Koopgids

Welke wasmachine kiezen? 

SoftWater-technologie

Kleuren behouden hun intensiteit, wasbeurt na wasbeurt, en zwart vervaagt niet

AEG 9000 Serie wasmachine met SoftWater-technologie

De ultieme beschermer van uw little black dress

De baanbrekende SoftWater-technologie in de AEG 9000 Serie wasmachines verwijdert onzuiverheden in het water die schadelijk kunnen zijn voor stoffen. Wasmiddelen en wasverzachters worden efficiënter met water gemengd voor een grondige wasbeurt op lage temperaturen. De optimale kwaliteit van het water zorgt ervoor dat stoffen zacht blijven aanvoelen en kleuren er langer optimaal blijven uitzien. Deze zachte bescherming houdt kleuren stralend en zorgt ervoor dat zwarte kledingstukken er blijven uitzien zoals op de dag dat u ze kocht.

Gewassen kledingstukken in een kast

Zorg dragen voor kledij zonder enig compromis

Voor wat betreft de verzorging van uw favoriete kleding is er geen reden tot compromis. Met de 9000 Serie wasmachines bereikt u dezelfde grondige reiniging van een wasbeurt op 60°C bij slechts 30°C. Dit is minder belastend voor de kleuren van uw favoriete kleding; de kleuren blijven langer stralend en helder.

Symbool OKOPower-wasprogramma

Superieure reiniging in minder dan een uur

Onze 8000 Serie wasmachines, met geavanceerde ÖKOMix-technologie, zijn voorzien van een nieuw ÖKOPower-wasprogramma. Dit programma duurt slechts 59 minuten en levert uitmuntende wasresultaten met een minimaal energieverbruik.

De Ultrasonic Vlekkenpen

De AEG Ultrasonic Vlekkenpen

De unieke vlekkenpen van AEG draagt zorg voor uw favoriete en delicate kledij. Als extra hulpmiddel tegen hardnekkige vlekken zorgt de vlekkenpen dat uw wascyclus minder agressief moet zijn. Efficiënt tegen vlekken. Zorgzaam voor uw kledij.

ÖKOMix-technologie

Garandeert 100% verdeling van wasmiddel en daarna wasverzachter, in tegenstelling tot andere wasmachines.

AEG 8000 Serie wasmachines

Bescherm elke vezel

Behandel uw kledingstukken goed en de kleuren blijven net zo helder als de dag waarop u ze kocht. De AEG 8000 serie wasmachines met ÖKOMix-technologie mengen wasmiddel en wasverzachter vooraf met water, voordat ze in de trommel terecht komen. Deze geavanceerde technologie zorgt voor een uiterst gelijkmatige verdeling van wasmiddel en wasverzachter met als resultaat een grondigere en directe reiniging. De ÖKOMix-technologie is de eerste in zijn soort die garandeert dat elke vezel wordt gereinigd en verzorgd, zelfs met kortere wasprogramma's. Elk draadje, elke naad, elke vezel. Vakkundig beschermd.


Een blauwe, waterdichte jas

Animatie toont het perfect koppel AEG-wasmachines en droogkasten

Het droomteam

Combineer de AEG 8000 Serie wasmachines en droogkasten en geniet van alle voordelen van de ÖKOMix-technologie en het revolutionaire AbsoluteCare® systeem. Ontdek de zachte en voorzichtige verzorging van uw meest delicate kledij, waardoor het lijkt alsof het met de hand gewassen en liggend gedroogd is. Zelfs de waterafstotende membranen in luchtdoorlatende sportkleding worden hersteld door middel van innovatieve, nieuwe Outdoorprogramma's. Kleuren, texturen en vezels worden beter dan ooit beschermd.

Bekijk de 8000 Serie wasmachines & droogkasten

PRECIEZE DOSERING EN VERBETERDE ZORG VOOR KLEDING

Wasmiddel is onmisbaar voor het behalen van goede wasresultaten. Hierbij is het essentieel dat de juiste doseringen wasmiddel en wasverzachter worden gebruikt. Dankzij de nieuwe Autodose-technologie met precieze dosering hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over het gebruik van te veel of te weinig wasmiddel of wasverzachter.

Meer over de AutoDose functie

Wol wassen in de wasmachine?

U  dacht misschien dat het onmogelijk was om wol te wassen in de wasmachine, maar Woolmark, 's werelds toonaangevende instantie voor wol, is het daar niet mee eens. Zij hebben onze wasmachines grondig getest en vonden deze voldoende zacht om wollen kledij te wassen. Dus wanneer u het Woolmark Blue label ziet, kan u erop vertrouwen dat u uw favoriete wollen truitje, dat alleen met de hand gewassen mag worden, veilig in de wasmachine kan wassen.

Onze wasmachine-series

Was zelfs uw meest delicate kledingstukken in vol vertrouwen met de nieuwe wasmachines van AEG. We hebben het inzicht van consumenten en wetenschap gecombineerd om een ervaring te bieden die verder reikt dan enkel reinigen. We hebben een nieuwe invulling gegeven aan wasmachines; ze beschermen uw stoffen. Ze verdedigen kleur. Ze bewaken vezels.


Een vergelijkende grafiek toont de verschillende functies van AEG-wasmachines

De juiste zorg voor elke behoefte

 • Symbool voor ProSense®-technologie
  Verzorgt uw kleding. Bespaart water en energie

  De ProSense®-technologie meet automatisch elke lading en past het programma aan zodat uw kleding de beste behandeling geniet. Sensoren stellen de wastijd nauwkeurig bij zodat uw kleding nooit te lang gewassen wordt. Uw kleding voelt na elke wasbeurt weer fris en nieuw aan en u bespaart bovendien water en energie.

