Koopgidsen

Welke vaatwasser kiezen? 

QuickSelect met wifi. Voor totale gemoedsrust

De QuickSelect vaatwasser met wifi stuurt berichten en duidelijke stap-voor-stap instructies naar je smartphone via de My AEG Kitchen-app, zodat je het Machine Care-programma kunt gebruiken dat je helpt je vaatwasser optimaal te laten werken en onderhouden.

Ontdek QuickSelect vaatwassers met wifi

Afwassen op maat

Kies je wasprogramma met de intuïtieve bediening via QuickSelect. Met één vingertip selecteer je de optimale instelling voor elke afwascyclus. QuickSelect vaatwassers zijn de enige afwasmachines op de markt met een ecometer. Deze meter toont je steeds hoeveel energie je verbruikt met het programma dat je kiest. Geniet van smetteloze resultaten op het meest geschikte moment.

De eerste in de markt!

je kunt jouw vaatwasser voor het eerst moeiteloos in- en uitladen.

De ComfortLift vaatwasser in de markt

Uniek liftsysteem om de vaat eenvoudig uit te laden

De ComfortLift® vaatwasser is de allereerste vaatwasser met een uniek en innovatief liftmechanisme dat de onderste korf naar boven brengt. Dat maakt het eenvoudiger om je borden in- en uit te laden, zonder dat je je hoeft te bukken. De ComfortRails schuiven deze mand vervolgens vlotjes terug op haar plaats zonder dat de borden heen en weer schudden.

Zowel beschikbaar als inbouw of vrijstaand model.

Bekroond ontwerp

De driemaal bekroonde ComfortLift®-vaatwasser combineert innovatieve technologie en design. Het is de eerste vaatwasser ter wereld waarvan je de onderste mand omhoog kan tillen. Daardoor werd hij door de Belgische consumenten tot "Beste product van het jaar 2017" verkozen en dat leverde hem ook de prestigieuze internationale prijzen "Red Dot Award Design Concept 2017" en "Gold IF Design Award 2017" op.

MaxiFlex besteklade

In de nieuwe flexibele besteklade met ruime capaciteit kan je zelfs het grootste kookgerei op een snelle en intuïtieve manier laden. Je bestek is goed georganiseerd en grondig schoongemaakt.

Proper tot in de kleinste hoekjes

Het unieke ontwerp van de satellietsproeiarm zorgt elke keer weer voor een doeltreffende was- en spoelbeurt. Het mechanisme met dubbele rotaties biedt een drie keer zo goed sproeibereik dan een standaard sproeiarm. Zo krijg je zelfs moeilijk te bereiken hoeken helemaal schoon.

Natuurlijk drogen met AirDry

Je serviesgoed is steeds perfect droog dankzij AirDry. Deze nieuwe technologie in onze ProClean™ vaatwassers maakt gebruik van een natuurlijke luchtstroom om je borden te drogen. 10 minuten voor het einde van je cyclus opent de deur automatisch, zodat de lucht kan circuleren en je een uitstekende droogkwaliteit bekomt. Dit bespaart je tijd, verlaagt de energiekosten en zorgt er ook voor dat je serviesgoed vlekkeloos blijft.

Één zone extra onder de aandacht

Verwacht uitzonderlijke resultaten met de SprayZone-functie. Deze functie geeft je een drie keer zo effectieve reiniging vergeleken met standaardprogramma's. Binnen deze speciale ruimte wordt je vaat intensief gereinigd. Zelfs hardnekkig vuil wordt verwijderd, zonder voor te spoelen of te laten weken.

QuickLift, bovenkorf in hoogte verstelbaar, ook bij volle lading

Bovenkorf in hoogte verstelbaar, ook bij volle lading

Een grote schaal om af te wassen? Zelfs als de bovenkorf geladen is, kan je het niveau van de bovenkorf van jouw vaatwasser eenvoudig aanpassen aan de vaat in de bovenste of onderste korf.

Het hoogste niveau van glasverzorging

Ons assortiment vaatwassers biedt technologieën die je glazen beschermen en verzorgen. Van speciale programma's tot zachte rubberen grips en rubberen houders om je glazen op hun plaats te houden - je kan vertrouwen op een vaatwasser van AEG om je glaswerk er langer als nieuw uit te laten zien.

AEG SoftGrips en SoftSpikes houden een delicaat glas op zijn plaats

Bescherming voor je delicate glazen

Drink champagne uit je allerbeste glazen voor de meest sublieme smaak. Naast het specifieke glasprogramma houdt de ProClean™-vaatwasser elke voet stevig op zijn plaats met de rubberen SoftGrip-klemmen. Dit voorkomt dat de glazen kantelen, terwijl de rubberen SoftSpikes® voor extra steun zorgen. Met ProClean™ is elke gelegenheid goed om je mooiste glazen boven te halen.

Het AEG mandje voor glazen beschermt waardevolle champagneglazen

Bekroonde bescherming

Was je meest geprezen glazen vol vertrouwen in jouw vaatwasser. Ons bekroonde glazenrek, speciaal ontwikkeld voor 8 glazen, maakt gebruik van zachte en flexibele grepen om de voet van de glazen vast te houden tijdens de cyclus. Dit glazenrek, dat aangepast kan worden voor glazen van verschillende maten, past perfect in de onderste mand van jouw vaatwasmachine. Zo kan je steeds genieten van kristalheldere glazen, in de wetenschap dat ze veilig zijn in de handen van jouw vaatwasser.

Functies voor iedere situatie

Meer ruimte en flexibiliteit

Zelfs de grootste feestmaaltijden kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt met ProClean™. In de XXL-kuip passen tot wel 15 couverts, wat het grootste laadvolume op de markt is. Of je nu voor veel gasten hebt gekookt of gewoon grote potten hebt gebruikt, zelfs de grootste ladingen worden smetteloos schoon. Bovendien neemt de vaatwasser geen extra ruimte in jouw keuken in.

