Koopgidsen

WELKE WASMACHINE KIEZEN?

Afmetingen wasmachine

Of je een vrijstaande wasmachine of een ingebouwde wenst, de eerste stap is ervoor te zorgen dat deze past. Je kan starten met het meten van de beschikbare ruimte:
Breedte: 60cm of breder - we raden een voorlader wasmachine aan, met de deur aan de voorkant
Breedte: 40-60cm - overweeg een bovenlader wasmachine, met de deur aan de bovenkant. Een bovenlader wasmachine past ook in ruimtes breder dan 60cm, wanneer dit ergonomisch aangenamer is.
Diepte: 60cm - een ondiepe voorlader wasmachine zal passen in deze ruimte. De standaard voorlader wasmachines hebben een diepte van 66cm.

Tip: Als je een kleine wasruimte hebt, overweeg dan een 2-in-1 was-droogcombinatie. Of kies voor een wasmachine met de deur vooraan zodat je je droogkast erop kan plaatsen. Bekijk onze AEG-stapelkit.

Wasmachine capaciteit

Wanneer je moet beslissen over de capaciteit van je wasmachine, moet je met verschillende zaken rekening houden:
Type en omvang van je wasgoed: Beddengoed, donsdekens en gordijnen vereisen bijvoorbeeld een grotere wasmachine voor de beste resultaten. 
Gewoonten: Hoe vaak per week was jij? Hoe vol stop je je wasmachine?

Alle AEG-wasmachines zijn uitgerust met ProSense-technologie. ProSense maakt gebruik van gewichtssensoren om het water- en energieverbruik aan te passen afhankelijk van de lading. Dit bespaart tijd en geld en garandeert dat je kleding wordt beschermd.

Nieuw energielabel voor wasmachines

De energiebeoordelingen voor AEG-wasmachines gaan sinds maart 2021 niet meer van A+++ tot A+++ -65%, maar van A t/m G. De energiezuinigheid van het toestel dat je net hebt gekocht blijft hetzelfde. Alleen de beoordeling verandert, m.a.w. de letter op het energielabel, niet de efficiëntie van het product.

Elke AEG-wasmachine werd speciaal ontwikkeld om het energie- en watergebruik aanzienlijk te verminderen. Reiniging en verzorging van kleding zonder de prestaties aan te tasten. Specifieke technologieën kunnen ook bijdragen aan betere energiebeoordelingen, zoals invertermotoren (ÖKOinverter), ECO-optietechnologie of ProSense-technologie.

Ontdek de nieuwe energielabels

Stil en snel

Er zijn nog twee zaken waarmee je rekening moet houden wanneer je een wasmachine kiest.

Stille cycli

Onze stilste wasmachines hebben een geluidsniveau van slechts 47 decibel. De was doen verstoort dus niet langer de rust in je woning.

Snelle wasprogramma’s

Je kan je kleding wassen met korte programma’s van amper 20 minuten voor een kleine lading (3kg). Voor grotere ladingen kies je het ÖKOPower-programma (op machines met ÖKOMix-technologie, zoals de 8000 serie en 9000 serie). Het ÖKOPower-programma wast tot 5kg kleding in slechts 59 minuten met fantastische resultaten.

Intelligente wasmachine

Met de MyAEG Care App kan je je wasmachine (specifieke modellen) verbinden met je telefoon om op een slimmere, snellere manier voor je was te zorgen. Open eenvoudig de app en kies de temperatuur, het soort stof en de kleur. De app zal een programma op maat maken. Voor aangepaste wasgoedverzorging - allemaal vanaf je smartphone.

Connectivity-pagina

Bij elkaar passende toestellen

Als je je droogkast wilt "matchen" met je wasmachine, zijn onze AEG-modellen daarvoor uitermate geschikt. Je kan ze dus stapelen of naast elkaar installeren en je wasruimte optimaliseren.

Twee machines

Wasmachine met stoom

Stoom is een goede keuze om kreuken en strijkwerk te vermijden. AEG wasmachines met ProSteam®-technologie (alsook ÖKOMix- en SoftWater-wasmachines) beschikken over de PlusSteam-optie waarmee je kreuken met een derde kunt verminderen door stoom toe te voegen aan het einde van de wascyclus. Of gebruik een afzonderlijke stoomcyclus voor een snelle en eenvoudige manier om gekreukte kleding op te frissen.

