Ontdek meer over onze koel-vriescombinaties

Ons assortiment koel-vriescombinaties is geoptimaliseerd om gezond eten eenvoudig en duurzaam te maken. Zo kan je beschermen wat belangrijk is - je voedsel, je gezondheid en de planeet. Wij beschermen de kwaliteit van voedsel door te voldoen aan de drie belangrijkste factoren voor een langere houdbaarheid. Stabiele temperaturen. Ideale vochtigheid. Gesloten omgeving.

Meer lezen

Innovaties die zich vandaag onderscheiden en bijdragen aan een betere toekomst

Wij ontwikkelen oplossingen die de voedselkwaliteit met precisie beschermen, zodat je minder voedsel verspilt. Maak kennis met diverse functies die het bewaren van etenswaren naar een heel nieuw niveau tillen en je helpen voedselverspilling te beperken, terwijl je meer geniet.

 • Verse groenten
  Tot 20% minder voedselverspilling met ColdSense

  Temperatuurschommelingen door het openen van de deur of het plaatsen van warm eten in de koelkast, hebben negatieve gevolgen en kunnen het voedsel aantasten. De reactieve sensoren van ColdSense passen de temperatuur snel aan na elke schommeling, koelen 40% sneller af dan standaard koelkasten en verminderen voedselbederf.

 • Appels
  Voedsel blijft 60% sappiger en droogt minder uit met TwinTech NoFrost

  Geavanceerde dubbele koeltechnologie en onafhankelijke luchtcirculatie zorgen ervoor dat bevroren droge lucht uit de vriezer niet gebruikt wordt om de koelkast te koelen zoals in standaard koelkasten. En volledige NoFrost betekent dat je nooit meer hoeft te ontdooien.

 • Lade voor groenten
  Tot 95% vitaminebehoud met GreenZone

  De afgesloten GreenZone lade zorgt actief voor de juiste luchtvochtigheid voor fruit en groenten. De afsluiting zorgt ervoor dat de producten niet verwelken en geen kostbare mineralen verliezen.

 • Fruit en groenten in de koelkast
  Voedsel beschermd in elke hoek met Cooling 360°

  Bewaar je voedsel in elke hoek en bescherm de kwaliteit met de meest stabiele temperatuur en vochtigheid in de hele koelkast. Geavanceerde luchtcirculatie in de achterwand zorgt voor een actieve verspreiding van koude lucht tot in elke hoek. Een 40% betere temperatuurverdeling dan een standaard koelkast zonder ventilator, zodat elk product correct wordt gekoeld, waar het ook staat.

 • Vacuümbakken
  Vacuümbakken voor minder afval

  De sterke vacuüm in combinatie met de luchtdichte voedselverpakkingen helpt om voedsel en voedingsstoffen langer te bewaren en vermindert de voedselverspilling thuis. Goed voor je gezondheid en voor het milieu. Bij rood vlees kan het gebrek aan zuurstof een bruine kleur geven, dit is natuurlijk geen teken van bederf.

 • AEG-ecoprogramma
  De gebruikersinterface van ECO-programma's voor slimmere keuzes

  De intuïtieve bediening geeft het niveau van energieverbruik aan volgens de gekozen instellingen en stuurt vriendelijk aan op een meer verantwoorde en zuinige keuze. Maak betere keuzes voor het milieu, zonder afbreuk te doen aan de bescherming van de kwaliteit van je voedsel.

Oplossingen herdefiniëren. Voor een betere toekomst.

 • 20% minder CO₂-uitstoot
  Tot 20% minder CO₂-uitstoot dan vorige producten

  Onze nieuwe koellijn vermindert de CO₂-uitstoot met trots tot 20%* minder in vergelijking met vorige modellen.

  *CO₂-impact van materialen, proces en gebruik. De energie-impact wordt vergeleken met instapniveau energieklasse F zoals beoordeeld door de Universita’ Politecnica delle Marche.

 • Unieke AEG frigo met gerecycleerde kunststof
  Unieke frigo met gerecycleerd kunststof

  Een nieuw tijdperk van koeling is aangebroken. Maak kennis met onze koel-vriescombinatie met een binnenbekleding van 70%* gerecycleerd kunststof. Het plastic van afgedankte koelkasten wordt gebruikt om nieuwe koelkasten te maken, wat bijdraagt aan het verminderen van afval dankzij circulariteit.

