Koopgidsen

Welke oven kiezen? 

RUIMTE EN LOCATIE

Meet eerst de beschikbare ruimte. Alle ovens hebben minstens 60 cm breedte nodig, terwijl de hoogte kan verschillen. Bekijk welke oven u kunt kiezen gebaseerd op de volgende hoogtes:

60 cm – een enkele oven van standaardformaat
45 cm – compacte ovens zijn geschikt vooor smallere ruimtes

Belangrijke tip: U kunt ruimte besparen zonder in te boeten op functionaliteit. Met een compacte microgolfoven kunt u gerechten bereiden, grillen, opwarmen of ontdooien met hetzelfde resultaat als een grotere oven.

CAPACITEIT

Als je een groot huisgezin heeft of vaak mensen ontvangt, heb je waarschijnlijk nood aan een oven die grotere maaltijden kan bereiden. De ovencapaciteit wordt gemeten in liter.

70+ liter – perfect voor een groter huisgezin van vier of meer personen
40 – 70 liter – het best geschikt voor een huisgezin van drie of vier personen
35 – 40 liter – ideaal om te koken voor een tot twee personen

Belangrijke tip: Een combinatie van meerdere compactmodellen kan ook een prima optie zijn voor grotere gezinnen.

Geavanceerde stijl en technologie

De MattBlackLine van AEG is het resultaat van jarenlang materiaalonderzoek voor een exclusieve serie hoogwaardige keukenapparatuur. De matte afwerking is functioneel en strak en blijft van nature vrij van vingerafdrukken. Bovendien is het materiaal beter bestand tegen vlekken en gemakkelijker schoon te maken.

Onze mat zwarte ovens zijn ook voorzien van de nieuwste technologie voor het beste resultaat – een intuïtieve Shuttle Control bediening, Connected Cooking voor bediening op afstand & Steamify® om nog gemakkelijker te koken met stoom.

Lees meer

KOKEN

Hoe kook je graag?

Stomen – Stoomovens tillen je bereidingen naar een hoger niveau. Terwijl de hitte zorgt voor een bruine en krokante buitenlaag, sluit de stoom het vocht in aan de binnenkant. Het resultaat is een volledig assortiment van ongelooflijk sappige gerechten, inclusief vlees, vis, groenten en zelfs desserts.

Grillen – Een oven met een afzonderlijke grill geeft je meer ruimte om mee te spelen en is een optimale keuze voor grotere maaltijden.

Bakken – Een ventilatie-oven levert uitstekende taarten en cakes op, dankzij de perfect gelijkmatige warmteverdeling. Overweeg ook een stoomoven voor professionele resultaten.

Al het bovenstaande – Een multifunctionele combi-stoomoven kan al het bovenstaande doen.

REINIGING

Je hoeft de oven niet langer te reinigen met chemicaliën.

Zelfreinigende ovens – Pyrolytische ovens verwarmen tot 500°C, waarbij het vuil tot een fijn stof wordt gereduceerd dat je eenvoudig kunt wegvegen met een doek.

Katalytische voeringen – De katalytische voering absorbeert de vetvlekken en wordt geactiveerd door regelmatige verwarming tot 220°C. Het vet wordt geoxideerd zodat het oppervlak schoon blijft.

Top-tip: Een antivingerafdrukcoating ziet er onberispelijk uit en moet minder schoongemaakt worden.

KIES JE TOESTEL

Of je nu wel of geen kookliefhebber bent, of je meestal een diner voor twee bereidt of liever een kookfestijn voor je familie en vrienden organiseert, in het ruime gamma van AEG is er vast en zeker een oven die bij jou past.

COMBI-STOOMOVEN

Koken als een professional. Een combi-stoomoven sluit de smaak in, verbetert de textuur en behoudt de knapperigheid. Gebakken brood rijst beter, kip blijft mals, groenten behouden hun heldere kleur, en met de SousVide techniek kan je een volledige nieuwe kookwereld verkennen.

 • SousVide-icoon
  SousVide-functie

  Je kunt genieten van de kracht van de sous vide-techniek waarop professionele chefs vertrouwen voor de lekkerste, sappige en perfect bereide gerechten.

 • Steamify-icoon
  Steamify®

  Je hoeft alleen de temperatuur in te stellen en de oven stelt het juiste stoomniveau in waardoor je met vertrouwen kookt met stoom en kunt genieten van de heerlijke resultaten.

 • Cookview-icoon
  CookView®

  De camera van de CookView®-oven houdt je gerecht in de gaten door afbeeldingen naar je telefoon te sturen.

De SousVide-revolutie

In onze ovens met SousVide kun je resultaten bereiken die niet mogelijk zijn in een normale oven. Je kunt nu volledig puur koken en alle aroma's, smaak en voedingsmiddelen insluiten met behulp van vacuüm en zachte stoom gebruiken om heerlijke perfectie te bereiden.

Waarom SousVide koken?

