Koopgidsen

Welke oven kiezen? 

Food cooked with AEG Steam Ovens

Waarom een stoomoven?

Een stoomoven kan alles wat je huidige oven kan, maar helpt je om je kookkunsten naar een hoger niveau te tillen. Thuis wordt het eten in je oven omringd door droge lucht. Stoomovens voegen stoom toe aan het proces. Dit extra vocht verbetert de smaak, textuur en kleur terwijl de krokantheid behouden blijft - zo wordt elke maaltijd een meesterwerk. Maar je hoeft ons niet op ons woord te geloven...

Beheers diverse methoden

Koken op lage temperatuur is je geheime wapen wanneer je overheerlijke gerechten bereidt. Topchef en Tasteology-deskundige Catalina Vélez legt uit dat wanneer je op lage temperatuur kookt, dan worden stoom en hitte gecombineerd om je ingrediënten traag te bereiden. Dit garandeert dat je voedsel een overheerlijke smaak heeft en ook zijn belangrijke vochtgehalte en voedingswaarde behoudt. Zo kan je genieten van gerechten die als het ware in de mond smelten.

De wetenschap achter beter bakken

Goed bakken is een kunst. Fantastisch bakken is een wetenschap. Om een meesterwerk te creëren, is het toevoegen van stoom net zo belangrijk als elke veeg van uw bakpenseel. Dit komt doordat watermoleculen warmte sneller geleiden dan warme lucht, waardoor het eten beter gaar wordt. Met een druk op de knop voegt onze SteamBake oven een perfecte hoeveelheid stoom toe aan uw gerecht. Dit zorgt ervoor dat uw gebak hoger en sneller rijst en een dikkere korst krijgt door karamelisatie.

brood gebakken met stoomoven

Drie stappen om beter te bakken met SteamBake

 • Water in de multifunctionele SteamBake stoomoven schenken
  1
  Stap 1

  Giet 100 ml water in de ruimte onderin de oven.

 • De stoomknop op de multifunctionele SteamBake stoomoven
  2
  Stap 2

  Selecteer het SteamBake programma en druk op de Steam knop.

 • Bakken in de multifunctionele SteamBake stoomoven
  3
  Stap 3

  Laat de oven vijf minuten voorverwarmen en geniet daarna van je heerlijke bakkunsten.

Voeg stoom toe aan je zalm

Bereid je zalm niet in een pocheerpan, kies liever voor stoom. Als je zalm in een SteamBoost stoomoven bereidt, blijft de zalm heerlijk mals en voorkom je dat hij droog wordt. De resultaten zijn meteen zichtbaar. Stoom helpt om de natuurlijke kleuren van je voedsel te behouden. Met die frisse kleur oranje ziet jouw zalm er zo goed uit als hij smaakt.

Waarom sous vide koken?

In onze SteamPro ovens met sous vide kan je resultaten bereiken die onmogelijk zijn in een normale oven. Vacuümzakken vertragen de oxidatie waardoor de smaak behouden blijft. Bovendien blijft de temperatuur constant gehouden binnen een bereik van een halve graad. Deze precisie geeft je een overheerlijke smaak en resultaten die je telkens opnieuw kan hercreëren. Sous vide mag dan wel een geavanceerde techniek zijn, maar AEG maakt het eenvoudig.

Op zoek naar nieuwe recepten?

Download onze My AEG app (beschikbaar op iOS en Android) en ontdek een hele waaier aan overheerlijke recepten.

Ons assortiment ovens met stoomondersteuning

Beter brood bakken met stoom? Met de SteamBake oven is dat een koud kunstje. Wat stoom toevoegen volstaat om het deeg vochtig te houden aan het oppervlak. Zo krijgt je gebak tijdens het stoomkoken een gouden kleur en heerlijke korst, terwijl het binnenin zacht en smeuïg blijft.

Maak brood extra licht en luchtig met een krokante korst. Deze oven is de droom van elke bakker en is bovendien ook perfect om sappig, mals, goudbruin gebraden vlees te bereiden.

Geniet van dezelfde mogelijkheden als SteamCrisp®. Bovendien kan je malse en zachte vis-, graan- en groentenschotels bereiden boordevol smaak zoals je nog nooit eerder geproefd heeft.

Onze meest geavanceerde oven kan alles doen wat zijn voorgangers doen en meer. Voeg de ongelooflijke sous-videtechniek toe aan je repertoire voor vlees-, vis- en groentenschotels die je werkelijk kan perfectioneren.

Meer voordelen van stoomovens

Stoom verbetert elk gerecht

Wat je ook wilt koken, er bestaat een stoomprogramma om je gerecht nog beter te maken. De optie 'weinig stoom' helpt je met het bereiden van gebraad en gebak dat smelt in je mond. Met 'medium stoom' kan je restjes zo transformeren dat ze smaken alsof ze vers gemaakt zijn. 'Volledige stoom' is een snellere, lekkerdere en gezondere manier om te genieten van vis, groenten en granen zoals rijst en couscous.

