Koopgids - Wasmachines

ZOEK DE BESTE WASMACHINE VOOR JOU MET ONZE KOOPGIDS

Afmetingen wasmachine

Of je een vrijstaande wasmachine of een ingebouwde wenst, de eerste stap is ervoor te zorgen dat deze past. Je kan starten met het meten van de beschikbare ruimte:
Breedte: 60-48cm - we raden een voorlader wasmachine aan, met de deur aan de voorkant
Breedte: 45-40cm - overweeg een bovenlader wasmachine, met de deur aan de bovenkant
Diepte: 45-38cm - een ondiepe voorlader wasmachine zal passen in deze ruimte

Tip: Als je een kleine wasruimte hebt, overweeg dan een 2-in-1 was-droogcombinatie. Of kies voor een wasmachine met de deur vooraan zodat je je droogkast erop kan plaatsen. Bekijk onze AEG-stapelkit.

Wasmachine capaciteit

Wanneer je moet beslissen over de capaciteit van je wasmachine, moet je met verschillende zaken rekening houden:
Omvang huishouden: grote gezinnen versus kleine
Gewoonten: hoe vaak per week was jij?
Type en omvang van wasartikelen: Beddengoed, donsdekens en gordijnen vereisen bijvoorbeeld een grotere wasmachine voor de beste resultaten.

Alle AEG-wasmachines zijn uitgerust met ProSense-technologie. ProSense maakt gebruik van gewichtssensoren om het water- en energieverbruik aan te passen afhankelijk van de lading. Dit bespaart tijd en geld en garandeert dat je kleding wordt beschermd.

Energiezuinige wasmachine

Elke AEG-wasmachine werd speciaal ontwikkeld om het energie- en watergebruik aanzienlijk te verminderen. Reiniging en verzorging van kleding zonder de prestaties aan te tasten. De energiebeoordelingen voor AEG-wasmachines gaan van A+++ tot A+++ -75%. Dat betekent dat de hoogste AEG-beoordeling 75% beter presteert dan de A+++ beoordeling vereist.

Specifieke technologieën kunnen ook bijdragen aan betere energiebeoordelingen. Deze omvatten invertermotoren, ECO-optietechnologie of ProSense-technologie.

Stil en snel

Er zijn nog twee zaken waarmee je rekening moet houden wanneer je een wasmachine kiest.

Stille cycli

Onze wasmachines hebben een geluidsniveau van minder dan 47 decibel. De was doen verstoort dus niet langer de rust in je woning.

Snelle wasprogramma’s

Je kan je kleding wassen met korte programma’s van amper 20 minuten voor een kleine lading (3kg). Voor grotere ladingen kies je het ÖKOPower-programma (op specifieke machines). Het ÖKOPower-programma wast je kleding in slechts 59 minuten met fantastische resultaten.

Intelligente wasmachine

Met de MyAEG Care App kan je je wasmachine verbinden met je telefoon om op een slimmere, snellere manier voor je was te zorgen. Open eenvoudig de app en kies de temperatuur, het soort stof en de kleur. De app zal een programma op maat maken. Voor aangepaste wasgoedverzorging - allemaal vanop je smartphone.

Connectivity-pagina

Bij elkaar passende toestellen

Als je je droogkast wilt "matchen" met je wasmachine, zijn onze AEG-modellen daarvoor uitermate geschikt. Je kan ze dus stapelen of naast elkaar installeren en je wasruimte optimaliseren.

Twee machines

Wasmachine met stoom

Stoom is een goede keuze om kreuken en strijkwerk te vermijden. AEG ProSteam® Technologie wasmachines beschikken over de PlusSteam-optie waarmee je kreuken met een derde kunt verminderen door stoom toe te voegen aan het einde van de wascyclus. Of gebruik een afzonderlijke stoomcyclus voor een snelle en eenvoudige manier om gekreukte kleding op te frissen.

Certificeringen

De Woolmark-certificering is een label van de Woolmark Company. Je kan erop vertrouwen dat onze AEG-machines voldoende zacht zijn om wol te wassen - inclusief delicaat wasgoed.

AEG ÖKOMix-wasmachines zijn gecertificeerd* door Ariel en Lenor. Dat betekent dat ze een optimale reiniging en verdeling van wasverzachter bieden op je geliefde kledingstukken. Elke stof krijgt de perfecte behandeling. Je kleding blijft langer nieuw aanvoelen.


