® System. Voor een onberispelijke verzorging, zelfs van uw meest delicate kledij zoals zijde, wol en outdoorkleding.

Een man met een proper gewassen shirt

De beschermer van uw favoriete kleding

Herhaaldelijk wassen en drogen kan de vezels van de kleding die u dagelijks draagt, beschadigen. Onze 6000 Serie droogkasten maken gebruik van ProSense®-technologie die geavanceerde vochtigheids- en temperatuursensoren gebruikt om de droogtijd en het energieverbruik voor elke lading aan te passen. Dit bespaart tijd en energie, maar zorgt er ook voor dat uw favoriete kledingstukken nooit te lang worden gedroogd en er cyclus na cyclus goed blijven uitzien en zacht blijven voelen.

De AEG-stapelkit

Creëer extra ruimte

Plaats uw droogkast veilig op uw wasmachine zonder bevestigingen en geniet van de extra ruimte in uw wasruimte dankzij de stapelkit. De kit is voorzien van een uittrekbare plank voor makkelijk laden, uitladen en vouwen van uw fris gewassen en gedroogde kleding.


RUIMTE EN LOCATIE

Of u nu kiest voor een losstaande droogkast, of een machine die is ingebouwd achter een kast zodat deze binnen uw keuken past, u moet ervoor zorgen dat het apparaat past.

Hoeveel ruimte heeft u?

60cm breedte - Een standaard droogkast past in uw ruimte
< 60cm breedte – Een compacte droogkast is perfect voor kleinere ruimten - u kunt deze zelfs aan de muur hangen om uw ruimte te maximaliseren. Of als u een standaard wasmachine met voorlading heeft, kunt u er een standaard droogkast bovenop plaatsen.

Top-tip: Te weinig plaats? Overweeg de aankoop van een compacte 2-in-1 wasmachine-droogkast.

CAPACITEIT

Wasmachinecapaciteit en omvang van ladingen

Hoe vaak laat u uw droogkast per week draaien?
Minder dan 4 keer per week – a
ls u maar een paar kleine ladingen per week was, volstaat een 4-6 kg droogkast

4-6 keer per week – een capaciteit van 7kg zou ideaal zijn en kan een paar grotere items aan zoals dekens en jassen
meer dan 6 keer per week – Kies voor een droogkast met een capaciteit van meer dan 8 kg als u vaak droogt

Top-tip: Probeer uw droogkast niet te veel te vullen, als u uw kleding wat ruimte laat om te ademen, drogen ze sneller. In geval van twijfel - kies voor een droogkast met een grotere capaciteit dan wat u nodig heeft.

STOFFEN

Wat droogt u?

Delicate stoffen – Kies voor een droogkast van de 7000 serie met SensiDry om u te helpen uw favoriete delicate stoffen veilig te drogen
Wol – Kies een droogkast met Woolmark-certificering
Outdoorkleding - Kies een 8000 serie droogkast met een speciaal outdoor programma om waterafstotendheid te herstellen.

STRIJKEN

Besteed minder tijd aan de strijk

Kies een droogkast met ProSense regeling voor luchtvochtigheid en uw wasgoed blijft nog lichtjes vochtig zodat u het makkelijk kunt strijken. Of kies voor een droogkast met stoom zodat u helemaal niet hoeft te strijken.

EFFICIËNT

Bespaar energie met een zuinige droogkast

Droogkasten worden geclassificeerd tussen A en C voor wat betreft energiezuinigheid (A+++ is het meest besparend en milieuvriendelijk). Hoe efficiënter de droogkast, hoe meer geld en energie u bespaart op het gebruik, wat over de jaren heen heel wat besparingen met zich meebrengt.

KIES UW MACHINE

Van gezinsmachines met grote trommels tot geavanceerde verbonden apparaten, AEG heeft de ideale droogkast voor u.