Een gelijkmatig gebakken chocoladetaart

Exacte resultaten

SteamPro ovens bieden alles wat je nodig hebt voor consistent heerlijke maaltijden. De vochtigheidssensor regelt de exacte vochtigheid tijdens het koken. En de warmte wordt steeds gelijkmatig verdeeld dankzij ons Thermic°Air luchtstroomsysteem. Zo krijg je steeds heerlijke gerechten, ongeacht of je nu met warmte of stoom kookt.

De schone binnenkant van een AEG stoomoven

Eenvoudig koken, eenvoudig schoonmaken

Met onze ovens wordt koken met stoom gemakkelijk. En als je klaar bent met koken, kan je ze ook eenvoudig schoonmaken. Onze SteamBoost stoomovens gebruiken een stoomreinigingsprogramma om etensresten te helpen verwijderen. Dit in tegenstelling tot onze multifunctionele ovens met Pyroluxe® functie, die alle etensresten verbranden tot een fijne as die je moeiteloos kan wegvegen. Zo kan je jou concentreren op het creëren van uitstekende gerechten zonder dat je jou zorgen hoeft te maken over het opruimen achteraf. 

De MaxiKlasse antikleef bakplaat

Bakken als een professional

Het perfectioneren van kruimelgebak en rustieke broden is eenvoudig met de beste stoomovenaccessoires. De MaxiKlasse bakplaat, met een geperforeerde basis, zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. En het grote antikleefoppervlak is perfect voor gebakken producten van elke afmeting. Zo kan je genieten van gouden, krokante stokbroden met een professionele afwerking.


RUIMTE EN LOCATIE

Meet eerst de beschikbare ruimte. Alle ovens hebben minstens 60 cm breedte nodig, terwijl de hoogte kan verschillen. Bekijk welke oven u kunt kiezen gebaseerd op de volgende hoogtes:

60 cm – een enkele oven van standaardformaat
45 cm – compacte ovens zijn geschikt vooor smallere ruimtes

Belangrijke tip: U kunt ruimte besparen zonder in te boeten op functionaliteit. Met een compacte microgolfoven kunt u gerechten bereiden, grillen, opwarmen of ontdooien met hetzelfde resultaat als een grotere oven.

CAPACITEIT

Als je een groot huisgezin heeft of vaak mensen ontvangt, heb je waarschijnlijk nood aan een oven die grotere maaltijden kan bereiden. De ovencapaciteit wordt gemeten in liter.

70+ liter – perfect voor een groter huisgezin van vier of meer personen
40 – 70 liter – het best geschikt voor een huisgezin van drie of vier personen
35 – 40 liter – ideaal om te koken voor een tot twee personen

Belangrijke tip: Een combinatie van meerdere compactmodellen kan ook een prima optie zijn voor grotere gezinnen.

Geavanceerde stijl en technologie

De MattBlackLine van AEG is het resultaat van jarenlang materiaalonderzoek voor een exclusieve serie hoogwaardige keukenapparatuur. De matte afwerking is functioneel en strak en blijft van nature vrij van vingerafdrukken. Bovendien is het materiaal beter bestand tegen vlekken en gemakkelijker schoon te maken.

Onze mat zwarte ovens zijn ook voorzien van de nieuwste technologie voor het beste resultaat – een intuïtieve Shuttle Control bediening, Connected Cooking voor bediening op afstand & Steamify® om nog gemakkelijker te koken met stoom.

Lees meer

KOKEN

Hoe kook je graag?

Stomen – Stoomovens tillen je bereidingen naar een hoger niveau. Terwijl de hitte zorgt voor een bruine en krokante buitenlaag, sluit de stoom het vocht in aan de binnenkant. Het resultaat is een volledig assortiment van ongelooflijk sappige gerechten, inclusief vlees, vis, groenten en zelfs desserts.

Grillen – Een oven met een afzonderlijke grill geeft je meer ruimte om mee te spelen en is een optimale keuze voor grotere maaltijden.

Bakken – Een ventilatie-oven levert uitstekende taarten en cakes op, dankzij de perfect gelijkmatige warmteverdeling. Overweeg ook een stoomoven voor professionele resultaten.

Al het bovenstaande – Een multifunctionele combi-stoomoven kan al het bovenstaande doen.

REINIGING

Je hoeft de oven niet langer te reinigen met chemicaliën.

Zelfreinigende ovens – Pyrolytische ovens verwarmen tot 500°C, waarbij het vuil tot een fijn stof wordt gereduceerd dat je eenvoudig kunt wegvegen met een doek.

Katalytische voeringen – De katalytische voering absorbeert de vetvlekken en wordt geactiveerd door regelmatige verwarming tot 220°C. Het vet wordt geoxideerd zodat het oppervlak schoon blijft.

Top-tip: Een antivingerafdrukcoating ziet er onberispelijk uit en moet minder schoongemaakt worden.

KIES JE TOESTEL

Of je nu wel of geen kookliefhebber bent, of je meestal een diner voor twee bereidt of liever een kookfestijn voor je familie en vrienden organiseert, in het ruime gamma van AEG is er vast en zeker een oven die bij jou past.

COMBI-STOOMOVEN

Koken als een professional. Een combi-stoomoven sluit de smaak in, verbetert de textuur en behoudt de knapperigheid. Gebakken brood rijst beter, kip blijft mals, groenten behouden hun heldere kleur, en met de SousVide techniek kan je een volledige nieuwe kookwereld verkennen.