  *Binnenvoering rHIPS gemaakt met tot 70% gerecycleerd kunststof, wat 13% van het totale koelkastkunststof is.

  In samenwerking met Coolrec, EU-marktleider in WEEE-recycling en EcolStudio.

 • Geen afvalstorting
  Geen afval bij onze fabrieken

  We zijn er trots op dat we voor onze fabriek het zero landfill-certificaat hebben gekregen. Dit houdt in dat voortdurend wordt gezocht naar mogelijkheden om materialen te recycleren en de hoeveelheid verwijderd afval te verminderen.

Kijk naar de RELENTLESSLY RESPONSIBLE badge op onze producten

Dit zijn geen gewone koelkasten. De badge duidt op een bewustere keuze met minder impact op het milieu. Producten die gemaakt worden in een fabriek waar geen afvalstorting ontstaat en waar de nadruk ligt op het verminderen van de CO2-uitstoot, waardoor een betere impact op onze omgeving mogelijk is.

Afkomstig uit Berlijn, nooit tevreden met goed genoeg

 • Groenten en afval
  Innovaties die de impact op het milieu minimaliseren

  Als innovatief merk zonder compromissen, dat zichzelf en de verwachtingen van de sector voortdurend op de proef stelt, kiezen we materialen en afwerkingen op basis van functie, kwaliteit en minimale milieu-impact. Deze producten zijn gemaakt van voedselveilige materialen en hebben duurzame en hoogwaardige graphics.

 • Binnenkant van een koelkast
  Onophoudelijk verantwoordelijk

  We streven naar duurzaamheid door technische innovatie, hoogwaardige kwaliteit en efficiënte oplossingen. We hebben een strenge regelgeving en al onze producten worden getest om te voldoen aan de internationale normen voor duurzaamheid.

Hoe verspil je minder voedsel en houd je het langer lekker

Hoe kun je voedsel langer bewaren?

Gebruik de diepvriezer, gebruik betere verpakking en droog je producten

 • Voor wortelgroenten, knollen enz: Ongeveer 12-16 °C, donker en liefst niet te vochtig.
 • Voor sterk ademende groenten en bladgroenten: Een hoge luchtvochtigheid en temperatuur rond 3-4 °C.
 • Voor gedroogde producten: Lage luchtvochtigheid, liefst donker en niet te warm.
 • Conserveringsmethode voor fruit, bessen en groenten: Drogen kan aan de lucht, in de zon, in een oven, in een voedseldroger of door vriesdrogen.

Invriezen in een luchtdichte zak is beter dan zonder verpakking, invriezen in vacuüm is nog beter. Vacuüm verpakken voorkomt vriesbrand.

Voedselverspilling


Veel van onze voeding kan op verschillende manieren gered worden:

• Groenten en fruit worden gemakkelijk misplaatst en vergeten

• Brood kan worden ingevroren

• Kaas kan je ook invriezen of in gerechten/gebak gebruiken

Veelvoorkomende fouten die leiden tot voedselverspilling:

• Te veel kopen en niet alles opeten

• De neiging om verse etenswaren/restjes te vergeten

• Verkeerde bewaarmethode (verpakking, temperatuur) gebruiken

• Niet op onze eigen zintuigen vertrouwen – Al het voedsel weggooien (ook al is het in goede staat) wanneer de vervaldatum nadert.

Open koel-vriescombinatie van AEG

Ultieme flexibiliteit in de koelkast

De 9000 serie MultiChill 0°C biedt ultieme flexibiliteit voor het bewaren van voedsel. Optimaliseer de koeling in de speciale MultiChill 0°C lade en de vochtigheid in de afgesloten GreenZone+ lade. Je zult zien dat iedereen vol lof is over jouw kookkunsten. Er is zelfs een app die je helpt de mooiste gerechten te bereiden.

Flexibiliteit en een app

Flexibiliteit en een app

 • MultiChill 0°C lade voor optimale temperatuurregeling.
 • Je kunt veilig ontdooien, vlees marineren, restjes bewaren of deeg laten rijzen via de app.
 • Je kunt de vochtigheid aanpassen voor fruit en groenten in de GreenZone+ groentelade.