Certificeringen

De Woolmark-certificering is een label van de Woolmark Company. Je kan erop vertrouwen dat onze AEG-machines voldoende behoedzaam zijn om wol te wassen - inclusief delicaat wasgoed.

AEG ÖKOMix-wasmachines (waaronder ook SoftWater-wasmachines) zijn gecertificeerd* door Ariel en Lenor Premium. Dat betekent dat ze een optimale reiniging en verdeling van wasverzachter bieden op je geliefde kledingstukken. Elke stof krijgt de perfecte behandeling. Je kleding blijft langer nieuw aanvoelen.

De ultieme beschermer van je little black dress

Stel je een wasmachine voor waarvan je zeker weet dat die kleuren even levendig houdt en zwart even donker houdt als op de dag waarop je je kleding kocht. En waarbij je toch niet hoeft in te boeten op reinigingsprestaties.

Intense wasbeurten. Grondige wasbeurten. Elke keer weer. Eindelijk hoeft er voor een juiste zorg niet meer ingeleverd te worden op prestaties. De SoftWater-technologie van AEG is de enige die water zuivert en verzacht en een reinigingsprestatie van 60 graden levert op slechts 30 graden. De kleur, de vorm en het gevoel van elk kledingstuk worden behouden. Wasbeurt na wasbeurt. Het is meer dan een wasmachine. Het is de beschermer van je kleding.

Meer lezen
 • Pictogram waterdruppel
  SoftWater-technologie

  Zuivert en verzacht water om de kleur, de vorm en het gevoel van kleding te behouden.

 • Pictogram T-shirt
  ÖKOMix-technologie

  Uniek voormengen van wasmiddel, wasverzachter en water, zodat elke vezel wordt bereikt.

 • Pictogram wolk
  ProSteam®-technologie

  Vermindert de kreuken met een derde en verfrist kleding snel.

Geen verkleuring, wasbeurt na wasbeurt*

Zachter water is beter voor kleding. Omdat onze geavanceerde SoftWater-technologie het water zuivert en verzacht voordat het in de trommel komt, kunnen wasmiddelen veel effectiever werken bij lage temperaturen, waardoor er bij slechts 30°C reinigingsprestaties van 60°C worden geleverd. Daardoor behouden de kleuren hun intensiteit wasbeurt na wasbeurt, en gaat zwart niet vervagen naar grijs.

*Test op kleurechtheid uitgevoerd op zwart polyester na 50 wascycli op 30 graden.

Vermindert de kreuken met een derde*

ProSteam®-technologie vermindert de kreuken met een derde en verkleint de noodzaak om te strijken. Je kleding wordt snel verfrist zonder het volledige wasproces te moeten doorlopen, waardoor de kleding wordt beschermd tegen slijtage.

Kleuren houden van zout

Zonder in contact te komen met je kleding, activeert het zout een ionenuitwisselingsfilter die het water verzacht en harde mineralen en onzuiverheden verwijdert. Kleuren behouden hun intensiteit, wasbeurt na wasbeurt, en zwart vervaagt niet.

Koop nu zout voor je wasmachine

Ontmoet de kampioen van de dag

Uitstekende prestaties binnen een uur dankzij het ÖKOPower-programma. Dit programma is geoptimaliseerd voor je favoriete kleding die je dagelijks draagt en maakt een gemengde was volledig schoon in slechts 59 minuten. Door onze unieke voormengtechnologie was je efficiënt op een lagere temperatuur. Voor een uitstekende verzorging met minder energieverbruik.

 • Pictogram klok + vlek
  ÖKOPower-programma

  Superieure reinigingsresultaten op 30°C in minder dan een uur.

 • Logo voor T-shirt
  ÖKOMix-technologie

  Uniek voormengen van wasmiddel, wasverzachter en water zodat elke vezel wordt bereikt.

 • Pictogram 3 hemden
  ProSense®-technologie

  Past automatisch de tijd, het watervolume en het energieverbruik aan bij elke lading.

Grondige verzorging op een snellere manier. Met het ÖKOPower-programma.

ÖKOPower is het wasprogramma voor dagelijks gebruik dat je alles biedt wat je nodig hebt. Was kleding in slechts 59 minuten met geweldige resultaten en minder energieverbruik. Het is het ideale programma voor dagelijks gebruik zonder in te leveren op prestaties of duurzaamheid. Geniet van grondige verzorging op een snellere manier.