SoftWater-technologie

Kleuren behouden hun intensiteit, wasbeurt na wasbeurt, en zwart vervaagt niet

AEG 9000 Serie wasmachine met SoftWater-technologie

De ultieme beschermer van uw little black dress

De baanbrekende SoftWater-technologie in de AEG 9000 Serie wasmachines verwijdert onzuiverheden in het water die schadelijk kunnen zijn voor stoffen. Wasmiddelen en wasverzachters worden efficiënter met water gemengd voor een grondige wasbeurt op lage temperaturen. De optimale kwaliteit van het water zorgt ervoor dat stoffen zacht blijven aanvoelen en kleuren er langer optimaal blijven uitzien. Deze zachte bescherming houdt kleuren stralend en zorgt ervoor dat zwarte kledingstukken er blijven uitzien zoals op de dag dat u ze kocht.

Gewassen kledingstukken in een kast

Zorg dragen voor kledij zonder enig compromis

Voor wat betreft de verzorging van uw favoriete kleding is er geen reden tot compromis. Met de 9000 Serie wasmachines bereikt u dezelfde grondige reiniging van een wasbeurt op 60°C bij slechts 30°C. Dit is minder belastend voor de kleuren van uw favoriete kleding; de kleuren blijven langer stralend en helder.

Symbool OKOPower-wasprogramma

Superieure reiniging in minder dan een uur

Onze 8000 Serie wasmachines, met geavanceerde ÖKOMix-technologie, zijn voorzien van een nieuw ÖKOPower-wasprogramma. Dit programma duurt slechts 59 minuten en levert uitmuntende wasresultaten met een minimaal energieverbruik.

De Ultrasonic Vlekkenpen

De AEG Ultrasonic Vlekkenpen

De unieke vlekkenpen van AEG draagt zorg voor uw favoriete en delicate kledij. Als extra hulpmiddel tegen hardnekkige vlekken zorgt de vlekkenpen dat uw wascyclus minder agressief moet zijn. Efficiënt tegen vlekken. Zorgzaam voor uw kledij.

ÖKOMix-technologie

Garandeert 100% verdeling van wasmiddel en daarna wasverzachter, in tegenstelling tot andere wasmachines.

AEG 8000 Serie wasmachines

Bescherm elke vezel

Behandel uw kledingstukken goed en de kleuren blijven net zo helder als de dag waarop u ze kocht. De AEG 8000 serie wasmachines met ÖKOMix-technologie mengen wasmiddel en wasverzachter vooraf met water, voordat ze in de trommel terecht komen. Deze geavanceerde technologie zorgt voor een uiterst gelijkmatige verdeling van wasmiddel en wasverzachter met als resultaat een grondigere en directe reiniging. De ÖKOMix-technologie is de eerste in zijn soort die garandeert dat elke vezel wordt gereinigd en verzorgd, zelfs met kortere wasprogramma's. Elk draadje, elke naad, elke vezel. Vakkundig beschermd.


Een blauwe, waterdichte jas

Animatie toont het perfect koppel AEG-wasmachines en droogkasten

Het droomteam

Combineer de AEG 8000 Serie wasmachines en droogkasten en geniet van alle voordelen van de ÖKOMix-technologie en het revolutionaire AbsoluteCare® systeem. Ontdek de zachte en voorzichtige verzorging van uw meest delicate kledij, waardoor het lijkt alsof het met de hand gewassen en liggend gedroogd is. Zelfs de waterafstotende membranen in luchtdoorlatende sportkleding worden hersteld door middel van innovatieve, nieuwe Outdoorprogramma's. Kleuren, texturen en vezels worden beter dan ooit beschermd.

Bekijk de 8000 Serie wasmachines & droogkasten

PRECIEZE DOSERING EN VERBETERDE ZORG VOOR KLEDING

Wasmiddel is onmisbaar voor het behalen van goede wasresultaten. Hierbij is het essentieel dat de juiste doseringen wasmiddel en wasverzachter worden gebruikt. Dankzij de nieuwe Autodose-technologie met precieze dosering hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over het gebruik van te veel of te weinig wasmiddel of wasverzachter.

Meer over de AutoDose functie

Wol wassen in de wasmachine?