Kenmerken 9000 serie MultiChill 0°C

 • Vis in de koelkast
  MultiChill icoon
  MultiChill 0°C

  In de onafhankelijke, temperatuurgeregelde MultiChill 0°C lade kun je voedsel optimaal bewaren. Kies de perfecte temperatuur voor vlees, vis en kaas, voor het marineren van vlees, veilig ontdooien, het koelen van dranken, en zelfs het bewaren van bevroren producten.

 • Smartphone voor een AEG koelkast
  Pictogram van het voedselprogramma
  Hulp bij het koken via de app

  Koken begint in de koelkast met ingrediënten in perfecte staat. Met behulp van de AEG app kun je de MultiChill lade instellen om veilig te ontdooien, ingrediënten te marineren, restjes te bewaren op een ideale temperatuur van 2⁰, of deeg te laten rijzen op een hogere temperatuur van 5⁰, voor een perfect brood bij het ontbijt.

 • Fruit en groenten
  GreenZone-icoon
  GreenZone+ groentelade

  Houd fruit en groenten in perfecte staat met de optimale vochtigheidsgehalte in de GreenZone+ groentelade. Dit creëert de perfecte omgeving voor het bewaren van verse producten, waardoor smaak, textuur en kleur behouden blijven.

 • Bevroren en gekoeld eten in AEG koelkast
  Pictogram koelen of vriezen
  Koelen of vriezen. De keuze is aan jou

  Het MultiSwitch vriesvak is volledig transformeerbaar. Je kan het vriesvak op +4°C instellen om je koelkastruimte te vergroten, of hem op de gebruikelijke temperatuur tussen -15°C en -24°C blijven gebruiken.

 • Gerecycleerde AEG koel-vriescombinatie
  Recycle-pictogram
  Gerecycleerde binnenkant

  Het nieuwe tijdperk van koelen is aangebroken. Nu is er de koel-vriescombinatie met een binnenbekleding van 70% gerecycleeerd kunststof. Het plastic van afgedankte koelkasten wordt gebruikt om nieuwe koelkasten te maken, wat bijdraagt aan het verminderen van afval dankzij circulariteit.

8000 Cooling 360 koel-vriescombinatie

Koelt elke hoek. Helpt verspilling te verminderen*

De 8000 Cooling 360° koel-vriescombinatie heeft meerdere luchtkanalen voor consistente koeling. Dit beschermt voedsel op elke schap en kan helpen om voedselverspilling met 28% te verminderen.* Inox zorgt voor een elegante en hoogwaardige look in je keuken.

8000 Cooling 360°

8000 Cooling 360°

 • Minder voedselverspilling dankzij de 30% verbeterde temperatuurverdeling met Cooling 360°. ¹
 • Tot 95% vitaminebehoud met GreenZone. ²
 • TwinTech® NoFrost helpt voedsel sappig en vochtig te houden.

8000 Cooling 360° functies

 • Geopende koelkastdeur
  Cooling 360-icoon
  Cooling 360°

  De Cooling 360 koel-vriescombinatie helpt voedselverspilling te verminderen dankzij de geavanceerde luchtcirculatie die elke hoek bereikt en de 30% verbeterde temperatuurverdeling op elk schap. De binnenkant in inox geeft een chique uitstraling.

 • Groene groenten in afgesloten lade
  GreenZone-icoon
  Afgesloten lade - GreenZone*

  De GreenZone-lade elimineert overtollig vocht en handhaaft tegelijkertijd de juiste hoeveelheid vocht voor je groenten. Tot 95% van de vitaminen blijft na 11 dagen behouden, doordat de producten worden beschermd met de juiste hoeveelheid vocht. ²

 • Twee appels
  TwinTech-icoon
  TwinTech® NoFrost

  Met de TwinTech® NoFrost hoef je de vriezer nooit meer te ontdooien. Het dubbele koelsysteem houdt voedsel 60% vochtiger dan koelkasten met één verdamper. Door geen droge vrieslucht te gebruiken, behoudt het een ideale luchtvochtigheid en droogt voedsel niet uit.

 • Aardbeientaart
  ExtraChill-icoon
  ExtraChill*

  Vertraag de rijping van uw favoriete kazen en vleeswaren en bewaar ze in de Extra Chill-lade. Dit gedeelte heeft een lagere temperatuur dan de rest van de koelkast.

