Nieuwe energielabels vanaf 2021

De Europese Commissie introduceert in 2021 een volledig nieuwe regelgeving om het gebruik van efficiëntere en duurzamere toestellen te stimuleren. AEG is er snel bij om de nieuwe energieregels en de visuele identiteit van energiezuinigheidslabels toe te passen. Deze labels zullen gelden voor productcategorieën als wasmachines, was-droogcombinaties, vaatwassers, diepvriezers en koelkasten, inclusief wijnkoelkasten.

De nieuwe labels zijn vanaf 1 maart 2021 online en in de winkels zichtbaar voor Europese gebruikers.

De overgang van oude naar nieuwe energielabels

Vanaf november 2020 hebben producten van AEG twee labels. Een label toont de huidige classificaties en de ander toont efficiëntieklassen A t/m G, dat vanaf 1 maart 2021 geldig is. Daarom kun je een product hebben met twee energielabels. Het nieuwe energielabel met de QR-code is vanaf 1 maart 2021 van toepassing en kan tot die datum worden genegeerd.

De energiezuinigheid van het toestel dat je net hebt gekocht blijft hetzelfde. Alleen de beoordeling, m.a.w. de letter op het energielabel, verandert, niet de efficiëntie van het product.

Oude en nieuwe energielabels

De nieuwe labels zijn complexer met nieuwe prestatie-items, strengere vereisten voor een milieuvriendelijk ontwerp en nieuwe testmethodes.

 • Schaal oude label
  1
  Schaal huidige label, A+++ - D

  Het huidige label heeft 4 klassen A, van A – A+++, en de meeste producten die nu worden aangeboden vallen daaronder. Dit kan voor verwarring zorgen omdat het geen schaal aanduidt van hoge, gemiddelde en lage energieklasse.

 • Schaal nieuwe label
  2
  Schaal nieuwe label, A-G

  De bovenstaande afbeelding is een voorbeeld van een mogelijke nieuwe energielabelequivalent (B-klasse) voor een toestel dat voordien A+++-klasse had. Ondanks dat de energiezuinigheid op zich niet verandert, verandert de schaal wel. Dat betekent dat de nieuwe, lagere klassen nog steeds efficiënt zijn volgens recente standaarden. Dit geeft ook ruimte bovenaan de schaal wanneer efficiëntere technologieën op de markt komen.

Ontdek onze keukentoestellen, die meer te bieden hebben dan alleen energiezuinigheid

Koelen en vriezen

Ons koel- en vriesassortiment beschermt de voedselkwaliteit en helpt zo bij het verminderen van voedselverspilling en het stimuleren van duurzamere eetgewoonten.

We beschermen de voedselkwaliteit met behulp van stabiele temperaturen, de juiste vochtigheidsgraad en afgesloten vakken in onze toestellen.

 • Kiwi
  5000 Serie ColdSense

  De houdbaarheid van voedsel wordt verlengd en de smaak wordt beschermd met een stabiele temperatuur en een koeling die 40% sneller is dan bij een standaard mechanische bediening.

 • Twee appels
  6000 Serie TwinTech® No Frost

  Minimaliseer massaverlies van voedsel met 60% en verminder voedselbederf dankzij de TwinTech® No Frost geavanceerde dubbele koelsystemen die een optimale luchtvochtigheid behouden en je ingrediënten beschermen.

 • Fruit en groenten in de koelkast
  7000 Serie GreenZone

  Behoudt voedingsstoffen langer, houdt elke hap gezond. De speciale afgesloten lade met een ideale vochtigheidsgraad overtollige condensatie tegengaat en eten beschermt tegen bederf.

 • Groenten in koelkast
  8000 Serie Cooling 360°

  Vermindert voedselverspilling door de textuur van ingrediënten te beschermen met Cooling 360-luchtcirculatie in elke hoek en een echt roestvrijstalen binnenkant.

 • Vis/zeevruchten
  9000 Serie LongFresh

  Onafhankelijk afgesloten vakken creëren zones van optimale temperatuur en luchtvochtigheid, waardoor gevoelige ingrediënten bewaard blijven.

Nieuwe pictogrammen voor koel- en vriesprestaties

Het vernieuwde energielabel met QR-code is sinds 1 maart 2021 te vinden op alle toestellen. Dit label heeft een classificatie van A tot G, waarbij A het meest efficiënte is en G het meest energie-intensieve.