Sous vide wordt oorspronkelijk toegepast in restaurantkeukens en bereidt voedsel op lage temperaturen waarbij de temperatuur gelijk blijft binnen een bereik van een halve graad. Van deze precisie loopt het water je in de mond, resultaten die je keer op keer kunt herhalen en het risico dat een gerecht te gaar wordt, is vrijwel uitgesloten.

9000 SteamPro met Steamify®

Professionele resultaten. In jouw keuken

Creëer thuis gerechten van professionele kwaliteit met de 9000 SteamPro-oven met Steamify®. Drie kookniveaus maken het mogelijk om te verwarmen, te koken met stoom of een combinatie van beiden te gebruiken. Zelfs sous-vide is mogelijk. Geslaagde resultaten zijn gegarandeerd, automatisch ingesteld met Steamify®.

Steamify® - Iedere dag koken met stoom

De 9000 SteamPro-oven is samen met zijn Steamify®-functie het beginpunt om stoom aan je kooktechnieken toe te voegen. Je kunt fantastische resultaten verwachten van het stomen van vis en groenten tot het roosteren van vlees en het bakken van brood.

De ovens met Steamify® bekijken

Controleer en beheers elk gerecht

De 9000 CookView®-oven heeft een wifiverbinding en interne camera. De lens geeft het beeld in de oven weer en is draadloos verbonden met de My AEG Kitchen app. Gebruik uw smartphone om elk gerecht onder de knie te krijgen en in de gaten te houden, live de temperatuur en kooktijd aan te passen. Van overal.

CookView®-oven bekijken
 • Steamify-icoon
  Steamify®

  Je hoeft alleen de temperatuur in te stellen en de oven stelt het juiste stoomniveau in waardoor je met vertrouwen kookt met stoom en kan genieten van de heerlijke resultaten.

 • Kookassistent-icoon
  Kookassistent

  Of het nu zoet of hartig is, met de kookassistent is jouw gerecht altijd perfect. Je geeft eenvoudigweg aan wat je bereidt en de digitale kookassistent selecteert de optimale instellingen zodat jouw gerecht perfect wordt bereid.

 • Smart Kitchen ingeschakeld-icoon
  Smart Kitchen ingeschakeld

  Bedien de oven op afstand, ontdek onze verschillende partners en krijg nog persoonlijkere kookassistentie, allemaal via de My AEG Kitchen App. Het is de gemakkelijke en eenvoudige manier om jouw Smart Kitchen-ervaring te verrijken.

Hoeveel stoom?

Minder stoom gebruiken, werkt goed bij vlees waardoor het mals wordt met een knapperig korstje. Delicatere gerechten, zoals pudding of flans, hebben wat meer stoom nodig terwijl koken met alleen stoom ideaal is voor vis, rijst, couscous of groenten.

8000 SteamBoost met Steamify®

Zet smaak op de hoogste stand.

De 8000 SteamBoost werkt op exact dezelfde wijze als een traditionele oven, maar met het extra voordeel van stoom. De introductie van stoom maakt het grote verschil. Hierdoor wordt de natuurlijke vochtigheid vastgehouden die voor vele sappige en malse gerechten zorgt, zoals vlees, vis, stoofgerechten en groenten, maar ook desserts. Het gaat allemaal om smaak. Heel veel smaak.

Nauwkeurige stoom voor al uw gerechten

De 8000 SteamBoost-oven is voorzien van drie kookmodi - warmte, stoom en een combinatie van beiden. Verschillende stoomniveaus – steeds dezelfde uitstekende resultaten voor uw hele kookrepertoire.

Toon alle SteamBoost ovens

Perfecte resultaten. Moeiteloos

De 8000-oven met kookassistent heeft een ingebouwde receptenverzameling, zodat u elke maaltijd eenvoudig en precies kunt bereiden. Er is ook een sonde, die als hij in het voedsel wordt gestoken, de temperaturen binnenin analyseert. Voor consequent betrouwbare resultaten, bij elk gerecht.

Alle smaak. Helft van de tijd

Een heerlijk sappig gebraden kip, een romige Dauphinoise, een rijke rundsstoofpot, allemaal op de helft van de tijd van een conventionele oven klaar. De 8000 CombiQuick oven is de snellere weg naar uitzonderlijke smaken en geweldige gerechten, en combineert warmelucht met de snelheid van een microgolfoven voor de afwerking en texturen van een conventionele oven in een compacte ruimte. Vanaf nu is tijd geen belemmering meer voor smaak.

Ontdek de 8000 CombiQuick oven
 • Kookassistent-icoon
  Kookassistent

  Of het nu zoet of hartig is, met de Kookassistent is uw gerecht altijd perfect. U geeft eenvoudigweg aan wat u bereidt en de digitale kookassistent selecteert de optimale instellingen zodat uw gerecht perfect wordt bereid.

 • Voedselsensor-icoon
  Voedselsensor

  Gebruik hem als een sous-chef of als timer. De keuze is aan u. De Voedselsensor kan worden gebruikt als gids of als timer tijdens het koken. Steek de Voedselsensor in uw gerecht en het meet de temperatuur van het voedsel nauwkeurig.