 • Aardbeien en chili
  CustomFlex*
  CustomFlex*

  Al je verse ingrediënten binnen handbereik houden is essentieel voor het maken van verse, heerlijke gerechten. Met CustomFlex® kan je de opbergruimte in je koelkast indelen zoals jij dat wilt. Rangschik de opbergvakken snel en gemakkelijk om de bewaring te maximaliseren. De koelkast die zich aan je wensen aanpast.

 • Hoge koel-vriescombinatie
  MultiSpace-icoon
  MultiSpace*

  MultiSpace is hoger dan standaard ontwerpen, waardoor er meer ruimte is om ingrediënten te organiseren en op te bergen.

*Vergeleken met de 5000 ColdSense koelkast. Gebaseerd op externe tests over de houdbaarheid van zachte kaas en gekookte ham in rekken. Resultaten kunnen variëren afhankelijk van het type voedsel. Geschatte mogelijke vermindering van voedselverspilling is gebaseerd op de prestaties van het toestel alleen en houdt geen rekening met het gebruikersgedrag.
¹ Vergeleken met eigen product met cycluscontrole op basis van een interne test.
² Vitaminebehoud op basis van een externe test op het behoud van vitamine C in bosbessen na 11 dagen in het GreenZone-compartiment.
*Beschikbaar voor een beperkt aantal modellen

Behoudt voedingsstoffen langer, houdt elke hap gezond

De 7000 serie GreenZone koel-vriescombinatie heeft een speciale afgesloten lade met een ideale vochtigheidsgraad, die overtollige condensatie tegengaat en eten beschermt tegen bederf. Hierdoor blijven tot 95% van de vitaminen behouden door de producten met de juiste hoeveelheid vocht te beschermen.*

7000 serie GreenZone

7000 serie GreenZone

 • Tot 95% vitaminebehoud met GreenZone.*
 • Een stabiele temperatuur en koele lucht op elk schap met DynamicAir.

Kenmerken 7000 serie GreenZone

 • Groentelade
  Icoon afgesloten zone
  Afgesloten lade - GreenZone

  De GreenZone-lade verwijdert overtollig vocht en behoudt de juiste hoeveelheid vocht voor je groenten. Tot 95% van de vitaminen blijft na 11 dagen behouden, doordat de producten worden beschermd met de juiste hoeveelheid vocht.*

 • appels
  TwinTech® NoFrost

  Met de TwinTech® NoFrost hoef je de vriezer nooit meer te ontdooien. Het dubbele koelsysteem houdt voedsel 60% vochtiger dan koelkasten met één verdamper. Door geen droge vrieslucht te gebruiken, behoudt het een ideale luchtvochtigheid en droogt voedsel niet uit.

 • Groenten in de koelkast
  Extrazone-icoon
  ExtraZone-lade

  Zorg voor een goede organisatie in de koelkast en voorkom vermenging van bewaarde etenswaren met de ExtraZone-lade. Ideaal om de bereikbaarheid van verschillende soorten voedsel te verbeteren, terwijl verse ingrediënten altijd binnen handbereik en in het zicht blijven.

 • DynamicAir
  DynamicAir-icoon
  DynamicAir

  DynamicAir behoudt een constante luchtstroom om een stabiele temperatuur in de hele koelkast te garanderen. Elk schap wordt gelijkmatig gekoeld om warme zones te voorkomen. Verhindert bacteriegroei. Houdt ingrediënten vers.

 • Koelkast met MaxiSpace
  MaxiSpace-icoon
  MaxiSpace**

  Dankzij de MaxiSpace beschik je over 45% meer capaciteit dan een standaard koel-vriescombinatie.** Hij is groter en breder dan gewone koelkasten en biedt voldoende ruimte voor al je etenswaren.