Waarom een nieuwe classificatieschaal?

In de loop der jaren en naarmate de technologie zich heeft ontwikkeld, zijn de meeste huishoudelijke toestellen uitgegroeid tot klasse A. De klassen A+, A++ en A+++ moesten worden gecreëerd om hen van elkaar te kunnen onderscheiden. Deze A+, ++, +++ klassen waren onduidelijk en misleidend voor de consument.

Om het voor de consument begrijpelijker te maken, heeft de Europese Unie daarom besloten om de classificatie van de energie-etiketten te herzien en ze in te delen van A tot G, zodat er een marge voor verbetering is.

A. Nieuwe QR-code. Scanbaar met smartphone voor meer informatie.
B. Energie-efficiëntieklasse.
C. Jaarlijks energieverbruik, kWh/jaar.
D. Het totaal van de volumes van het vriesvak/de vriesvakken. 
E. Het totaal van de volumes van het koelvak/de koelvakken en het niet-vriesvak/de niet-vriesvakken.
F. Akoestische geluidsemissies door de lucht.

Vaatwasser

Ons vaatwasassortiment is flexibel en helpt bij het maken van duurzamere keuzes.

QuickSelect stimuleert gebruikers om keuzes te maken die minder hulpbronnen zoals water en energie gebruiken.

 • Vaatwasser met AirDry
  3000 Serie AirDry

  Bespaar energie door te vertrouwen op de natuurlijke luchtstroom. Er is geen sprake van droging door een ventilator. Verwacht tot 3x betere prestaties vergeleken met systemen met een gesloten deur.

 • Vaatwasser met SatelliteClean
  6000 Serie SatelliteClean®

  Tot 3x betere waterdekking dan standaardinstellingen, wat de vaat doet glanzen zonder water te verspillen. 

 • Vaatwasser met QuickSelect
  6000 Serie QuickSelect

  Doe belangrijke inzichten op over de geselecteerde programma’s en maak milieuvriendelijkere keuzes.

 • Vaatwasser met MaxiFlex
  7000 Serie MaxiFlex

  Een ingenieuze combinatie van lades en afscheidingen helpt de capaciteit van je wasmachine te optimaliseren, waardoor je water en energie bespaart.

Nieuwe pictogrammen voor vaatwasprestaties

A. Nieuwe QR-code. Scanbaar met smartphone voor meer informatie.
B. Energie-efficiëntieklasse.
C. Energieverbruik per 100 Eco-cycli.
D. Beoordeelde capaciteit van couverts voor Eco-programma.
E. Duur van het Eco-programma.
F. Waterverbruik per cyclus.
G. Akoestische geluidsemissies door de lucht.

Ontdek onze was- en droogtoestellen, die meer te bieden hebben dan alleen energiezuinigheid

Energieklasse hoger dan het A-label

Als onderdeel van onze voortdurende focus op duurzaamheid en leiderschap, overtreffen we nu de toppositie van energielabel A. Door een 10%-35% betere beoordeling dan A*, betekent dit dat je tot 35% meer energie bespaart. Dit is mogelijk dankzij onze innovatieve technologieën - de CareDrum en de EcoInverter Motor.

*In energieverbruik rekening houdend met de EU-drempel voor energieverbruik.

 

 

 • Energieklasse A-30%
  35% - 30% zuiniger dan de energieklasse A

  Sommige van onze modellen uit de 9000 serie overtreffen het hoogste energielabel, A, met 35%. Dit betekent dat je tot 35% meer energie kunt besparen dankzij de nieuwe CareDrum, EcoInverter Motor en SoftWater technologie.

  Bekijk onze wasmachines A-35%

  Bekijk onze wasmachines A-30%

 • Energieklasse A-20%
  25 - 20% zuiniger dan de energieklasse A

  Dankzij innovaties zoals CareDrum, EcoInverter Motor en PowerCare technologie overtreffen sommige modellen van onze 8000 serie nu de hoogste energielabel A met 25%. Dit betekent dat je tot 25% meer energie kunt besparen.

  Bekijk onze wasmachines A-25%

  Bekijk onze wasmachines A-20%

 • Energieklasse A-10%
  15 - 10% zuiniger dan de energieklasse A

  Sommige modellen van de 7000 serie hebben nu de hoogste energieklasse A met 15% overschreden. Dankzij de nieuwe CareDrum en EcoInverter Motor betekent dit dat je tot 15% meer energie kunt besparen.