Bescherming van vezels dankzij ÖKOMix-technologie

Dankzij ÖKOMix wordt elk beetje wasmiddel en wasverzachter met water gemengd, opgelost en volledig geactiveerd voordat het in de trommel terechtkomt. Het is de eerste wasmachinetechnologie ooit die wasmiddelen en wasverzachters volledig gelijkmatig verdeelt. Zo wordt elke vezel bereikt, gereinigd en verzorgd.

Tot 2x

Geniet van 2x efficiëntere wasverzachter met de unieke AEG-wasmachine van de 8000 Series.*

*Vergelijkende evaluatie uitgevoerd met een enkele dosis wasverzachter in een AEG-wasmachine versus 2 dosissen in een traditionele machine.

De beschermer van je kreukloze hemden

Elke dag een professionele uitstraling hebben zou moeiteloos moeten gaan. Wasmachines van de AEG 7000 Series zorgen ervoor dat je hemden er piekfijn blijven uitzien en minder strijkwerk vereisen.

Met de ProSteam®-technologie kan je een wascyclus beëindigen met stoom voor minder kreuken, of een apart stoomprogramma gebruiken om kledingstukken te verfrissen zonder deze te wassen. Je bespaart niet alleen tijd, maar vermindert ook de behoefte aan chemisch reinigen. Minder strijken betekent minder slijtage aan vezels, waardoor ze er langer beter uitzien en aanvoelen.

Zorgt ervoor dat je kleding er elke dag weer perfect uitziet en aanvoelt.

Meer lezen
 • Pictogram wolk
  ProSteam®-technologie

  Vermindert de kreuken met een derde en verfrist kleding snel.

 • Pictogram 3 T-shirts
  ProSense®-technologie

  Past automatisch de tijd, het watervolume en het energieverbruik aan bij elke lading.

 • Pictogram T-shirt met plus
  SoftPlus-optie

  Verbetert de verdeling van de wasverzachter, waardoor kleding wordt beschermd en zachter aanvoelt.

Vermindert kreuken met een derde

De PlusSteam®-optie, waarbij een wascyclus wordt beëindigd met stomen, vermindert kreuken tot 30%. U kunt kleding ook verfrissen met een apart stoomprogramma om ongewenste geurtjes uit kleding te verwijderen. Dit betekent minder tijd besteden aan strijken, minder chemisch reinigen en minder slijtage aan vezels. Scherpe resultaten met een fractie van de gebruikelijke moeite.

PlusSteam-optie

Met de nieuwe en verbeterde stoomoplossing kan je na de wascyclus stomen voor minder kreuken en minder strijken.

A: Traditionele stoomoplossing (stomen na het wassen en drogen)
B: Een nieuwe stoomoptie (wassen en stomen in één beurt)

De beschermer van je favoriete kleding

Kwaliteitskleding is gemaakt om te worden gedragen, maar alledaagse kledingstukken hebben zorg nodig om hun goede staat te behouden. Bij de wasmachines van de AEG 6000 Series wordt elke lading gewogen om elke cyclus aan te passen en precies de juiste hoeveelheid water en energie te berekenen die de was vereist.

 • Pictogram 3 T-shirts
  ProSense®-technologie

  Past automatisch de tijd, het watervolume en het energieverbruik aan bij elke lading.

 • Pictogram T-shirt met plus
  SoftPlus-optie

  Verbetert de verdeling van wasverzachter, waardoor je kleding wordt beschermd en zachter aanvoelt.

 • Pictogram twee waterkranen
  Verbinding warm en koud

  Bespaar tot 50% energie door gebruik te maken van leidingwater of opgeslagen warm water.

  Functies kunnen variëren afhankelijk van het model.

Verzorgt twee keer zo goed

ProSense®-technologie past de tijd, het watervolume en het energieverbruik aan bij elke lading, zelfs als je slechts één hemd van je wekelijkse was wilt wassen. Dit is mogelijk dankzij specifieke sensoren die op een intelligente manier de cyclusinstellingen regelen en ervoor zorgen dat je kleding niet langer wordt gewassen dan nodig is. Hierdoor vertonen stoffen minder slijtage, waardoor kleur en structuur langer behouden blijven.

Met ProSense®-technologie krijg je:

 • Snellere ladingsdetectie - past de cyclus snel aan nadat het programma is gestart.
 • Hogere nauwkeurigheid - optimaliseert de cyclus op basis van het textieltype door de lading te detecteren en de waterabsorptie te meten.
 • Grotere flexibiliteit - past de cyclus aan voor zelfs de kleinste ladingen (1-2 kg).