Een fris schoon wijnglas en schone pannenset

Verfijnde programma's

AEG vaatwassers zijn geschikt voor veel verschillende soorten ladingen, die elk om een andere reinigingsintensiteit vragen. Ons assortiment ProClean™ vaatwassers heeft een geavanceerde Sensorlogic-functie, die met behulp van twee sensoren bepaalt hoe groot en hoe vuil het servies is. Het geselecteerde programma wordt vervolgens afgestemd op de specifieke noden van jouw lading.

Het Extra Silent-programma van de AEG ProClean

Een stil, subtiel signaal

Met een Extra Silent-programma dat slechts 37dB geluid maakt, zijn deze toestellen de meest geruisloze in hun klasse. Dat betekent dat je in alle rust van je etentje of glas wijn kunt genieten. De BeamOnFloor-technologie projecteert een rode straal op de vloer, zodat je precies kan zien wanneer je toestel in werking is. Onze topmodellen met TimeBeam-technologie projecteren zelfs de resterende tijd op de vloer zodat je exact weet wanneer de afwas klaar is.

Beschikbare ruimte

Je neemt best vooraf de afmetingen van de ruimte waar je de vaatwasser wilt installeren.

60 cm breedte of meer – Een vaatwasser met standaardafmetingen zal perfect passen en je krijgt dan de grootste laadcapaciteit.

45-60 cm breedte of meer – Maak dan je keuze uit onze modellen van 45 cm breed. Ideaal als je minder ruimte hebt.

SOORTEN VAATWASSERS

Een volledig geïntegreerde vaatwasser zit volledig weggestopt achter een paneel van de keukenkast. Vrijwel onzichtbaar laat hij het ontwerp van je keuken volledig tot zijn recht komen.

Een half geïntegreerde vaatwasser gebruikt het paneel van de keukenkast maar de bediening blijft zichtbaar. 

Een vrijstaande vaatwasser is een perfecte oplossing wanneer je die later aanschaft en je het ontwerp van jouw keuken niet wenst aan te passen.

CAPACITEIT

De capaciteit van een vaatwasser wordt vaak uitgedrukt in couverts. Eén couvert komt overeen met de borden, de glazen tot en met de koffiekopjes die je nodig hebt voor een driegangenmaaltijd.

13-15 couverts – Perfect voor grote gezinnen en mensen die graag gasten ontvangen

9 couverts – Dit zijn de vaatwassers van 45 cm breed. Die passen perfect in een kleinere keuken en zijn ideaal voor niet al te grote gezinnen.

AFWASPROGRAMMA'S

Heb je delicate glazen? - Dan kan je die met een gerust gemoed toevertrouwen aan een kwaliteitsvolle, moderne vaatwasser. Let op extra’s zoals SoftSpikes en SoftGrips die ervoor zorgen dat je glazen stabiel blijven staan en beschermd worden.

Potten en pannen – Wil je hardnekkig vuil verwijderen van potten en pannen, kies dan voor een model met een intensief 70°C-programma. In minder dan 90 minuten garandeert dit jou een erg proper en hygiënisch resultaat. Zelfs je lasagneschotel delft het onderspit tegen de Sprayzone

Gemengde lading – Heb je toch delicate glazen en zwaar bevuilde potten voor de vaatwasser, dan is er een programma die de bovenste en onderste mand met verschillende temperatuur en intensiteit bewerkt. Zacht voor glazen en een stevige wasbeurt voor de potten en pannen.

GEBRUIKSGEMAK

AEG vaatwassers met handige functies, die het nog makkelijker maken om de afwas te doen, zeker wanneer het druk is.

ComfortLift® – Het in- en uitladen van je vaatwasser kost je voortaan geen enkele moeite. Het eerste-in-zijn-soort ComfortLift mechanisme zorgt dat je de onderste mand op een soepele manier naar boven kan brengen tot een handige werkhoogte. Zowel beschikbaar in inbouw en vrijstaand.

Uitgestelde start – Een vaatwasser met een uitgestelde startfunctie laat je toe om het toestel te starten op een later tijdstip. Handig als je nachttarief hebt voor je elektriciteitsverbruik. 

30 min prog – Heb je onverwachts gasten? Heb je de borden van het voorgerecht nodig voor het nagerecht? Geen nood. Het 60°C – 30 minuten programma helpt je uit de nood.

QuickSelect bediening -  Selecteer de optimale instellingen voor elke afwascyclus met slechts één vingertip. Kies de cyclustijd via de digitale schuifregelaar en selecteer eventuele opties. Met de eco-meter krijg je onmiddellijk feedback over het bijhorende energieverbruik.

Nieuw energielabel voor vaatwassers

De energiebeoordelingen voor AEG-vaatwassers gaan sinds maart 2021 niet meer van A tot A+++ -10%, maar van A t/m G. De energiezuinigheid van het toestel dat je net hebt gekocht blijft hetzelfde. Alleen de beoordeling verandert, m.a.w. de letter op het energielabel, niet de efficiëntie van het product.


Ons vaatwasassortiment is flexibel en helpt bij het maken van duurzamere keuzes. Zo zijn er onze QuickSelect vaatwassers die gebruikers stimuleren om keuzes te maken die minder water en energie gebruiken.

Ontdek de nieuwe energielabels

KIES JOUW VAATWASSER

Van afwasmachines op maat van een groot gezin tot vaatwassers met vooruitstrevende technologie en functies, AEG heeft de ideale vaatwasser voor jou.​ ​