  Bekijk onze wasmachines A-15%

  Bekijk onze wasmachines A-10%

 • AutoDose technologie in wasmachine
  AutoDose

  Geen giswerk meer dankzij sensoren die automatisch de precieze hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter berekenen en gebruiken.

 • Wasmachine met UniversalDose lade
  UniversalDose

  Één lade voor alle soorten wasmiddel, zelfs PODS®. Het unieke ontwerp maakt gebruik van waterstralen om de capsules onmiddellijk in de lade te verzachten, te doorboren en volledig op te lossen.

 • Wassen met PowerCare vs. zonder PoweraCare
  PowerCare

  Wasmiddel voormengen zodat het gelijkmatig op je kleding wordt verdeeld voor opmerkelijk schone was.

 • Opfrissen met stoom
  ProSteam

  Steam Refresh neutraliseert geurtjes* en vermindert kreuken in kledingstukken, ook in fijne was, in slechts 25 minuten.

Nieuwe pictogrammen voor wasmachineprestaties

Het vernieuwde energielabel met QR-code is sinds 1 maart 2021 te vinden op alle toestellen. Dit label heeft een classificatie van A tot G, waarbij A het meest efficiënte is en G het meest energie-intensieve.

Waarom een nieuwe classificatieschaal?

In de loop der jaren en naarmate de technologie zich heeft ontwikkeld, zijn de meeste huishoudelijke toestellen uitgegroeid tot klasse A. De klassen A+, A++ en A+++ moesten worden gecreëerd om hen van elkaar te kunnen onderscheiden. Deze A+, ++, +++ klassen waren onduidelijk en misleidend voor de consument.

Om het voor de consument begrijpelijker te maken, heeft de Europese Unie daarom besloten om de classificatie van de energie-etiketten te herzien en ze in te delen van A tot G, zodat er een marge voor verbetering is.

A. Nieuwe QR-code. Scanbaar met smartphone voor meer informatie.
B. Energie-efficiëntieklasse.
C. Gewogen energieverbruik per 100 cycli.
D. Beoordeelde capaciteit, van Eco-programma.
E. Centrifugale efficiëntieklasse.
F. Duur van het Eco-programma.
G. Gewogen waterverbruik per cyclus.
H. Akoestische geluidsemissies door de lucht.

Was-droogcombinaties

Onze was-droogcombinaties zijn ontworpen en geoptimaliseerd voor een perfecte samenwerking. Realiseer dezelfde resultaten als bij het gebruik van twee verschillende machines.

 • Wasdroger met stoomfunctie
  7000 Serie stoomprogramma

  Stoom en verfris de meest gevoelige stoffen zoals kasjmier met behulp van onze handige manier om stoom te produceren: in de trommel, voor extra zachtheid. De maximale temperatuur op de stoffen is nooit meer dan 40 °C. Meer informatie

 • Blauw shirt
  8000 Serie ÖKOMix-technologie

  ÖKOMix vermengt wasmiddel voordat het in de trommel gaat voor een snellere, meer efficiënte reiniging bij lagere temperaturen. Wassen bij lagere temperaturen verbruikt minder energie: overstappen van 40° op 30° kan tot 35% van het energieverbruik besparen. Meer informatie

 • Paarse kledingstukken
  9000 Serie SensiDry®-technologie

  Kledingstukken worden niet blootgesteld aan overmatige of schadelijke warmte, waardoor ze langer meegaan. Je kunt tot 45%* van de energie besparen door een was-droogcombinatie met warmtepomp te gebruiken vergeleken met een was-droogcombinatie met condensator.
  *Bij gebruik van een was- en droogcyclus. Meer informatie

Nieuwe pictogrammen voor de prestaties van was-droogcombinaties

A. Nieuwe QR-code. Scanbaar met smartphone voor meer informatie.
B. Energie-efficiëntieklasse. (voor alleen wassen en voor wassen&drogen)
C. Gewogen energieverbruik per 100 cycli. (voor alleen wassen en voor wassen&drogen)
D. Gewogen waterverbruik per cyclus. (voor alleen wassen en voor wassen&drogen)
E. Centrifugale efficiëntieklasse.
F. Beoordeelde capaciteit van Eco-programma. (voor alleen wassen en voor wassen&drogen)
G. Duur van het Eco-programma. (voor alleen wassen en voor wassen&drogen)
H. Akoestische geluidsemissies door de lucht.