Koopgidsen

Zoek de perfecte oven

RUIMTE EN LOCATIE

Meet eerst de beschikbare ruimte. Alle ovens hebben minstens 60 cm breedte nodig, terwijl de hoogte kan verschillen. Bekijk welke oven u kunt kiezen gebaseerd op de volgende hoogtes:

60 cm – een enkele oven van standaardformaat
45 cm – compacte ovens zijn geschikt vooor smallere ruimtes

Belangrijke tip: U kunt ruimte besparen zonder in te boeten op functionaliteit. Met een compacte microgolfoven kunt u gerechten bereiden, grillen, opwarmen of ontdooien met hetzelfde resultaat als een grotere oven.

CAPACITEIT

Als u een groot huisgezin heeft of vaak mensen ontvangt, heeft u waarschijnlijk nood aan een oven die grotere maaltijden kan bereiden. De ovencapaciteit wordt gemeten in liter.

70+ liter – perfect voor een groter huisgezin van vier of meer personen
40 – 70 liter – het best geschikt voor een huisgezin van drie of vier personen
35 – 40 liter – ideaal om te koken voor een tot twee personen

Belangrijke tip: Een combinatie van meerdere compactmodellen kan ook een prima optie zijn voor grotere gezinnen.

KOKEN

Hoe kookt u graag?

Stomen – Stoomovens tillen uw bereidingen naar een hoger niveau. Terwijl de hitte zorgt voor een bruine en krokante buitenlaag, sluit de stoom het vocht in aan de binnenkant. Het resultaat is een volledig assortiment van ongelooflijk sappige gerechten, inclusief vlees, vis, groenten en zelfs desserts.

Grillen – Een oven met een afzonderlijke grill geeft u meer ruimte om mee te spelen en is een optimale keuze voor grotere maaltijden.

Bakken – Een ventilatie-oven levert uitstekende taarten en cakes op, dankzij de perfect gelijkmatige warmteverdeling. Overweeg ook een stoomoven voor professionele resultaten.

Al het bovenstaande – Een multifunctionele stoomoven kan al het bovenstaande doen.

REINIGING

U hoeft de oven niet langer te reinigen met chemicaliën.

Zelfreinigende ovens – Pyrolytische ovens verwarmen tot 500°C, waarbij het vuil tot een fijn stof wordt gereduceerd dat u eenvoudig kunt wegvegen met een doek.

Katalytische voeringen – De katalytische voering absorbeert de vetvlekken en wordt geactiveerd door regelmatige verwarming tot 220°C. Het vet wordt geoxideerd zodat het oppervlak schoon blijft.

Top-tip: Een antivingerafdrukcoating ziet er onberispelijk uit en moet minder schoongemaakt worden.

KIES UW TOESTEL

Of u nu wel of geen kookliefhebber bent, of u meestal een diner voor twee bereidt of liever een kookfestijn voor uw familie en vrienden organiseert, in het ruime gamma van AEG is er vast en zeker een oven die bij u past.

STOOMOVEN

Koken als een professional. Een stoomoven sluit de smaak in, verbetert de textuur en behoudt de knapperigheid. Gebakken brood rijst beter, kip blijft mals, groenten behouden hun heldere kleur, en met de SousVide techniek kunt u een volledige nieuwe kookwereld verkennen.