Koopgids

Vind de perfecte wasmachine

RUIMTE

Hoeveel ruimte heeft u?

60  cm breed – hier kunt u een voorlader wasmachine plaatsen
40 cm breed – hier past een voorlader niet. U kunt hier wel een bovenlader neerzetten.

Belangrijke tip: Als u een kleine wasruimte heeft, overweeg dan een 2-in-1 was/droogcombinatie aan te schaffen. Hiermee kunt u snel wassen en drogen in één moeite.

Het is handig om te weten dat u voor een voorlader wasmachine moet kiezen als u er een droogkast bovenop wilt plaatsen.

CAPACITEIT

Hoe vaak per week draait u een was in uw wasmachine?

Minder dan 4 keer per week – een wasmachine voor 6-7 kg zal voldoende zijn, tenzij u vaak grote items wast zoals jassen en dekbedden
4 - 6 keer per week – een wasmachine voor 8 kg is ideaal voor u
6+ keer per week – verminder het aantal wassen door eenvoudigweg een machine te kiezen die een grote capaciteit aankan (9-10 kg)

Wist u dat u ook met een wasmachine met een groot vulgewicht heel zuinig kan wassen? Op  alle AEG wasmachines vanaf de 6000 serie zit de ProSense®-technologie. Deze technologie weegt elke lading en berekent hoeveel tijd, water en energie de lading nodig heeft. Dit vermindert slijtage door de kledingstukken grondig schoon te maken zonder deze bloot te stellen aan te veel mechanische bewegingen.

 

TIJD EN GEMAK

Wanneer wilt u wassen?
Kies een machine met startuitstel zodat u de start van de cyclus kunt uitstellen naar een tijd die u schikt: ´s avonds laat of ´s ochtends vroeg voor goedkopere energierekeningen en gemak.

DROGEN

Hoe droogt u uw kleding?
Kies voor een wasmachine met een hogere centrifugeersnelheid voor kortere droogtijden. Hoe sneller u uw kleding tijdens de wascyclus laat centrifugeren, hoe meer vocht eruit gedraaid wordt. Uw was is daardoor sneller droog.

Belangrijke tip: Vergeet niet de centrifugeersnelheid lager te zetten voor uw fijne was, zodat die langer zijn vorm behoudt. Onze wasmachines met ÖKOMix-technologie verspreiden de wasverzachter gelijkmatiger over de kleding wat bijdraagt aan een beter droogresultaat.

KIES UW WASMACHINE

Van wasmachines met een groot vulgewicht tot wasmachines die vanaf een smartphone bediend kunnen worden, AEG heeft wasmachines geschikt voor elk huishouden. Eén ding hebben ze allemaal gemeen. Ze leveren de beste kledingzorg. Zodat u veilig en zuinig al uw wollen, zijden en fijne stoffen kunt wassen.