U  dacht misschien dat het onmogelijk was om wol te wassen in de wasmachine, maar Woolmark, 's werelds toonaangevende instantie voor wol, is het daar niet mee eens. Zij hebben onze wasmachines grondig getest en vonden deze voldoende zacht om wollen kledij te wassen. Dus wanneer u het Woolmark Blue label ziet, kan u erop vertrouwen dat u uw favoriete wollen truitje, dat alleen met de hand gewassen mag worden, veilig in de wasmachine kan wassen.

Onze wasmachine-series

Was zelfs uw meest delicate kledingstukken in vol vertrouwen met de nieuwe wasmachines van AEG. We hebben het inzicht van consumenten en wetenschap gecombineerd om een ervaring te bieden die verder reikt dan enkel reinigen. We hebben een nieuwe invulling gegeven aan wasmachines; ze beschermen uw stoffen. Ze verdedigen kleur. Ze bewaken vezels.


Een vergelijkende grafiek toont de verschillende functies van AEG-wasmachines

De juiste zorg voor elke behoefte

 • Symbool voor ProSense®-technologie
  Verzorgt uw kleding. Bespaart water en energie

  De ProSense®-technologie meet automatisch elke lading en past het programma aan zodat uw kleding de beste behandeling geniet. Sensoren stellen de wastijd nauwkeurig bij zodat uw kleding nooit te lang gewassen wordt. Uw kleding voelt na elke wasbeurt weer fris en nieuw aan en u bespaart bovendien water en energie.

 • Symbool voor ProSteam®-technologie
  Minder strijken. Frissere kleding.

  Wasmachines met ProSteam®-technologie gebruiken stoom om gekreukte kledingstukken snel en eenvoudig op te frissen zodat u ze meteen weer kunt dragen. De korte, zachte stoomprogramma’s verwijderen veilig alle geurtjes en verminderen kreuken in droge stoffen zodat u uw kleding nauwelijks hoeft te strijken. U kunt ook elke wascyclus afsluiten met een zacht stoomprogramma om kreuken met een derde te verminderen.

 • Symbool voor ÖKOMix-technologie
  Elke vezel gereinigd en beschermd

  In een traditionele wasmachine bereikt uw wasverzachter minder dan een derde van de vezels. Met ÖKOMixtechnologie wordt elk spoortje wasmiddel en wasverzachter vermengd met water zodat het volledig oplost en wordt geactiveerd nog voordat het in de trommel terechtkomt. Het is de eerste technologie ooit voor wasmachines die wasmiddelen en wasverzachters helemaal gelijkmatig verdeelt, zodat ze elke vezel kunnen bereiken, reinigen en verzorgen. 

Moeiteloos strak in het pak

Strak in een pak verschijnen kan tijd kosten, maar dankzij de ProSteam®-technologie kunt u alvast één ding op uw takenlijstje schrappen. Onze 7000 Serie wasmachines zijn voorzien van een Steam Refresh-cyclus. Met deze functie frist u delicate kleding snel op en hoeft u niet meer zo vaak naar de droogkuis.

Klassiekers om te houden

Kwaliteitskleding is gemaakt om gedragen te worden, maar alledaagse kledingstukken hebben zorg nodig om in goede staat te blijven. De ProSense®-technologie in onze 6000 Serie wasmachines meet iedere waslading en berekent hoeveel tijd, water en energie de lading nodig heeft. Of u nu slechts een hemd wast of een volle lading, de wasmachine doet de nodige aanpassingen voor een grondige reiniging op een zo kort mogelijke tijd zodat slijtage beperkt wordt. Zo wordt er voor kleine ladingen minder water, minder energie en een kortere wastijd gebruikt.

Ruime en handige sokkel

Intelligent wassen

Onze wasmachines en droogkasten zijn voorzien van verschillende functies die ontworpen zijn om propere resultaten te bereiken, met een minimaal verbruik van energie, water en moeite. Maar onze wasexpertise reikt verder dan uitstekende toestellen, we bieden ook alle accessoires aan die u nodig heeft om elke keer weer perfecte resultaten te behalen. De AEG sokkel is bijvoorbeeld één van de items die wassen eenvoudiger maken. Deze sokkel verhoogt uw wasmachine waardoor het eenvoudiger is om uw wasgoed in en uit te laden.