  **Vergeleken met onze standaard koel-vriescombinatie.

*De vitamine conserveringsgraad is gebaseerd op een externe test van vitamine C-retentie in blauwe bessen na 11 dagen in een Greenzone-compartiment.
**Beschikbaar op geselecteerde modellen

6000 TwinTech NoFrost

Het eten droogt niet uit

De 6000 serie TwinTech® NoFrost koel-vriescombinatie houdt voedsel 60% sappiger dan koelkasten met één verdamper. Het dubbele koelsysteem zorgt voor de ideale luchtvochtigheid en voorkomt dat eten uitdroogt. Waardoor je ook de vriezer niet meer hoeft te ontdooien.*

6000 serie TwinTech® NoFrost

6000 serie TwinTech® NoFrost

 • TwinTech® NoFrost houdt voedsel sappig en vochtig.
 • Een stabiele temperatuur en koele lucht op elk schap met DynamicAir.
 • Met CustomFlex® kan je de inhoud van je koelkast precies zo organiseren als jij wilt.

Kenmerken 6000 serie TwinTech® NoFrost

 • Appels
  Twintech-icoon
  TwinTech® NoFrost

  Met TwinTech® NoFrost moet je de vriezer nooit ontdooien. Het dubbele koelsysteem houdt voedsel 60% vochtiger dan koelkasten met één verdamper. Door geen droge vrieslucht te gebruiken, blijft de luchtvochtigheid ideaal en droogt voedsel niet uit.

 • DynamicAir**
  DynamicAir-icoon
  DynamicAir**

  DynamicAir behoudt een constante luchtstroom om een stabiele temperatuur in de hele koelkast te garanderen. Elk schap wordt gelijkmatig gekoeld om warme zones te voorkomen. Verhindert bacteriegroei. Houdt ingrediënten vers.

 • Man opent koelkast
  Customflex-icoon
  CustomFlex**

  Al je verse ingrediënten bij de hand houden is de sleutel tot het creëren van verse, heerlijke gerechten. Met CustomFlex® kan je je koelkast precies zo indelen als je wilt. Verander de indeling van de bakken snel en gemakkelijk om de opslagruimte te maximaliseren. De vriezer die zich aanpast aan jouw smaak.

 • Groenten
  MultiFlow**

  MultiFlow beschermt de kwaliteit van het voedsel door een stabiele temperatuur en vochtigheid in de hele koelkast te garanderen. Meerdere luchtkanalen zorgen voor een actieve circulatie van koude lucht tot in elke hoek.

 • Groenten in de koelkast
  ExtraZone-lade**

  Zorg voor een goede organisatie in de koelkast en voorkom vermenging van bewaarde etenswaren met de ExtraZone-lade. Ideaal om de bereikbaarheid van verschillende soorten voedsel te verbeteren, terwijl verse ingrediënten altijd binnen handbereik en in het zicht blijven.

 • Gebak in de koelkast
  ExtraChill**

  Vertraag de rijping van je favoriete kazen en vleeswaren door ze te bewaren in de Extra Chill-lade. De zone heeft een lagere temperatuur dan de rest van de koelkast.

*Interne test op TwinTech®-technologie met een interne testmethode die het vochtgehalte na 9 dagen bewaring meet, vergeleken met een eigen product met één verdamper.
**Beschikbaar op geselecteerde modellen

5000 ColdSense koel-vriescombinatie

Bescherm de kwaliteit van voedsel

De 5000 serie ColdSense koel-vriescombinatie herstelt snel de juiste temperatuur na het openen en sluiten van de deur. Dit helpt temperatuurschokken en voedselbederf te voorkomen voor optimale voedselbescherming.

5000 serie ColdSense

5000 serie ColdSense

 • ColdSense helpt voedselverspilling te verminderen.
 • Maakt ontdooien sneller en gemakkelijker met LowFrost-technologie.
 • DynamicAir biedt een stabiele temperatuur en efficiënte luchtcirculatie voor snellere koeling.

Kenmerken 5000 serie ColdSense

 • Verse groenten
  ColdSense-icoon
  ColdSense

  ColdSense gebruikt nauwkeurige temperatuursensoren om de koel-vriescombinatie na het openen en sluiten van de deur snel weer op de juiste temperatuur te brengen. Dit helpt temperatuurschokken en voedselbederf te voorkomen, en zorgt voor minder voedselverspilling.

 • Bevroren aardbeien
  LowFrost-icoon
  LowFrost

  Efficiënte koel-vriescombinatie met geavanceerde LowFrost-technologie die het ontdooien van het vriesgedeelte vergemakkelijkt.