 • Pyrolytische reiniging

  Onze ovens met pyrolytische reiniging bieden de ultieme zelfreiniging en tillen efficiëntie en gemak naar een nieuw niveau. De oven warmt op tot een heel hoge temperatuur waardoor voedselresten in fijne as worden veranderd en gemakkelijk weggeveegd kunnen worden.

Waarom stoom?

De combinatie van warmte en stoom zorgt voor een krokante en gouden buitenkant en een zachte binnenkant - elke keer weer. Het is een eenvoudige en zeer effectieve manier om ervoor te zorgen dat alles wat u kookt, vol smaak zit.

7000 SteamCrisp®

Stoom. Uw nieuwe norm voor smaak.

Haal meer uit uw kookkunsten met de 7000 SteamCrisp®-oven. Hoe? Traditionale ovenwarmte is verbeterd door de introductie van stoom. U krijgt dus niet alleen knapperige gouden korstjes aan de buitenkant, maar dankzij de zachte smaakbewarende aard van stoom is uw voedsel ook sappig, mals en smakelijk aan de binnenkant.

Zorg altijd voor malse en sappige resultaten

De 7000 SteamCrisp®-oven tilt uw gerechten al watertandend naar een hoger niveau. Het voegt eenvoudig stoom toe aan de gebruikelijke ovenwarmte zodat uw braadstuk mals blijft, de groenten sappig blijven en alles er knapperig uitkomt.

Ontdek de SteamCrisp® ovens

Saignant. A point. Bien cuit. Aan u de keuze

Dit is uw nieuwe sous-chef, de 7000 SenseCook®-oven. Uw nieuwe instrument in de zoektocht naar de sappigste lamsbout, de meest malse zalmfilet. Gebruik de kerntemperatuursonde om de oven in te stellen op hoe u uw gerecht bereid wilt hebben - saignant, à point, bien cuit. Zonder de deur te moeten openen, wordt alles van malse stukken vlees tot gesmolten chocoladefondants, gecontroleerd en beheerst.

Ontdek een 7000 SenseCook oven
 • PlusSteam-icoon
  PlusSteam-functie

  De SteamBake-multifunctieoven heeft een PlusSteam-knop die als hij tijdens het bakken wordt aangeraakt, iets meer stoom toevoegt voor de juiste kleur en korst zodat u trots kunt zijn op het resultaat.

 • Voedselsensor-icoon
  Voedselsensor

  Gebruik hem als een sous-chef of als timer. De keuze is aan u. De Voedselsensor kan worden gebruikt als gids of als timer tijdens het koken. Steek de Voedselsensor in uw gerecht en het meet de temperatuur van het voedsel nauwkeurig.

 • Luchtconvectie-icoon
  Hetelucht voor gelijkmatig garen

  Gelijkmatig gegaard voedsel dankzij het slimme HeteLucht convectiesysteem.

Waarom stoom?

De combinatie van warmte en stoom zorgt voor een krokante en gouden buitenkant en een zachte binnenkant - elke keer weer. Het is een eenvoudige en zeer effectieve manier om ervoor te zorgen dat alles wat u kookt, vol smaak zit.

6000 SteamBake

Voeg stoom toe voor knapperige resultaten

Naast alle standaard ovenfuncties voegt de stoomfunctie in deze 6000 SteamBake oven stoom toe bij het begin van het bakproces. De stoom houdt het deeg vochtig aan het oppervlak om uw gebak te voorzien van een gouden kleur en heerlijke korst, terwijl het binnenin zacht en smeuïg blijft. Dus behalve het bakken van knapperige en smakelijke broodjes, muffins en taarten, zullen ook uw gebraden kip, gegrilde spareribs en lasagne even lekker en perfect bereid zijn.

Verwacht hetzelfde. Altijd weer

Altijd weer consistente resultaten behalen, vereist nauwkeurig afgeregelde warmte die consistent over de hele oven verdeeld wordt. In tegenstelling tot standaardovens zorgt de geavanceerde ventilatortechnologie van de 6000 SurroundCook®-oven ervoor dat elk gerecht exact de juiste hoeveelheid warmte krijgt. Gelijkmatig. Op consistente wijze. Waar het ook staat. Of het nu één of meerdere gerechten zijn. U hoeft uw gerechten halverwege niet meer om te draaien. Alleen de resultaten die voldoen aan uw verwachtingen. Het goudbruine korstje op een aardappelgratin. De donkerbruine korst op een rundsfilet. De zachte smaak van een rijkelijke chocoladecake. Altijd weer.

Ontdek de 6000 SurroundCook oven

De Easy2Clean bakplaat - omdat reinigen eenvoudig moet zijn

Dankzij de innovatieve keramische coating blijft er geen vet en vuil aan de Easy2Clean bakplaat plakken en heb je tijdens het koken geen olie of bakpapier meer nodig. Reinigen is een fluitje van een cent. Je hebt alleen maar warm water, een vochtige doek en wat afwasmiddel nodig.

Nu kopen