 • Symbool voor ProSteam®-technologie
  Minder strijken. Frissere kleding.

  Wasmachines met ProSteam®-technologie gebruiken stoom om gekreukte kledingstukken snel en eenvoudig op te frissen zodat u ze meteen weer kunt dragen. De korte, zachte stoomprogramma’s verwijderen veilig alle geurtjes en verminderen kreuken in droge stoffen zodat u uw kleding nauwelijks hoeft te strijken. U kunt ook elke wascyclus afsluiten met een zacht stoomprogramma om kreuken met een derde te verminderen.

 • Symbool voor ÖKOMix-technologie
  Elke vezel gereinigd en beschermd

  In een traditionele wasmachine bereikt uw wasverzachter minder dan een derde van de vezels. Met ÖKOMixtechnologie wordt elk spoortje wasmiddel en wasverzachter vermengd met water zodat het volledig oplost en wordt geactiveerd nog voordat het in de trommel terechtkomt. Het is de eerste technologie ooit voor wasmachines die wasmiddelen en wasverzachters helemaal gelijkmatig verdeelt, zodat ze elke vezel kunnen bereiken, reinigen en verzorgen. 

Moeiteloos strak in het pak

Strak in een pak verschijnen kan tijd kosten, maar dankzij de ProSteam®-technologie kunt u alvast één ding op uw takenlijstje schrappen. Onze 7000 Serie wasmachines zijn voorzien van een Steam Refresh-cyclus. Met deze functie frist u delicate kleding snel op en hoeft u niet meer zo vaak naar de droogkuis.

Klassiekers om te houden

Kwaliteitskleding is gemaakt om gedragen te worden, maar alledaagse kledingstukken hebben zorg nodig om in goede staat te blijven. De ProSense®-technologie in onze 6000 Serie wasmachines meet iedere waslading en berekent hoeveel tijd, water en energie de lading nodig heeft. Of u nu slechts een hemd wast of een volle lading, de wasmachine doet de nodige aanpassingen voor een grondige reiniging op een zo kort mogelijke tijd zodat slijtage beperkt wordt. Zo wordt er voor kleine ladingen minder water, minder energie en een kortere wastijd gebruikt.

Ruime en handige sokkel

Intelligent wassen

Onze wasmachines en droogkasten zijn voorzien van verschillende functies die ontworpen zijn om propere resultaten te bereiken, met een minimaal verbruik van energie, water en moeite. Maar onze wasexpertise reikt verder dan uitstekende toestellen, we bieden ook alle accessoires aan die u nodig heeft om elke keer weer perfecte resultaten te behalen. De AEG sokkel is bijvoorbeeld één van de items die wassen eenvoudiger maken. Deze sokkel verhoogt uw wasmachine waardoor het eenvoudiger is om uw wasgoed in en uit te laden.


RUIMTE

Hoeveel ruimte heeft u?

60  cm breed – hier kunt u een voorlader wasmachine plaatsen
40 cm breed – hier past een voorlader niet. U kunt hier wel een bovenlader neerzetten.

Belangrijke tip: Als u een kleine wasruimte heeft, overweeg dan een 2-in-1 was/droogcombinatie aan te schaffen. Hiermee kunt u snel wassen en drogen in één moeite.

Het is handig om te weten dat u voor een voorlader wasmachine moet kiezen als u er een droogkast bovenop wilt plaatsen.

CAPACITEIT

Hoe vaak per week draait u een was in uw wasmachine?

Minder dan 4 keer per week – een wasmachine voor 6-7 kg zal voldoende zijn, tenzij u vaak grote items wast zoals jassen en dekbedden
4 - 6 keer per week – een wasmachine voor 8 kg is ideaal voor u
6+ keer per week – verminder het aantal wassen door eenvoudigweg een machine te kiezen die een grote capaciteit aankan (9-10 kg)

Wist u dat u ook met een wasmachine met een groot vulgewicht heel zuinig kan wassen? Op  alle AEG wasmachines vanaf de 6000 serie zit de ProSense®-technologie. Deze technologie weegt elke lading en berekent hoeveel tijd, water en energie de lading nodig heeft. Dit vermindert slijtage door de kledingstukken grondig schoon te maken zonder deze bloot te stellen aan te veel mechanische bewegingen.

 

TIJD EN GEMAK

Wanneer wilt u wassen?
Kies een machine met startuitstel zodat u de start van de cyclus kunt uitstellen naar een tijd die u schikt: ´s avonds laat of ´s ochtends vroeg voor goedkopere energierekeningen en gemak.

DROGEN

Hoe droogt u uw kleding?
Kies voor een wasmachine met een hogere centrifugeersnelheid voor kortere droogtijden. Hoe sneller u uw kleding tijdens de wascyclus laat centrifugeren, hoe meer vocht eruit gedraaid wordt. Uw was is daardoor sneller droog.

Belangrijke tip: Vergeet niet de centrifugeersnelheid lager te zetten voor uw fijne was, zodat die langer zijn vorm behoudt. Onze wasmachines met ÖKOMix-technologie verspreiden de wasverzachter gelijkmatiger over de kleding wat bijdraagt aan een beter droogresultaat.

KIES UW WASMACHINE

Van wasmachines met een groot vulgewicht tot wasmachines die vanaf een smartphone bediend kunnen worden, AEG heeft wasmachines geschikt voor elk huishouden. Eén ding hebben ze allemaal gemeen. Ze leveren de beste kledingzorg. Zodat u veilig en zuinig al uw wollen, zijden en fijne stoffen kunt wassen.