 • Aardbeien en melk in de keuken
  DynamicAir
  DynamicAir*

  DynamicAir beschermt de kwaliteit van het voedsel door een stabielere temperatuur in de koelkast te garanderen. De ventilator zorgt voor een efficiënte circulatie van koude lucht in de koelkast, waardoor voedsel sneller wordt gekoeld.

*Beschikbaar op geselecteerde modellen

AEG EcoLine

AEG EcoLine koel-vriescombinaties zijn onze meest energiezuinige modellen. Ze besparen grondstoffen en verminderen voedselverspilling. Ze bevatten ook een uniek interieur van gerecycleerd kunststof en een ecometer, die je naar energiezuinigere instellingen leidt en tegelijkertijd voedselverspilling tegengaat*.

Meer informatie over onze koel-vriescombinaties

Vind de juiste koel-vriescombinatie voor jouw behoeften met onze koopgids!

Welk type?

Welk type koel-vriescombinatie past perfect in je keuken?

Side-by-Side – een koelkast en diepvriezer op gelijke hoogte voor een grote capaciteit, met optioneel een ijs- en waterdispenser.

Combi – een op elkaar gestapelde combinatie van koelkast en diepvriezer met elk een aparte deur. Keuze tussen de vriezer boven of onder.

Geïntegreerd/inbouw – verborgen achter een kastdeur, passend bij je keukenontwerp, keuze uit een koel-vriescombinatie of aparte koelkast en vriezer. Afmetingen kunnen variëren, dus bekijk het assortiment voor de maat en stijl die het beste bij jou past.

Afmetingen en capaciteit

Inbouw koel-vriescombinaties hebben meestal een standaardafmeting die in keukenkasten past. Vrijstaande modellen kunnen variëren naargelang hoogte en breedte. Onze inbouwmaten variëren van 60 cm tot 75 cm breedte en tot 190 cm hoogte, zoals onze MaxiSpace koel-vriescombinatie, met 45% meer capaciteit dan een standaard model. Alle afmetingen zijn beschikbaar op onze productpagina's.

Snelste installatie op de markt

Installeer je nieuwe koelkast snel en foutloos. Onze nieuwe ingebouwde koelkasten worden geleverd met slechts 73 installatiestappen. Het ontwerp van de deur is smaller, zodat de koelkast kan worden geïnstalleerd zonder tegen het omringende meubilair te botsen. Het nieuwe ingebouwde platform biedt nauwkeurige installatie zonder dat je hoeft te meten. Dankzij de meegeleverde sjablonen met vaste afmetingen kan het toestel nauwkeurig worden geplaatst, voor een probleemloze installatie. Bekijk de video

Geluidsniveau

Voor een aangename keukenomgeving met minder geluidsoverlast kies je een koelkast met een lage decibelwaarde (dB). Het geluidsniveau van koel-vriescombinaties hangt af van verschillende factoren, zoals grootte, gewicht, trillingen, leidingen en de compressor, die alle kunnen variëren tussen de modellen. AEG biedt stille koel-vriescombinaties aan tussen 33-35 dB (A).

Stillere producten

Verlaag het geluidsniveau met 1 dB(A) met onze nieuwe serie, vergeleken met vorige producten, dankzij 7 keer minder trillingen dan vorige producten. Dit alles dankzij nieuwe technieken om het geluid vanuit waarnemingsoogpunt te verbeteren.

Energiezuinigheid

Hoge energiezuinigheid betekent minder hoge energierekeningen. De energieklasse van alle koel-vriescombinaties loopt van C-F. Waarbij C het meest energiezuinig is.

Belangrijke tip: Verlaag het energieverbruik door je koel-vriescombinatie uit de buurt van radiatoren of de oven te plaatsen.

Wat wil je in jouw koel-vriescombinatie bewaren?

Vers fruit en groenten – Kies een koelkast met speciale laden voor sla en diepe laden voor groenten die meer plaats innemen. Als je veel vers voedsel in de koelkast bewaart, heb je meer koelruimte nodig dan vriesruimte.

Vlees en vis – Een model met LongFresh-compartiment houdt vlees en vis langer vers.

Dranken – Denk aan wijnrekken en verstelbare planken voor flessen. Sommige koel-vriescombinaties hebben een ingebouwde ijsdispenser.

Meer informatie over onze koel-vriescombinaties

Vind de juiste koel-vriescombinatie voor jouw behoeften met onze koopgids!